Tal till min systers bröllop

Det här kan ju inte vara så farligt att läsa för 40 pers på cermonin? Det är värre för pappa som ska hålla tal inför ca 300 pers.. hehe!

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

-----

You're all I ever wanted
You're all I ever dreamt of
You're the one who makes me remember
All my forgotten dreams
And you're the one that makes me hope
You're the one that makes me smile
All my love you get to carry
My whole life I want to give.

'Cause you're there when no one sees me
You're there when the wind whirls
You're there when the nightfall frightens
And you're there when the morning comes
I always want you near me
As the years pass us by
And what we'll learn from life
Is that the future is yours and mine.


Har du med dig passet?

Oh my God! Vilken vecka, eller dagar rättare sagt! Jag förstår varför Carin kallar mig och syster Elin för Bill&Bull, men då kontrade vi med att säga att hon är elake Måns, haha! Hon är bara avis för att Elin o jag är såå tajta =). Well well, 50årsparty i helgen, sen stressat hem till Jönköping. Jag har verkligen inte haft en lugn stund på hela veckan, men jag tror jag gillart! Preparty hos mig på Scheelegatan i onsdags och snålheten själv gjorde sig påmind när jag struntade i att gå till systemet o handla nån cider, nää jag hade ju en box med rött hemma - den tar vi! Smart Sara, smart! Inte! Fick jordens största baksmälla, bara den dagen jag låg på Ryhov är snäppet värre. Jag kan inte dricka rödvin mer..! Ja, detta resulterade i att jag missade min tvättid och bussen hem till Mjölby 14.15, ringde stackars pappa å frågade om om han kunde hämta mig i Ödeshög eftersom nästa buss inte var i Mby förrens kl åtta å jag skulle ju till H. på kvällen så det hade blivit så sent! Sagt å gjort, pappa var på plats i Ödeshög kl 17.20 så hade vi åkt en bit då han frågar den hemska frågan; Har du med dig passet? Ååh.. shit, helvetes faan! Det har jag inte! Det var det enda jag inte fick med mig! Jag fattar inte hur man kan vara såå trög! Pappa är verkligen inte den som blir upprörs i onödan! Men nu var han riktigt arg, men det gick över rätt snabbt. Jaha, vad göra?! Svänga av närmsta avfart - väderstad - sen åka till Jönköping å hämta passet! En omväg på en sissodär 18 mil! Jag måste ha världens snällaste pappa, som råkar ha fått världens klantigaste dotter. Jag säger bara en sak, jag är oerhört tacksam att det inte var mamma som hämtade mig! Hon skulle väl, jaa vet inte vad. Men men, hemma i Rinna vid halv åtta, byta kläder å så åka till Torsebo.. What a day! Så nu kommer jag aldrig mer glömma passet. Hoppas nu att oturen vänder och att Londonresan går bra och att passet kommer med! BIlder från det indiska bröllopet utlovas också!

Idag är det bara du och jag ...

Ååh.. To much wine..! Again! Dessutom hemma hos mams & paps, illa! Well well.. syrran å hennes karl kom hem idag - han har aldig varit i Sverige before - spännande! Så de blev bubbel å middag med vin! Mysigt så! Dom ska ju gifta sig om en vecka, å nu (en vecka innan..) säger Carin att hon vill att jag ska läsa nån dikt eller nåt på cermonin.. iofs på svenska. Vilket jag kan gå med på! Funderar på att läsa ant Kärleken förde oss samman (som jag för övrigt vill ha som ingångsmusik om jag gifter mig..) av Uffe Lundell eller Du är allt av Shirley Clamp.. Hmm. Måste fundera lite..!

"Träng dej inte före i kön dö.."

He had tattoos up and down his arm
There's nothing more dangerous than a boy with charm
He's a one stop shop, makes my panties drop







Ååh... Regn, regn och åter regn..! Varför?! När man har en massa ärenden på stan är de inte så populärt med
spöregn å kalla vindar från sidan. Dessutom, vad är de med klädaffärerna nuförtiden? Dom har ju inga kläder! Hur svårt kan det vara att hitta en enkel, snygg kjol som ska passa till en helt vanlig vit slimmad skjorta? Tydligen alldeles för svårt. Eller en snygg klänning att ha på ett bröllop utan att behöva se ut som en slampa eller som om man ska ta studenten? Jag lyckades varken hitta en kjol eller en klänning till bröllopet, dock en klänning som jag ska ha på mamsens 50årsparty på lördag! Finfin var den, dessutom billig - endast 229 pix! Som hittat! Det kan omöjligt finnas nån annan stad som de blåser å regnar i som det gör i den här! När det regnar så regnar det - på riktigt! Eftersom stan ligger mellan två sjöar så blåser det rätt gott från båda. Well well.. det är inte myckert att göra åt! Ikväll blir de filmkväll hos Charlotta, myspys! Jag har aldrig varit så busy som nu när jag är singel - å som en kille sa en gång: Jag tror jag gillart..! Haha.. de var tider de..

