Jag vill hem till landet..

Ååh.. jag blir galen att bo i stan! Jag längtar hem, till landet. När det är så här fint väder så ska man ju egentligen gå ut, men jag blir så anti för det finns ju knappt nåt man kan göra i stan. Iofs så kanske jag inte gör så mkt hemma i Rinna heller, men där kan man ju gå ut i skogen, gå ner till sjön å så. Man behöver inte klä upp sig om man ska gå en promenad, det är gummistövlar på och en Helly Hansen tröja å en sliten mössa. Nä, om jag går runt Munksjön så måste jag fixa ordning mig först eftersom man måste gå genom stan. Jag vet, det är helt sjukt att man bryr sig, men det borde man inte men det gör man ändå. Vem vet, jag kanske träffar på värsta snyggingen så ser man ut som nåt katten släpat in, nää det håller inte. Sannolikheten att träffa på ett snyggo i Rinna är tyvärr inte såå stor. Kanske lika bra de så kan jag ha mina gummistövlar på mig.

Desperado

Jaa, jag skulle ju ha pluggat lite i helgen. Men nää då. Jag har gjort annat, solat, letat efter sladdar som har försvunnit, städat.. Så var ju Maria, Hanna å Alex här igår - tack för en trevlig kväll! Å vuxen som jag är diskade jag undan all disk igårkväll runt klockan ett, men nåt som inte är lika vuxet är att jag struntade i min tvättid idag som var mellan 8-14, orkade verkligen inte maka mig mer i källaren, en nackdel med att bo på fjärde våningen (utan hiss). Till mitt försvar kan jag säga att jag hade en enorm huvudvärk..! Men lite har jag hunnit plugga, har läst igenom lite anteckingar å sånt.. hehe. Men jag har imorrn på mig me. Å på måndag förmiddag så de blir nog bra. Å jag tror nog inte det blir nån filmkväll imorrn, jag har det lixom på känn. Men vi får se, men jag kommer inte vara den som hör av mig. Så de så!

Å jag bara måste säga att Elin är den galnaste människa som jag träffat, haha! Herregud vad vi höll på i torsdags (eller när var de?).. Men du får allt ta å öva lite mer på TP, men raketen kan vi ju redan.. haha! Hon kommer ju hit snart ju, härligt med sällis!

Sweetie

Veckans bästa citat går till Erika: "En näve godis om dan är bra, säger dom.." Jag gillar säger dom.. haha!

Det piper till i telefonen

Det är svårt att säga mer än så

inte varmt men nästan vår
ingen lösning men ett spår
inga planer men ett steg
inte där än men på väg
det är visst nån som är tillbaka

Det är så mycket inviter om våren
det bara välja och vraka
ryktet säger att han sällan bryr sig
men nu har han gjort sig lite fin
det är visst nån som är tillbaka

"Efter slask och is och snö fanns plötsligt nåt att leva för när allt som vintern gömt sköt upp ur marken.."

Jag borde plugga, men jag gör det inte. Varför inte? För att jag är oroligt lat, omotiverad å så är det så ruskigt tråkigt. Dagen börjades med slapp framför nyhetsmorgon å sen en promenix med Charlotta runt Munksjön, sen har jag inte gjort så mkt. Provat lite kläder, har kommit fram till att jag kan ha min gamla Lee-jeanskjol jag hade i gymnasiet, alltid nåt. Men den var lite väl lång, kanske kan klippa av den lita å lägga upp den, hhmm ska be mamma. Jag är grymt sugen på att dra ut min favvofåtölj på terassen å lapa lite sol. Det är jag väl värd eller? Plugga kan jag ju göra imorrn, eller i helgen för då händer det ändå inget speciellt. Det pratas om filmkväll på söndag, men jag vet inte.. vi får se. Det är mysigare att ha O.C,kväll med Elin =) Undrar hur hon mår idag egentligen? Det är sällan man mår bra efter en eftertentafest.. hehe! Som ni kanske märker gör jag allt för att slippa plugga, men jag måste ju göra nåt. Kan inte sitta inne hela dagen, nää, nu väntar vårsolen på mig! På återseende.

Bada, någon? Jag vet en som vill!

