Tvivel

Det är mycket nu, mycket pågång. Men just nu sitter jag bara o tittar på regnet som öser ner här utanför. Uffe Lundells sommarprat surrar i bakgrunden, men är för okoncentrerad för att engagera mig i vad han har att säga. Kanske ska ta tag i en bok och passa på att läsa lite för nöjes skull innan allt börjar till hösten, med kursböcker, avhandlingar som ska läsas, statistik som ska fixas, C-uppsats som ska skrivas.. ujuj! Jadu Elin, det blir en intensiv höst. Kanske bra om vi inte ses första veckan för sen blir jag inte av med dig! Men jag kan verkligen inte fatta att det är tre år sen jag flyttade ner till Jönköping. Det har hänt en hel del, förutom en massa pluggande kan det sammanfattas i massa massa flyttar, ring på fingret, ring av och flytt igen, ups and downs, fest, vänner, Munkispromenader, djupa diskussioner uppe på Duvgatan, luffarschack under trista föreläsningar, Metros korsord och mycket mycket mer.. Metro ska ha ett stort tack för korsorden, annars hade jag inte stått ut under AU2. Well well, nu är det snart över. Vet inte om jag är så sugen på att bo kvar i Jönköping, den stan är nästan bara förknippad med plugg, ångest och en massa annat. Iofs så flyttade jag från Linköping av samma anledning men nu när jag går på gatorna i Linköping känns det ändå som hemma. Vi får se..


Enebuskar och elände

Jag måste vara knäpp, jag kan sitta och lyssna på en låt säkert tio gånger i sträck, att en låt kan vara så bra! Men oftast är det några rader som gör det värt att lyssna om den. T ex i Vraket av Lisa Ekdahl (även allas vår Lasse W medverkar i den låten) är det raderna nedan som gör det värt att lyssna på den om och om igen:

Men mig ska du inte tycka synd om
du vet väl hur nöjd jag brukar va
Jag tror att du ställs i min väg för att du
kan återställa allt så allt blir bra.
Du kan enkelt göra allting bra

för nu ska du säga följ nu med mig
nu ska du säga ta min hand
säg att du begriper du förstår och allt det där
säg att du har känt precis såhär ibland
säg att du har känt såhär ibland

Det är nog den bästa låten på Pärlor av glas, mysig skiva så det är dagens skivtips! Många tips här på sista tiden.

Sommarens bästa: Alla goa mail från brudarna som alla var med på resan till Nissan, resan som även döptes till enebuskar och elände. Låter som en dålig buskis från Falkenberg, men nädå, det var vår resa neråt Halland de!


Det kallas tvivel

Nu är det bara 40 timmar kvar tills det är dags att bege sig ut till Torrsjön o fira midsommar! Dock tror jag att jag struntar i sillen, förstår inte hur man kan tycka att det är gott, nä tror jag gör som de andra ovuxna människorna och äter hmm prinskorv istället, haha! Mamma och jag kom precis hem efter en shoppingtur på City Gross (igen..) o så träffade jag på Hebbe som för övrigt ska ha en dunderfest med 30 pers i stugan bredvid oss på midsommar. Lite småvuxet att åka och storhandla när man är 23 år, iofs så har han villa, vovve, företag å allt sånt vuxet. Och om jag känner honom och hans kompisar rätt så kommer det bli en rejäl fyllefest. Well well, för er som tycker att det klagas för lite i bloggen så har jag lite nya saker att klaga över;

* Jag var tvungen att klippa av mina naglar pga mitt jobb.
* Kontot är just nu väldigt väldigt tomt.
* Huvud- och halsont
* Mitt högra ben har sovit konstant sen i måndags.
* Nästan alla mina kläder har blivit förstora (ska väl inte klaga på att jag blivit smalare men..)
* Är jättehungrig, dock hade dom massa smakprov ute på CityG, så jag hann smaka saltgurka, cheesecake, Brämhultsjuice, lax, bröd, Malteesers (som får hela huvet att skaka) och Tropicanajuice.
* Jag måste betala hyran för en lägenhet jag inte är i på hela sommaren.
* Saknar Elin och allt helflippat vi gör, men vi hörs ju imorrn!


Det finns även flera saker som får mig att dra på smilbanden en aning;

* Jag kommer i min studentklänning igen, inte för att jag ska använda den men det är skönt att veta att jag har samma size som i gymnasiet.
* Sommarvärme
* Alla goa vänner.
* Jag måste ha världens goaste lillasyster.
* Sena kvällsdopp
* Mammas nystekta köttbullar.
* Snart midsommar
* Har en ledig långhelg framför mig
* Plus mycket mycket mer

Mm, det var nog det. Ännu en osammanhängade inlägg som känns otroligt ointressant. Men det som inte skrivs här plitas ner i Life of Sara.

Dagens låt: Strange Invitation - Beck
Dagens fundering: Ska man köpa biljett till Winnerbäck när han är i Linköping den 7e december? Nån som vill följa med?