And Then There Were None..

Just precis så är det! Längesen jag läste Agatha Christies bok men lite så är det. Nog om detta! Vår morgonpromenad blev inställd idag, attans..! Det finns visst dåligt väder, dom som säger motsatsen har jag nog inte mycket gemensamt med =) Men det känns att jag gått några varv runt Munksjön sista dagarna, plus att jag springer upp och ner i trapporna, så det lönar sig att bo högst upp! Beach '07 here I come..!



Hello Falkenberg!

Jag måste till Falkenberg..! Så är de bara! I sommar tar jag en bil å far ner söderöver till ett landskap jag en gång trodde skulle bli mitt hem i fem år. Men så blev de inte, men nu ska jag till Annica.. Wheeii!! Vi får se vad vi hittar i avloppet.. hehe!



"Hon har en jordglob med en spricka i där inne har hon tänt ett ljus.."

Nu börjar chocken lägga sig efter dom nakna killarna =) haha.. att så lite kan liva upp en dag så mycket! Jag berättade ju hela storyn för mamma å jag sa att det var väl antagligen nån svensexa eller nån som fyller år - varpå mamma kläcker; men då kan ju dom komma hem till mig på tisdag morgon när jag fyller.. hhmm Not! Men dagen går så fort, alldeles för fort faktiskt. Jag hade ju tänkt att passa på att sola lite idag, hhmm jag har iofs suttit typ 1½ timme på balkongen. Så nu är jag lagom röd - igen! Men jag börjar faktiskt bli lite nervös för dejten jag ska på sen.. en picknick är ju alltid trevligt! Hoppas det blir mysigt!

15 nakna män i trapphuset

Idag var världens mest sjuka morgon, läs mer nedan. Men jag sammanfattar helgen med:
♥ Fredag: Morgonpromenad me Charlotta, solade sen hela dan på balkongen. Kvällen tillbringades med Elin på Twin tillsammans med lite vin, cider å en massa nachos. Å så gjorde jag kanske nåt mindre genomtänkt.. men men!
♥ Lördag: Vaknade mycket seg, gick ner på stan å lämnade tillbaka en klänning, gick hem. Solade några timmar och dessvärre somnade jag å vaknade helt yr. Sov lite till. Det kom in en megastor humla i lägenheten, men jag bor ju på fjärde våningen - den borde inte kunna flyga så högt. Elin ringde å kvällen tillbringades på en altan med vin å trevligt sällskap. Passade på att köpa me mig en kebabrulle från Evergreen hem. Min kost har enbart bestått av mackor av te sista dagarna så då tyckte jag att jag var värd en kebabrulle =)
♥ Söndag: Det är alltså idag, jag har nog varit med om det mest sjuka som man kan råka ut för i ett hyreshus. Jag vaknade gick upp å så hörde jag en massa killar ute i trapphuset, så kollade jag ut ur titthålet. Vet ni vad jag ser? Typ 15 spritt språngande nakna killar/män som dundrar in i lägenheten mittemot och sjunger på början i Björn Skifs "Hooked on a feeling" ( typ huuga chacka..) o så höjs rösterna mer å mer å så står 15 nakna killar/män å bara vrålar hoooooked on a feeling..! Vad är det för galna grannar jag har?
Men men.. dom var inte så snygga, men det var längesen man fick se så många nakna män på en o samma plats!

Veckans ord: Burdus. Används ofta i meningen; faan var inte såå burdus!

Det gör ont när knoppar brister

Doften av solskyddsfaktor 8 och bränd hud sprider sig på Scheelegatan - jag kan vara den skyldiga =) Jag är nog beroende av solen, så just nu ser jag ut som ett rödljus men med en mycket vacker bonnbränna. Jag skulle aldrig stå ut i en lägenhet utan balkong! Men solningen har sitt pris, jag känner mig lite yr i huvet, måste fylla på med lite vatten så jag inte svimmar. Well well, hoppas det värsta lägger sig snart..! Vet ni vad..?! Jag är så glad! Min lillasyster Elin har skaffat p-vän! Ååh, det är så sött. Dom ska in till Linköping idag å bowla.. Snart 16 å hennes första tonårslove! Kommer ihåg det som igår när jag själv satt på stationen i Strålsnäs och åt Haribo Björnar med min första love! Inser att jag är gammal när det snart är 10 år sen! Men såå gamla är vi ju inte, Charlotta börjar bli nojjig över att dom braiga killarna snart tar slut å att det bara finns 40åriga fråskilda män med några barn på halsen kvar. Nää, lugn bara lugn! Dom finns, jag lovar! Det gäller bara att hitta dom! Jag fick en glad surprise på posten idag, ett vykort! ett handskrivet vykort! Det är verkligen inte var dag nåt sånt händer, men då å då händer det. Denna gången var det SyaLinda, hennes inköp av frimärken gör nog så att posten fortsätter att gå runt, haha!