Jag måste ju spinna vidare på Tema: Jobb som har varit nu på ett par bloggar. Jag har me fått jobb! Eller sommarjobb iaf, hemma i Mjölby. Känns skönt att bo hemma på landet på sommaren, skulle inte klara en sommar i stan - never! Sen att jag måste dras med mams å paps är en annan sak, men fri mat, bil å bensin är inte fel. Så om man blir less på dom är de bara att ta röda faran å glida iväg eller ta med ElinPelin ner till sjön. Shit vad jag längtar till sommaren. Det vet jag en till som gör som längtar till att kunna gära en sak som man bara kan göra på sommaren. Hehe..! Vi ses nog snart vännen!

Det andra könet är Inte kvinnorna

Jag blir inte klok på det andra könet (enligt Simon de Bevoir är de vi kvinnor, men jag tycker att det är männen som är det andra könet). Jag kommer nog aldrig förstå mig på dom, jag blir bara mer å mer konfunderad. Ååh.. vad jobbigt. Fika sen då, mys till helgen? Det är ingen idé att planera in nåt för det blir aldrig som man tänkt sig ändå. Så jaa, snart är de helg igen. Mina gamla vänner kommer, jag har inte ens bestämt vad jag ska laga för mat.. men det blir kanske inte så avancerat om de är ok.. hehe! Funderar på att göra en favorit i repris, men vi får se. Spännande så!

Tenta nästa vecka.. den kommer gå åt skogen, svensk grammatik å våra nordiska grannspråk.. whheii ni hör ju hur jäkla kul de låter..! Inte! Ååh... jag vill göra en Ronja å ut i skogen å skrika. Jag har inte varit på landet på flera veckor nu, börjar sakna stället, å min lilla Mimmikatt. Jag drömde inatt om henne å att hon kunde prata. Men nästa helg blir de massa landet, först till Rinna på torsdag sen till NorraVi å sommarstugan, mysigt! Jag älskar NorraVi, det är helt underbart. Det är den näst vackraste platsen på jorden, Rinna ligger fortfarande rätt så högt!

Frosseri och lättja

Att det ska vara så mumsigt att doppa tunnbröd med ost i varm O'boy.. Absolut inga fibrer eller spår av nyttiga ämnen, men gott - det är de. Har ägnat mig åt en hel del dödssynder i veckan allt från till frosseri, lättja å lusta =) Så det kanske dags att inse att det är måndag igen. Kanske ska gå å nanna..! Skola från halv nio till halv fem imorrn, kommer bli segt! Men en Lunch på greken är ju inte fel, buffé me en massa mums! Sen filmkväll med Zolander (stavning?), jag har ju inte sett den så de blir ju spännande.. haha! Nää, Godnatt!

Hon börjar skrika så fort det blir vår..

Back in cyber space =) Äntligen så fungerar mitt internet, det gick fortare än vad jag hade hoppats på så det var ju en glad överraskning. Well well, det händer saker här i livet, jag mår faktiskt riktigt bra. Om jag bara hade ett jobb till sommaren så vore livet bättre än bäst. Måste passa på å tacka Elin för en myskväll igår med djuuupa diskussioner å Elingjord grönsakssoppa! Jag kommer spinna vidare lite på Elins vädertema i bloggen, jag var såå besviken igår. Jag hade ju tänkt mig en heldag på balkongen med lite glass, men inte i Jönköping inte. Där är det alltid kallt, mulet å en massa dimma..! Men idag är de lite bättre, men det är fortfarande kallt.. Men som sagt, Det är INGET vi kan göra åt. Jag sitter å är helt förundrad över hur ljust det är ute, men det är ju inte såå intressant att skriva om så då struntar jag i de. Hhmm, joo en sak kan jag säga; Jag tycker väldigt illa om Apoteket. Varför kan dom inte bygga bås så inte hela stan ser vad man ska inhandla? Vad är det för pucko rent ut sagt som har byggt Apoteket? Jag dejtade en kille en gång som har byggt alla Apotek i Ö-götland, Sörmland, Småland å lite sånt, men jag tror inte han är ansvarig för det hela =) Så blir jag så finurlig på en del som är så knepiga.. fyllesms i all ära, but why?

Girle girlie

Jag tycker det här är så kul! Haha..! Min feministvänner går säkert man ur huse (eller kvinnor ur huse) o protesterar mot GB. Jag kan inte låta bli att se det komiska i det hela, folket på GB njutar att ännu en gång få sälja en massa glassar som får massor av gratis reklam i varenda tidning. Varenda liten flickflicka kommer ju tjata till sig en Girlie! Nån mer än jag som ser likheter med förra årets succé (som dessvärre inte smakade så bra) Nogger Black?! Dom är ju skitsmarta på GB, dom gör glassar som folk blir upprörda över och får gratis reklam! Well done GB! Smart smart! Det är så jag är lite sugen på att gå å köpa en när det blir glassväder igen. Just nu har jag inte råd med glass, helt plötsligt att 122:- blivit 26:- o jag hoppas innerligt att Calle T kommer snart! CSN kommer på fredag så då överlever jag helgen, whei!

