Inte ett år som alla andra

Det händer mycket nu, många bra saker! Mitt liv är otroligt bra och det enda jag har att klaga på är att det bara är tre veckor kvar tills denna sommar är slut. Sista dagen för terminen var helt underbar och jag tar mig friheten och publicerar en bild på mina babys som gör det värt att gå upp på morgonen. Jag hittade några fina bilder på datorn, bl a ett med Anna å Madelen när dom posar med min bok Konsten hur man älskar med en man, dock valde jag att inte lägga upp det fotot =). Snart är det dags igen, vetenskapliga metoder.. suck! Jag är lite avis på Anna som slipper den kursen, men bara lite...

  

De senaste dagarna har varit helt underbara, fast de innehöll inslag av trängsel på Ikea och stresshandling på IcaMaxi. Men de har även bestått av matlagning, rödvin, fönstermys, djupa diskussioner, glass från Bosses, tjejkväll i Rinna, lunch på stan med Hanna och Alex, jobb plus mycket mycket mer... Dock insåg jag att det är augusti imorgon, och jag undrade vart sommaren tog vägen.. Det har knappt inte varit någon sommar. Jag tror aldrig det har gått en hel juli utan ett dopp i Rinnasjön, men tydligen är inte 2007 ett år som alla andra. Bara för att få in lite sommarfeeling i bloggen lägger jag ut några bilder på hur en sommar ska se ut, egentligen..

    

Som sagt.. det är ju augusti. Och vi vet ju alla vad som händer första onsdagen & torsdagen i augusti, för er mina läsare som är icke-östgötar kan jag berätta att det är då som årets händelse utspelar sig i den lilla lilla hålan Skänninge. Det är då en marknad med allt från brödpåsar, korv, träskor, skivor, kryddor, bling-bling, mirakeltrasor, knivar, saxar.. jaa ni förstår grejen. Men det roligaste är nog att kolla på fjortisar på tivolit och inse att jag är vuxnare än vuxnast. Dock ska jag och Linda maka våra snygga rumpor till öltältet och prata massa och antagligen träffa på människor vi egentligen inte vill träffa, men det är väl det som är grejen med Skänninge marken. Så ser min morgondag ut, förhoppningsvis finns det lite sol så även jag kan få lite färg innan hösten kommer. Tack Gud för solarium!


Dagens låt: Good Riddance (Time Of Your Life) - Green Day


Natten har sin sång om vilsenhet en trappa ner..

Lördagkväll i Rinna, ensam! Helt ok faktist. Mamma å pappa är på grillafton på Rinna Gårdskrog där även lillasyster ska jobba ikväll. Min lördagsmiddag bestod av ett paket nudlar, en flaska hallonsoda och till detta några rostade jordnötter från pappas hemliga jordnötsgömma (som inte är så hemlig längre..). Men det gör mig inget att vara själv, kan vara rätt så skönt ibland, speciellt som jag ska jobba imorrn, så 05.10 ringer klockan - yippie! Men men.. om det ändå regnar kan jag lika gärna passa på att jobba lite..


Dagens låt: Lycklig och förvånad - L. Winnerbäck
Dagens det var bättre förr..: Hallonsodan var mkt godare förr
Dagens i-landsproblem: Ett paket nudlar är för lite, två är alldeles för mkt
Veckans bästa: Mamma, som köpte min favorityoghurt fast jag inte hade bett om det.
Världens finaste: Du vet vem du är...!


It's you

Det blev som jag trodde, dejten med Linda alltså. Men vi orkade inte ta oss iväg till stan utan stannade i Sya hela kvällen där det bjöds på cappucino, rostade mackor, jordgubbar och melon. Vi hann med att avhandla massa massa saker som har hänt och egentligen skulle jag tagit med ett citatblock för det sas mkt skoj under kvällen. För Linda, vad smakar egentligen JapanMix? Haha... Well well, några foton hann vi kolla på med, några svartvita från Turkietresan '02. Linda är en bra fotograf, hon har fotat Ulf Lundells porträtt på hans senaste bok å så raggade hon upp Marika Lagerkrantz som villigt ställde upp på några bilder. Ibland önskar jag med att jag hade varit lite mer estetisk eller ha flyttat till Stockholm. Kanske ska flytta dit efter examen i januari? Stockholm har nog en hel del att erbjuda som Jönköping aldrig kommer i närheten av, hmm, men det blir nog Linköping ändå. Jag kan åka till Hjärtats Bar i höst istället. Nog om det! Min sista ordinarie dag på Slomarp närmar sig med stormsteg, söndag närmare bestämt. Men nädå, det var en tant som frågade om jag ville jobba för henne på måndag, först tvekade jag men så slog tanken mig att nää, på den dagen tjänar jag ihop till ett par sprillans skor eller en snygg tröja. Jag måste verkligen tänka så för att orka upp på morgonen, älskar pengar - när jag har dom. Just nu är det tyvärr rätt tomt på kontona. Det kommer bli farligt i augusti när jag får en månadslön + drygt tio tusen av CSN, då vet jag en som ska shoppa! Moi!