Det är exakt vad Vi vill ha det luftkonditionerade ljudet av fart

I loove my single life o jag älskar våren! Det är ju jättekul att vara själv å träffa vem man vill ju! Grännakillen blev det inget med, det var nog inget att ha ändå =) Well well.., men jag ska på en till dejt med en annan kille på söndag - får se hur det går. En picknick i Stadsparken tackar inte jag nej till iallafall, det låter ju riktigt mysigt! Jag har inget att förlora, det är ju kul att träffa nya människor! Så imorrn blir det nog att hänga med Elin, ta en öl på en uteservering kanske? Kanske inte en öl men ett glas rött kanske, gillar ju inte öl - då måste det vara en redigt varm sommarkväll med lite grillat och tilltugg. Men vad det är underbart med våååår! Satt över två timmar på balkongen idag å solade å lyssnade på musik, men nästa gång måste jag nog smörja in mig med lite solskyddsfaktor, fick värsta bonnbrännan å så luktade jag bränd hud - fresh! Det blev extra snygga vita prickar efter mitt halsband som jag glömde ta av mig. Snyggt! Kan även tillägga att jag har läst ut min bok nu; Konsten att älska med en man - teknikerna som får honom att tappa andan. Så nu behöver jag bara en försökskanin =) Visst, boken var bra men den var väl mer inriktad på par/parrelationer. Men jag kan rekomendera den varmt!

Only the best is good enough!

Vill att det ska bli morgon nu...! Det är så mycket jag ska göra, baka både bullar bröd å trilla köttbullar! Har inte varit så huslig på sistens så nu ska det bli ändring på det! Har precis fått hjälp av Lisa men en sak (Anders..hhmm..?), men jag måste sätta mig imorrn å kolla upp hur man gör, jag är ju inte helt inkompetent på datorer, det gäller bara att trycka på dom rätta knapparna. På tal om rätta knapparna.. hehe..! Jag ska hämta ut mina böcker, jag har beställt, imorrn. Den ena är en kursbok å det är ju inte så man hoppar i taket av lycka när man får hem den =) Men den andra.. den! Den kommer nog göra mitt liv bättre.. hoppas jag för det är nämnligen Konsten att älska med en man av Lou Paget. Nu är det bara till att börja öva, så inga killar eller män går säkra.. eller jag tar ju inte vad som helst. Varför nöja sig med något halvdant när man kan få det bästa?!

I said, why walk alone, why worry when it's warm over here..

Så var var glada påsken slut slut slut...! Påsken inleddes med årets första grillning, sen en heldag på Ikano, sen en helg i NorraVi. Jag måste ju säga att påskhelgen skulle varit aningen bättre om jag slapp haft migrän, men men det är inget man kan råda över. Jag ska vara tacksam att jag tillhör de 20% som inte får maginfluensa å vinterkräksjuka. Tyvärr så har jag ju migrän istället, men nu var det några år sen jag hade en migränperiod. Kommer ihåg en gång jag körde bil med värsta migränen från Linköping hem till H. shit vad ont det gjorde, trodde jag skulle dö - det var bland det västa jag utsatt mig för. Well well, mamma proppade mig full med en massa tabletter idag, så efter en massa sömn å tabletter släppte det tillslut så jag åkte tillbaka till Jönköping idag istället. Man kan ju räkna ut med lilltån att det kommer vara proppfullt på Swebus imorrn så jag var lite strategisk å åkte idag istället, så får jag sällis av Elin inatt klockan två(!). Japp, bruden kommer hem från Bryssel å kommer med en buss från Malmö inatt å hon ville låna min stoora Klippansoffa å nanna på. Klart hon får de!

Dagens låt:
Cat Stevens - Can't keep it in.

Kan även passa på att slänga in lite kändisinfo om Cat Stevens (som numer heter Yusuf Islam), hans syssling var på mina föräldrars bröllop och Stevens är även syssling med TV4:s VD Jan Scheerman. Så nu vet ni det..!

Release me

Do I attract you?
Do I repulse you with my queasy smile?
Am I too dirty?
Am I too flirty?
Do I like what you like?
I could be wholesome
I could be loathsome
I guess Im a little bit shy
Why dont you like me?
Why dont you like me without making me try?


Blir det vi så blir det vi..