Singel i stan

Nu var det allt bra längesen jag skrev här. Jag har knappt gått nåt i skolan å hemma har jag inget internet ännu, inte heller hemtelefon, så det blir härliga mobilräkningar. Jag måste läsa den mest meningslösa kursen - ever! Svensk grammatik och om våra nordiska grannspråk. Jag kan tycka att det är ok om en lärare kan motivera varför vi ska läsa det ena eller det andra, men ingen av dom kan göra det. Så grammatik ska man kunna om man ska lära sig främmande språk (eller moderna språk heter det väl nu..) å grannspråk har jag inte fattat varför. Jag ser ingen mening i att kunna förstå den danska/ norska grammatiken, blir såå trött! Jaja, snart är de över!

Annars har jag levt ett typiskt singelliv nu i min lilla lägenhet. Det är fika med vänner, ensamma kvällar, party på Harrys, jag trotsade snöstormen i söndags å gick å köpte eb kebabrulle med en cola i min ensamhet  =) Jaa, ni hör ju själva! Men jag kan inte klaga, jag trivs faktiskt bra med det. Åh har ni hört.. jag ska på dejt på fredag, mm så spännande så =) Men inte med den ni kanske tror att det är me, nä då..

Hungrig..! Jag har kycklinggryta hemma i kylen men jag är sugen på potatismos o falukorv, men då skulle jag göra slut på dom 122:- jag har kvar denna månad, inte bra! Jag fick inte ens ut en hundring igår när jag skulle ta ut pengar. Patetiskt! Hoppas att Calle T gör ett besök på mitt konto snart så jag får lite mat. Men jag har tre lådor med köttfärssås i frysen, jag tror det blev 8 port köttfärssås när jag gjorde sist. Det har räckt hur länge som helst. Men så är det ju SaraPortioner också =)

The Life of Sara

Nu var de allt ett tag sen jag skrev, har hänt lite allt möjligt. Mitt internet funkar ju inte än, det är ju så segt att det ska ta flera veckor att få en fungerande telefon o internet. Dagens i-landsproblem, verkligen! Just nu är livet rätt så slappt, men jag kan inte slappna av o njuta av ledigheten eftersom jag har på känn att det snart blir en hemsk o stressig pluggperiod, men jag måste försöka leva i nuet. Det var verkligen nåt jag gjorde igår, jag drog ut min fåtölj på terassen å låg o solade i två timmar, otroligt skönt - självklart med lite musik i bakgrunden. Sen fika på Johans, mycket trevligt. Idag kommer Maria! Det blir min andra gäst i nya lägenheten =) Hoppas hon inte är allergiskt mot lite disk och dammråttor bara =)

Nu har ju "The Life of Sara" börjat med! Nää, inte Life of Brian, han bryr jag mig inte så mycket om. Jag fick ju en diary när jag fyllde av mina kära vänner, så nu får jag äntligen skriva av mig en massa som jag absolut inte kan skriva här. Det känns som om det är bra för den psykiska hälsan, så det är dagens tips! Jaa, vad ska jag skriva mer..? Nää, jag nöjer mig nog så för denna gång!

Adios

EgoGirl

De här fotona har Master Photographer Lisa tagit! Jag är faktiskt väldigt nöjd själv!


49366-20sarasittande

Vad är det för en dag tra la la la la..

Idag blev jag tydligen Tant Sara! Jag trodde faktiskt att det lutade lite mer år fröken Sara, men är man 24 så är man..! Elin sjöng skönsång för mig i morse, mina loving friends hade köpt jättemyssiga presenter, å kortet som Charlotta gjort var verkligen superfint - mycket impad! Men dagen har mest bestått av svensk grammatik, not so very funny. Allt som jag lärde mig i grundskolan/gymnasiet kan jag tydligen glömma, dom har ju bytt namn på allt så det heter t ex inte dativobjekt längre.. SUCK! Så skumpade jag hem på bussen till slätten, ringde mamma som glömde bort MIN dag, men ringde upp igen å sa grattis. Min HiTech pappa skickade ett sms å önskade grattis. Men den som var först ut hade bråttom, 00.03 vaknade jag till av ett litet pip. Så så kan de gå.. Icke att förglöma, lillasyster Elin hade bakat en kladdkaka till mig! ååh.. det blev en bra dag trots att jag blev tant =)


Veckans uttryck

Be a MAN!