Dagens låt: Big Fan - The Wannadies (Mm, det blir min med..)
Dagens födelsedag: Henrik, som fyller hela 25 år! Grattis baby!

En blå kjol med prickar

Nu har jag bara två(!) dagar kvar på jobbet! Sen är det långledigt tills den 21e augusti när skolan drar igång med den otroligt givande kursen Vetenskapliga metoder! Kan jag få en mer givande höst? Tror knappast det. Men på nåt sätt så ska det bli kul att skriva exarbete, men det kommer bli tufft. Men jag får åka till Linköping och ladda batterierna så ofta jag kan. Hösten kan bli riktigt mysig, jag tillhör den lilla skara som gillar hösten - men endast om det har varit en lång het somar, vilket det hittils inte varit. Det är nåt visst med att handla murriga höstkläder och dricka lite te och gå å mysa. Jag vet var jag vill spendera min höst!

Hhhmm... Vad har jag gjort sen jag fick mina pensionärspoäng? Jobbat och spenderat kvällarna och nätterna hos Henrik ute i Munketorp, mysigt mysigt! Det är väl i princip det jag har hunnit med, och jag har kommit på att jag trivs väldigt bra med mitt jobb - trots vissa sura tanter som beter sig värre än de värsta småbarnen men det vägs upp av dom andra goa tanterna som förgyller dagarna på Slomarp. Vad som också är inplanerat är en liten dejt med Linda imorrn, först en tripp till Sya sen in till stan, om jag känner oss rätt blir det en fika med mkt prat, skratt och djupa diskussioner om livet, jobb och kärleken.


Dagens låt: Turn the lights down low - Bob Marley & Lauren Hill
Dagens längtan: En utekväll med vännerna i Jönköping, jag antar att
Erika eller Johanna inte är dom som tackar nej till en sen kväll på dansgolvet?
Dagens hittande: Några av syrrans kvarglömda skivor, några är bra men desto fler är verkligen kassa dock med mkt nostalgi.

Inte längre ensam

Jag håller på att bli vuxen, jag har idag kammat hem några pensionärspoäng (vuxenpoäng räcker inte till). Jag kom hem från stan och hade rödvinshuvudvärk, inte bra! Men efter lite vila, läsning i min chic litt, mat och en Ipren var jag på benen igen. Utbudet av spännande aktiviteter är aningen begränsat här ute i Rinna. Jag hade inte så många val så jag tog på mig mammas snygga gummistövlar, en laddad Mp3-spelare och ett litermått som jag sedan fyllde med en hel liter blåbär! När jag gick där i trädgården (jepp, vi har blåbärssnår uppe på ett litet litet berg några meter från köket) så blev jag lite sugen på att gå ner till skogen för att se om det har kommit några kantareller. Men då kände jag bara hur jag förvandlades från 24 till 54! Nää, det fick räcka med mina blåbär, som jag inte vad jag ska göra med. Förslag, någon? Dagens bild blir självklart på mina små bär..




Dagens låt: Closed eyes - Niprone (det är Vår låt, baby!)


Hard work work..

Just nu är det väääldigt synd om mig! Jag ska snart åka o jobba, men vill vill vill Inte! Det regnar och en innedag i sängen vore inte alls fel! Det känns mer som en måndag än söndag.. Men en bra sak är att det är måndag imorgon!

Dagens låt: Every day is like a Sunday - Morrisey

Only for you, Lisa!

