Det här var ju lite kul..


Nepp, det är inte så att jag är något fan av dessa killar, för det är väl Kikki, Bettan & Lotta?! Bilden är tagen ur Corren idag 30/5.


Det var som en morgon utanför fönstret, och gräset hade just gått upp!

Underbar morgon, det kommer att bli en fin dag idag! Dagen började med frukost ute på köksterassen. Mitt frukostsällskap Mimmi var dock lite ofin och ville hugga in på min smörgås, hon tuggade även lite på Correns fredagsbilaga så jag tyckte att det var bättre om hon fick min sista yoghurt och det var hon inte sen med att tacka nej till.


      

Glömde visst..

... säga att jag ska på två(!) jobbintervjuer nästa vecka!




Hemma på landet

Rinna är bra fint, det är där jag är nu. Planen för morgondagen är att sola ute i trädgården hela dagen så jag blir brun(are), det är mycket bättre än att ligga och trängas i Trädgårdsföreningen. Jag har planerat en frukost bestående av mackor, yoghurt, kaffe, juice och Corren ute på altanen, sen solning på syrrans stora studsmatta resten av dagen. Det kan även bli så att jag inviger min nya bikini som inhandlades i Mjölby idag, brun med vita prickar och nä det blir inget bildbevis på den däremot kan jag bjuda på lite sommarblommor plockat i vår trädgård!


image133




Tack


Jag tror ingen av oss vill bli opererad av en obehörig läkare, och jag tycker det är lika självklart att våra elever i skolan ska undervisas av lärare som har rätt utbildning.
Jan Björklund - utbildningsminister

Äntligen!

Sommar

Puh! Nu har jag precis ställt in en rabarberpaj- och jordgubbspaj i ugnen, men jag hittade inget bra recept så jag hittade på ett eget, ett pimpat =) Så jag kan ju inte garantera att den blir ätbar, det återstår att se. Eftersom jag aldrig skulle få för mig att köpa rabarber fick jag lite av mamma idag. Tydligen har min kollega Maggan massa massa rabarber som jag kunde få, då ska jag göra pajer, saft, marmelad. Vad kan man göra mer? Snart kommer blåbären me, yes! Hemma i Rinna växer det blåbär i trädgården, så det är bara att ge sig ut och plocka. Älska sommaren!

Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad

Jag blir så less på människor ibland, speciellt långsamma ineffektiva människor. Hur svårt kan det vara att ha lite koll på läget och fortsätta framåt. Dagens fråga är; varför går alla pensionärer och trängs nere på Lucullus mitt i eftermiddagsrusningen? Dagens exempel utspelade sig för cirka en halvtimme sen, jag hade tagit en varukorg, plockat i mina varor och ställde mig i kassakön, so far inga problem. Problemet uppstår när jag inser att mannen framför mig inte är stans smidigaste. Det han hade i handen var tre (!) paket med fetaost (tydligen gillar mannen fetaost..) hursomhelst så tar han upp en stooor plastpåse med diverse olika grönsaker och frukter, bl a en banan (!), en morot, två gula kiwis, två gröna kiwis, äpplen, päron you name it och lägger i en stor hög på bandet. Men till saken hör att det inte finns något pris på fetaosten och tjejen i kassan frågar först mannen och sedan dom andra tanterna om dom vet, men tyvärr inte. Så tjejen knatar iväg för att kolla upp detta, i kassan mittemot hinner det passera säkert tio kunder innan hon är tillbaka. Sedan uppstår en diskussion mellan mannen och tjejen i kassan huruvida han ska ha alla tre (!) förpackningarna med fetaost eller inte, detta p g a fetaostens höga pris. Det slutade med att mannen köpte all fetaost och betalade långsamt, innan han hade plockat ner sina varor i kassan hann jag hem. Så snälla snälla.. var effektiva! Det vi har lärt oss av dagen är att ställ dig aldrig bakom en hemlig pensionär på Lucullus.