"Jag är hellre en anka i en liten pöl än en anka i ett stort hav."




Kunde inte sagt det bättre själv! Tack Smala Sussie för den, jag älskar den filmen!











Photo Shoot

Mitt livs första Photo Shoot! Yes, idag ska Lisa-fotograf fota mig.. spännande! Då är det bäst vi ber till högre makter så att de blir bra! Top Model nästa, eller? Nää, skulle inte tro så. Då får jag nog banta bort lika mycket till, om inte mer.

Igår var det en riktig svullkväll i äkta Gilmore anda, Singoallakex, chips å bullar. Nyttigt! Men nu får det vara slut på sånt, annars kommer jag väl gå upp alla kilona igen. Å det vill jag inte! Jaa, annars händer inte så mycket längre. Jag bara står å trampar och väntar på att nåt ska hända. Jag är lite fundersam över det som hände för nån vecka sen, jag trodde att jag betydde mer än det som hände, hoppas jag gör det. Jag hoppas dessutom att en viss person ska utöva lite lobbyverksamhet så det blir som jag vill. Imorgon blir jag ett år äldre, det händer väl inte så mycket. 24! Låter inte det gammalt? Det får mig att inse att jag är 25 nästa år.. Shit! Hur kunde livet så så fort? Hur kunde det bara susa iväg, nää nu ska jag dra i handbromsen och stanna upp, leva och bara tänka på mig!

Svenskans vackraste ord

Eftersom jag var lite galen i Fredrik Lindström för nåt år sen och är lite småfachinerad av det svenska språket hade jag redan en av kursböckerna till den kursen jag läser nu. Duktigt! Men jag har inte hunnit läsa Världens dåligaste språk än, jag har gjort det men det var läängesen. Jag satt precis och bläddrade igenom den lite snabbt. Under svenskans vackraste ord står det;

rodna
förliden
understundom
kvällssol
sällsam
vårdagjämning
svalka
vemod
afton
midvinter
len

Många kan jag hålla med om, men här kommer mina förslag;

Snöflinga
Kvällsdopp
Sommardagg
Kärlek
Smultron
Skogsrå
Sommaräng
Närhet


Svenskan är ett helt underbart språk egentligen, det finns så många fina ord. Tänk på en del andra språk, det är knappast lika lätt att ta ut så många fina ord i t ex tyska eller i finskan.




Varning för ras

Jaa, hemkommen från en trevlig te & sconesdag hos Linda i Sya, alltid lika trevligt tycker jag! Hoppas det blir påsk puss i parken =) Jag har ju inte varit i Mjölbyparken sen hhmm julen '04 så det blir nog skoj, se en massa K-högafolk som jag inte sett på åratal. Så vi satt o diskuterade livet i största allmänhet å drömde oss bort i tonårens bekymmerslösa liv.. Livet var bra mycket enklare då, lite roligare med.. ibland iaf.


Det ser rätt så ljust ut

Det ser ljust ut, jaa med min lägenhet alltså! Det verkar som om den kan bli min! Härligt! Det blir min sjunde lägenhet på 4½ år.. det ni, det kan vara nåt slags rekord =) Om ni ringer innan lovar jag att fixa lite fika eller lite mat t  o m.

Jag fick ett så oväntat samtal nu i veckan, det var lite småmärkligt, men ändå trevligt. Så fick jag ett annat  väldigt udda lägenhetsförslag av en annan kille som hade en lägenhet på Kålgården som brukade ta 4500:- i hyra men kunde tänka sig 3700:- om jag tog resten i natura.. eehh, jag besvärade mig inte ens med att svara. Wheird!


My own flat!

Ahhh... jag kanske har en till lägenhet på gång! Jag kollade på en i måndags, men det är ju andra hand - nicht so kul! Men nu ska jag kolla på en ikväll, en etta som är på samma innegård som där jag bor nu! Jag kan se den från köket nu, haha! Takterass å grejer..! Hoppas den är fin och jag får den! Dom skulle flytta nästa helg så hoppas jag får den då...! Vill Vill Vill!! Hoppas Hoppas Hoppas! Då får ni släppa allt ni har och hjälpa mig att flytta!