Det blir ett litet inlägg ikväll, det är tillägnat till Lisa och hennes dator som hon tillbringar nätterna med på en växel cirka arton mil ifrån Rinna - i Borås närmare bestämt! Lisa sitter i en växel, svarar i telefon, där den ena är knäppare än den andra. Därför måste jag pigga upp henne med ett uppfriskande blogginlägg från ett mycket regnigt Rinna. Jag kan glädja henne med att just precis nu händer det inte så mkt kul. När detta skrivs sitter jag hemma i Rinna med mams, paps och deras vänner och dricker vin, men jag hade hellre suttit i ett speciellt fönster! Hela dagen har gått i arbetets tecken, (hard work, work..), dock insåg jag att jag börjar kl 11 imorrn istället för kl 7 som jag först trodde. Det är bra! Men jag var ju ledig mellan 11.30 - 16 så då var vi hos Sara som precis fått en liten Arvid - så söt, så söt! Att köpa kläder till en liten bebis var ju inte det lättaste insåg jag väldigt snabbt, speciellt inte till en liten kille. Det fanns mängder av flickkläder att välja bland och jag drogs automatiskt till tjejkläderna men jag insåg nog att världen inte är redo för en liten kille med rosa volangkjol.

Annars har jag verkligen inget att klaga över just nu, jag mår otroligt bra!



Shine, baby shine!

Det händer massa i världen nu, men enligt två av våra största dagstidningar (nätupplagorna expressen.se & aftonbladet.se) är det en viss 91årings bortgång som är the biggest news. Det skrivs ju inte lite om henne heller. Hela Sveriges kändiselit ska uttala sig om hur de kände henne och om hur härlig hon var. Hon var säkert en jättefin och häftig tant men jag tillhör ändå den grupp som aldrig förstått grejen med Alice Timander, vad var det hon hade som var så special? Hon var en tandläkare som har gått på premiärer i hela sitt liv och levt på mingelmat och skumpa, men att dricka bubbel några gånger i veckan kanske inte är helt fel. Men lite längre ner på aftonbladets nätupplaga hittar jag liten en pytteartikel om kommunismen i Nordkorea, som egentligen borde vara mer angelägen. Och jag kan inte förstå hur någon kan kalla sig kommunist när man i detta skumma land bara tillåts välja mellan fem frisyrer, helt sjuk! Jag inser ännu en gång att aftonbladet och expressen är mer två skvallertidningar än tidningar med någon grävande journalistik när de skriver hundra gånger mer om kändisar än om bombningsväskor i London och den allt mer utbredda kommunismen. Kanske ska börja läsa DN eller SvD istället. Hhm.. väldigt vad politiskt det blev nu, well well..

Årets sämsta: En händig man - Per Gessle, ytterligare en anledning till att inte lyssna på kommersiella radiokanaler.
Veckans bästa: Ledig torsdag & fredag
Dagens mail: Från syster yster som enligt brittiska skatteverket numera heter Tharkar i efternamn, vi Nybergs blir allt färre
Dagens mail numero dos: Ett lagom uppfriskande mail från Borås
Dagens låt: Most of the Time - Bob Dylan


Nobody said it was easy

Igår var en riktigt mysig kväll som kan sammanfatats med ett fönster, lite bubbel och mysigt sällskap.


Dagens låt: The Scientist - Coldplay


Ad omnia paratus

Den lediga långhelgen gick för fort, alldeles för fort! Men jag har faktiskt nästan 24 timmar kvar tills jag börjar, det är bra! Helgen har varit lugn men den får ändå sammafattas i en liten lista.

Fredagen var dagen då:
♥ Jag kände mig för seg och hängig för en kväll inne i stan.
♥ Pizzabagaren på Valentino flirtade med mig, samtidigt som han trodde att jag mamma till syster Elin.. Tack för den!
♥ Jag skjutsade in mamma & hennes kompis till Motala (glädjande nog inte till Vätternfestivalen!) och insåg att det var väldigt längesen jag var en liten fjortis på Vätterfestivalen.
♥ Jag fick ett fyllesms och fyllesamtal, vi skyller på Rom & cola, right dear?

Lördagen var dagen då:
♥ Min lägenhet i Jönköping skulle kollas till, knappt två timmar var jag där - sen Swebus hem.
♥ Jag glädjande nog bara hade en räkning på 321:- Jag trodde den skulle vara minst dubbelt så hög. Muy bien och tack Telenor!
♥ Vi hade taco/filmkväll ute i middle of nowhere. Brokeback mountain var filmen för kvällen, men vissa var mer känsliga än andra. Vadå den är ju fin!
♥ Jag höll på att krocka med ett stackars rådjur.
♥ Jag fastnade i en typisk chic litt och låg vaken till klockan halv tre och läste.

Söndagen är idag och än så länge har jag inga större planer, prio ett just nu är att gå å duscha sen är jag öppen för förslag!


Dagens låt: Creep - Radiohead