Med ett finurligt leende på läpparna

Det har verkligen varit en underbart skön dag idag! Bästa dagen på mycket länge, en ledig dag inne i Linköping med trevligt sällskap kan aldrig bli fel. Så nu hoppas jag bara att tiden fram till midsommar går jättefort! Jag har redan varit på systemet, så nu är det klart, ska jag bara inhandla grejer till brödet å tzatsikin. Funderar även på om jag ska hitta en fin midsommarklänning, men som alla andra år kommer det säkert bli 15 grader och regn då är klänning Inte att föredra! Jeans och stickad tröja kanske?! Kanske ska vara så pysslig att göra en blomsterkrans, eller inte! Jag har varken tid, ork eller kunskap om hur man gör en krans. Men vi har ju lyckats fixa egen midsommarstång några gånger, så vad sägs fröken Carlsson om en repris i år?

Kvällen kommer nog (trots det fina vädret) spenderas i tvsoffan. Kl 21 och en timme framåt är den vigd åt
Gilmoreflickorna, en serie som jag fastnat för, vet  egentligen inte varför. Kan vara dom knäppa karaktärerna eller det onormala relation som Rory och Lorelei har till varandra. Det är dagens tips! Annars har jag inte mycket att tillägga, mår otroligt bra nu och har inget att klaga över! Förutom att jag längtar lite, men det är nog väntan värd.

Dagens låt: Rialto - Ulf Lundell


En bil, en vän och massa Lassehits!

The life of Sara is back! Klart att den var tvungen att få följa med hem över sommaren! Det var nog en av de bästa födelsedagspresenterna - ever! Välanvänd i början men i slutet av april stannade skrivandet av lite men nu börjar den få fart igen, så tack för den mina vänner! Hänt sen sist då? En liten dejt med Maria på Steves och i trädgårdsföreningen, mys i fönstret, två(!) besök i Boxholm, en tripp till Vadstena med mamsen. Jaa, det var nog det. Får inte glömma det mysiga messet av SyaLinda, som numera är Östermalmspingla. Det finns nog ingen som smsar som henne, vad sägs om Hej snyggo! Vad sägs om du, jag & Lasse över slätten? Låter som något som det är svårt att tacka nej till. En bil, en Linda, en Sara, en massa Lassehits, kan bara bli succé!

Syrran slutade ju nian idag så därför var jag ju tvungen å se när dom gick maskeraden igår, hon är ju så rolig systeryster. Hon och hennes kompisar var business womens (stavning?), hon hade min svarta klänning, mammas portfölj, svarta högklackade stövlar, mammas läsglasögon, håret uppsatt och en DN under armen. Såg lite kul ut när hon gick å höll Tobbe i handen som var utklädd till nån raggare av nåt slag (eller vanlig boxholmare..).

Självklart var jag ju tvungen att följa med till skolavslutningen idag i kyrkan, det var allt från Den blomstertid nu kommer, körsång, betygsutdelning och tal av rektor och präst. Måste säga att jag har en flitig syster, hon hade lite bättre betyg än vad jag hade, inte så konstigt  - hon har jobbat en hel del för dom. Vilket jag inte gjorde i högstadiet. Men jag kan trösta mig med att mitt slutbetyg från gymnasiet är bättre än Carins. Tanken slog mig dock när låg/mellanstadiebarnen kom till kyrkan - att nästa år kanske det är jag som är lärare och har hand om en klass! Fatta vilken mäktig känsla. Well well, nog om ångest! Pappa frågar alltför ofta vad jag ska göra efter examen. Paniken har redan kommit smygandes, hur ska jag då må den 20e januari - dagen efter examen? Som det ser ut nu kan jag göra precis vad jag vill, inom rimliga gränser. "Jag kanske borde åka utomlands, du säger att jag borde se mig kring.."  Just nu har jag inga band nånstans, kan bo kvar eller flytta hem till Linköping. Det är nog dom starkaste alternativen i nuläget. Usch, gillar inte det här - att inte ha koll. Hoppas det löser sig, men det kommer ordna sig, jag det gör det alltid.. Väldans vilket knäppt inlägg det blev idag, nada struktur! Well well, det speglar väl hur jag är just nu. En liten tjej utan struktur i tillvaron!