Bärbögarnas HiLife

Jag glömde ju...! Världens bästa Elin fyllde ju 22 häromdan, grattis gumman! Jag ville ju sjunga lika fint som du gjorde för mig, men är man i Bryssel så är man..! Det har verkligen varit några ovanliga dagar sista tiden;

♥ En tenta har jag bockat av på listan - hoppas på ett G fast jag inte svarade på dom sista tre frågorna om Nynorsk. 
♥ Jag slapp åka Swebus hem till slätten, fick skjuts ända fram till dörren i Rinna av en snäll tjej från klassen som ändå hade vägarna förbi - mycket uppskattat. 
♥ Från och med igår är grillsässongen äntligen inledd, tack Emma & Danne för God mat å trevligt sällis. 
♥ Vunnit (stoort... hehe) mot Emma, Danne, Alex å Nicke i Rappa Kalja. Jag gillade verkligen Alex förklaring på BB Bärbögarnas Hi Life, jag förstår varför hon inte tog hem matchen =) 
♥ Shoppat kläder till bröllopet, kjol+top till cermonin, klänning till festen på kvällen, dessutom ett par skor som jag är lite tveksam till..

      Kvällens kommentar går till Daniel; Fan Sara, du är inte så dum egentligen..




Mi casa su casa

Gårdagen var dagen då...
... vi var i skolan å lyssnade på redovisningar, fast vår var nog ändå bäst =)
... jag hörde ett mycket roligt grammatiskt fel, sen går vi igenom vad orden betöd.
... en hjälpsam kille la upp mina varor på Icabandet, jag såg nog mest förvirrad ut när han gjorde det. Dagens gärning!
... köpte en liten växt till mitt otroligt tjejiga hem, en turkos kruka med en växt o en rosa fjäril.
... jag vräkte i mig en massa mat och bjöds sedan på fika hos Erika med nybakat bröd och te.
... min toalett kom till användning av en nojjig brud =)
... fick ett porrigt sms.
... insåg att jag har en dag på mig att tentaplugga.
... köpte tre olika sorters te.

Dagen är dagen då..
... jag borde plugga mer än vad jag gör.
... tvättstugan snart är min i fyra timmar.
... danska inte är min bästa vän.
... jag gör allt annat än pluggar.

Amore, love, kärlek..

Jag läser ofta kontaktannonserna i olika dagstidningar, de flesta som söker en livskamrat är ofta (alltid) intresserade av ?mysiga hemmakvällar? och skogspromenader, de skriver ofta att de ?ser bra ut enligt andra?. Men så igår reagerade jag när jag läste en av kontaktannonserna - hans intresse var kärlek. Jaha tänkte jag, kan man ha det som intresse? Tydligen kan man det, men hur utövar man detta intresse? Det låter som om han (japp det var en man som skrev detta) jämt och ständigt är med olika kvinnor. För att ha kärlek som intresse, det kan låta som ett väldigt billigt marknadsföringstrix, han vill säkert locka till sig kvinnor som antagligen har kärlek som intresse. Men dessa förhållanden kan aldrig hålla speciellt länge, om man har ett intresse måste man även utöva det. Men jag har svårt att tänka mej att denna man som skrev detta aldrig varit med någon kvinna, för om man har ett intresse måste man även ha utövat det intresset. För om man aldrig gjort det så kan man inte har någon aning om det egentligen är ett intresse. Slutsats av detta blir då att denna man har varit med många kvinnor och på så sätt fått denna kärlek som intresse. Han är alltså inte att lita på om Du vill ha ett stadigt förhållande. Eller så är det helt tvärtom, att han aldrig varit med en kvinna, men han tror att kärleken är så underbar som alla pratar om. Ledsen att göra dej besviken - men den är aldrig så underbar som alla säger!

Be a MAN!

Tänk att vi alltid pratar om samma sak på våra Munksjöpromenader, vi brukar alltid komma in på killar & sex, eller ska jag säga män? Det har varit några långa diskussioner om skillnader mellan killar å män, vi vill inte ha en tjejig kille utan en redig karl med en massa manliga egenskaper, haha! Inte vill vi ha en kille som har brun-utan-sol i badrumsskåpet. Nää, fram med snuset och motorsågen.. Så var vi väldigt överens om att det är vääldigt läckert när en kille kör bil, å gör det snyggt.. Ååh..! Nä, jag är inte desperat =)

Grammatik är inte kul!

Jag bryr mig inte om adverb, subjunktioner, konjuktioner och satsdelar. Så nu känner jag att jag borde börjat plugga lite tidigare, men men.. Det är verkligen inte intressant. Som tur är så finns wikipedia som man kan slå i, så där lärde jag mig skillnaden mellan ett adjektiv och ett adverb samt vad ett morfem är, det ni =) Nää, nu ska jag fortsätta plugga. Sen kanske det blir en andra runda runt Munksjön med Charlotta ikväll, för nån filmkväll lär det nog inte bli.