It's raining cats and dogs

Förra sommaren var jag stammis på Boxholms vårdcentral, hoppas innerligt att jag inte behöver besöka Nygatans VC något mer i år. Tydligen har jag åkt på en bihåleinflammation, yeeeh! Sommaren har börjat som vanligt för mig, med penicillin. Jag borde blivit läkare istället för lärare, för varje gång jag har gått till läkaren har jag redan innan vetat min sjukdom och vilken medicin jag ska ha. Det kanske är som min morbror Johan säger; lärare är inget yrke det är en diagnos.

Nu ska jag krypa upp i soffan och glutta på Gilmore, om jag orkar och kan ligga still vill säga. Rastlösheten är ett faktum!

Nu är det dags!

Vissa kallar det att vara mellan två jobb, jag kallar det semester! För första gången på väldigt länge ska jag unna mig lite ledigt, bara det inte blir alltför länge, mest av allt önskar jag mig ett jobb till hösten. Iofs har jag fått erbjudande till en tjänst i Mjölby men av olika anledningar kommer jag nog att tacka nej till den. Vad är en utbildning och en hög studieskuld värd egentligen, när det ändå inte finns några jobb.. Livet är inte alltid på topp, men ikväll ska min semester firas in. Var, när och hur vet jag inte riktigt men så mycket vet jag att imorgon kommer jag inte att gå upp 04.45!

'Cause it's a bittersweet symphony, this life

Det här med studenten (eller sluta gymnasiet, studentexamen avskaffades redan 1968 om jag inte minns fel..) är en stoor grej här i Linköping. Det firas verkligen med pompa och ståt, skumpafrukost i trädgårdsföreningen. På vår skumpafrukost drog vi ut en tv på en villaaltan i Ryttarhagen i Mjölby, det var ju fotbollsVM och Sverige spelade en viktig match.. yeeeeh! Tror att vi förlorade.. Well.. det var ju kul att stå på en vagn och skrika, dricka billigt bubbel, åka till Motala och fira, men det var inte jättekul att vakna upp dagen efter - och inte enbart pga baksmällan - ångest! Vad ska jag göra nu då? Jag skulle aldrig någonsin vilja vara 19 igen, tack för att jag är 25!! Något slog mig när jag stod och tittade på alla vagnar, den ena mer kreativ än den andra, att när jag slutade gymnasiet gick dom där småttingarna i sexan, SEXAN!! I'm old! Om två år slutar min lillasyster gymnasiet, då kommer jag vara stoltast i stan, kommer stå på storgatan i Tranås med en studentskylt där hon sitter på dass med en fez på huvudet, haha!! Just nu är jag lite avis på min syster, hon är på Hultsfred och ska se The Hives, vill vill med! Well, i'm to old!

Dagens låt är utan tvekan Bittersweet symphony med The Verve! Fina minnen till den och jag hoppas det blir fler, någon gång!

Öland, Kalmar & Norra Vi





Öland i sikte!



Långe Jan, så heter fyren ;-)




Såhär såg det ut om man gick upp 198 trappsteg




Stranden!




Sand som känns som vetemjöl..




Café i Kalmar...




...med världens godaste chokladkaka




Lillasyster




Svåger Teek & storasyster Carin framför Kalmar slott




Sommarstugan i Norra Vi





Det var kallt i Sommen, men sis o jag trotsade det sjuttongradiga vattnet..


Torsdag 5 juni 2008

Jag kunde inte längre stå emot pikéklänningen från Boomerang så idag blev den min, och jag blev lite fattigare och han som har Metz (haha, intert skämt..) blev lite rikare på min bekostnad. Det får vara min sommarpresent till mig själv, så den kommer jag glida omkring i nu i helgen för imorgon drar la familia till Kalmar & Öland, sen åker vi upp till fina Norra Vi och till sommarstugan. Antagligen blir det ett dopp både i Östersjön och i Sommen, underbart!