Sommarens dilemma: Gilmore Girls börjar på tisdag, men varför Kanal 5, varför? Sänd det i höst istället när man har tid att glutta på TV på kvällarna.
Dagens roligaste: Solstollarna is back!
Kolla här!
Dagens msn buddy: Annica, våra konversationer är långt ifrån barntillåtna, haha! Hoppas jag kan komma ner till Falkenberg i sommar!
Dagens visdomsord från Maria: Den som söker han finner. Sug på den ni!
Dagens låt: Svårt val dag faktiskt men det får nog ändå bli Wake up alone med Amy Winehouse

Verae amicitiae sempiternae sunt

Jodu Erika, jag kanske skulle använt lite av innehållet i Banana Boat-flaskan som fanns här hemma (glöm inte att kolla den reklamen när du åker Down Under!) Jag fick en snygg röd rygg och nästan lika röda kinder, snyggt! Men det har dock gått från rött till snyggt brun under natten. De sista dagarna har verkligen varit helt underbara, allt från grillning med mams & paps, en heleftermiddag hos Emma & Danne (Emma å jag kollade på när killarna målade altanen..), en härlig kväll inne i stan och sena kvällsdopp i Rinnasjön med systeryster. Det är verkligen underbart att åka ner dit, sjön ligger som en spegel och det är närmare 25 grader i vattnet, svårslaget! Även om Rinna lake inte är den mest rena i Sverige är det ändå hemma på nåt sätt. Kommer alltid vara. Så det mina vänner, det är lycka! Som sagt, även gårdagen bestod av solning och överkonsumtion av vatten i olika former, jordgubbar och vattenmelon. Men dagens stressmoment kom när jag med mycket kort varsel fick skjutsa in Elin till Mjölby. Efter fem timmar i solen var jag lagom fräsh, men jag hann duscha, fixa hår, sminka mig, dra på mig en klänning på endast fem minuter - det ni. Det kallar jag effektivitet.

Dagens låt: Cheek to cheek - Sahara Hotnight

Dagen i bilder

Sommarlov! Eller lov å lov, jag insåg precis att jag ska jobba på midsommarafton, dock bara mellan 7-15 men ändå! Sen är det bara hem, duscha och bege sig ut till Torrsjön o till alla gamla friends. Trots att jag är enda singeln i gänget ska det blir superkul! Men nu är jag hemma på landet igen, så fyra timmar av dagen har  spenderats med  att bättra på brännan. Men jag måste erkänna att jag är lite missnöjd med resultatet, blir ju aldrig brun längre. Men skönt var det allt ute i solen! Sammanfattar min dag i två små bilder istället! Håll till godo. Stackars fotografLisa som får se mina amatörbilder, haha! Men det är inte lätt att ta på solen, så det så!







Dagens låt: Fresh feeling - Eels  (Mm, den är riktigt bra! Jag tror jag korar den till min etta!)

Nedräkning

Puh! Inventering i källaren, men vad grejer man samlar på sig - ska dock vara mycket tacksam att jag har flyttat runt så mycket så man hinner städa ur en massa krafs mellan flyttarna. Hittade allt det som jag Inte letade efter. En massa fula Lasse Åberg-glas som jag nog aldrig kommer ta fram igen, böcker, tavlor, muggar, porslin, gardiner och en massa foton. Foton som jag hade glömt bort, foton från sommaren -03, midsommar -04, semester -03, Barcelona -03, festbilder hösten -03, och foton från när Hanna och jag delade tak. Men även en massa vykort och födelsedagskort, det finns en person som skriver dom mest knäppa vykorten, men nu lär jag inte få fler av Jeopardykillen =)

Nedräkningen har börjat, först en helledig dag imorgon som kommer tillbringas i solen med världens bästa Elin!
En glass, quality time med värmländskan, lite snygg bränna är precis vad jag behöver nu! Åker hem till landet på torsdag eller fredag, så gör som Emma - hör av er! 18 dagar till midsommar, vad tror ni? Blir jag åter igen tzatsiki och såsansvarig för hmm femte året i rad?! Klart jag ställer!


Dagens låt: Tvivel - Lasse Winnerbäck

Dagarna som gått

Jaa, på allmän begäran så kommer ett nytt inlägg. Detta har hänt sen sist (mm, I know, en trist lista):

* Besök av släkten i fredags.
* Stresade ner på stan i regnet, bussen var försenad en timme, love Swebus! Blir så stressad av sånt, så somnade killen bredvid mig på bussen och fick såna sovryck så satt jag och stressade upp mig över det.
* Slapp helg med allt från mysig filmkväll till solning i trädgården men även årets första Bosseglass.
* Hjälpt syster med ett arbete om klimatförändringar, hon ska vara tacksam som har en lärare till syster..!
* Slumrat till på en buss och insett att Zelmanis album Love affair är en helt underbar skiva, lyssande även lite på Caesars Palace - Love for the street och drömde mig bort i gymnasietidens sista dagar som ibland tillbringades inne i Linköping.
* Gått upp mkt mkt tidigt, d v s halv sex och haft en heldag i Borås med brudarna med mkt mat, mkt fika, mkt skratt och mkt fotograferande.
* Blivit imponerad av Lisas (hmm Kajsa me!) gedigna arbete med DVD:n
* Insett humorn i den gamla klassikern Alla barnen.. eller vad säger ni?
* Förstått att denna vår inte alls skiljer sig från övriga, varför? Men Tack Elin för att du finns! Love you!

Dagens låt: Det går bra nu - Petter (en blandning av ironi och internskämt)