High on life

I loove mina lediga fredagar!! Jag vaknade av solen och inte Babyshambles Fuck forever, hämtade Corren vid dörren, bläddrade igenom och hittade ett litet reportage om någons f d darling, åt frukost tillsammans med min Darling, gick och tittade på en lägenhet hos en speedad 50+ som pratade fort a la Gilmore men på stockholmska. Eftersom Hanna behövde lite support när hon skulle ta blodprov traskade jag ut till Tannefors, men det gick ju galant! Tillbaka till stan, lunch på Storan, Hanna agerade bodyguard och skrämde bort alla hemska pippis, det är bra att ha vänner som har jobbat i ett hönshus och har fågelvana.. Efter Storanlunch och Baristalatte var vi vääldigt mätta, sådär mätt så man tror att man inte kommer äta inom de närmsta månaderna, well Hanna hittade en jacka på Stadium men insåg att hemma i Tannefors låg ett presentkort på just Stadium, sagt och gjort - vi knallade bort igen och hämtade det. Jag gick in på Hemköp och gjorde av med mina sista kronor, restaurang Klostergatan serverade igår lax- och spenatpaj med gräslök och västerbottenost. Mums! Tidigare under dagen spontanköpte jag en flaska Prosecco och till efterrrätt serverades denna skönhet, en härlig blandning av bubbel och hallonsorbet!

image132

Bubbel med hallonsmak!



Vamos a la playa

Imorgon är det jag som går och handlar upp några kassar med böcker, något måste jag sysselsätta mig med i sommar. Mina planer var att jobba  i Rimforsa t o m sista juni när mitt vik går ut, jobba typ tre veckor på Slomarp och sedan ha ledigt innan jag förhoppningsvis får något jobb. Någonstans på vägen blev det fel så nu kommer jag ha min första lediga sommar sen typ hmm '98?! Först tyckte jag att det skulle bli såå sköönt och underbart, men nu? Jag kommer bli såå rastlös, jag får åka hem till Rinna och klappa kor och bada nattdopp. Förhoppningsvis kommer den här sommaren bli som '06, den som var så varm och aldrig ville ta slut. Då kanske det är dags att jag tar tag i mitt hopprep igen och införskaffar mig en bikini. Jag har inte varit brun på väldigt många somrar, men nu ber jag till vädergudarna. Ge mig 25 grader och sol i två månader, och så lite pengar kan ju vara bra med..


Till dig!

För ungefär ett år sedan satt jag och skrev denna blogg, mest för min egen skull utan någon vetskap om vem som läste den. Jag skrev om mitt alldagliga liv som då bestod av pluggångest, vårdeppighet, Munkispromenader, ensamma söndagar, Elins och mina galna upptåg, fester, om en bakistorsdag som slutade mer eller mindre i katastrof, systers bröllop, livet och lite där till. Inte visste jag att det fanns någon i min gamla hemstad som läste den. Samma person kommenterade ett inlägg där Ingen soldat fick äran att vara dagens låt. Jag svarade Honom vilket resulterade i sena kvällar framför datorn och jag tackar Gud för msn. Vi satt länge och pratade, vi insåg hur lika vi var och och hur kul det skulle vara att ses någon kväll under sommaren och ta en drink eller två. Vi började att höras av mer och mer och så en helg när jag åkte hem till Rinna tog jag mod till mig och åkte in till stan. Hela dagen låg jag hemma i trädgården och solade med syrran, jag var nära på att lämna återbud flera gånger, men jag visste att jag skulle ångra mig, jag visste att Han var något speciellt. Sommaren 2007 förändrade mitt liv, det var verkligen den bästa sommaren, nu är det snart sommar igen och fortfarande pirrar det till i magen när jag tänker på Dig!

Inte längre så ung

Jag är gammal! Helgens drycker inhandlades på systemet tidigare idag, vitt vin, rött vin och Passoa. Alltid får jag visa upp mitt gamla körtkort med en ung och vilsen 18åring på. Nänä, inte idag, tydligen ser jag mycket äldre ut än killen framför mig i kassan, han som inhandlade säkert trettio burkar öl - Kung starköl och Millenium! Damen i kassan tittade inte ens misstänkt på mig, är det såhär det ska vara nu, är det ett tecken på vuxenheten som kryper allt närme och närme?

Besviken

Varför kan vissa helt enkelt inte sköta sig? Tydligen finns det en del som trots en ålder på snart 30 år inte kan ta hand om sig själv och sätter någon annan (mig) i en vääldigt dålig sits. Den här personen kommer få en oerhört svår en tid framöver, varför måste jag ta hand om andras problem? Detta kan få enorma konsekvenser... så väx upp!!

Den passar bättre nere på "Troppan"


Fick ett tips av Madelen igår,
kolla detta! Är det verkligen på rikigt?! Tyvärr är det nog så...


Jaså, där ser man!