Flytt kanske?

Jag kom och tänka på en sak igår när jag först såg Du är vad du äter och Ett herrans liv, visst vore det kul att se Göran Persson i Du är vad du äter, haha.. det vore väl nåt..? Men då tvingas man väl se honom i mindre trevliga sammanhang, som på en didgeridoomassage och dylikt =) Kanske inte vore så bra ändå då..

Jag har övervägt mitt liv noga nu, och det är Lindas lag som vinner! Jag kommer att fortsätta med mina gröna teer istället för det svarta giftet. Det kan ju inte vara bra för kroppen ju..! Så har vi våra funderingar på en liten flytt, så om nån har en fin 2a på Torpa är det bar att höra av sig =) Vi behöver ju inte bo i en trea, vi är ju bara i extrarummet när vi sitter vid datorn, så det kan vara värt lite mindre månadshyra! Men jag tycker det är jobbigt att flytta. Jag råkade visst kritisera syrran som hade tre lägenheter på tre år, men då tänkte jag inte på att jag själv har haft fem lägenheter på 2½ år.. Oops!

Kaffe eller inte kaffe?

Oh Holy Moses!! McMary har skaffat en blogg, ska fixa en länk till den med. Så nu får vi allt veta alla gottiga detaljer i Marys liv och kanske även en glimt från Kröcklekulla =)

Jag kan snabbt resumera dagen med ett ord - tired! Eller inte hela dagen, bara imorse och från kl 16 och framåt, men jag hällde i mig en hel burk Cola och sen var jag på benen igen. Vad tycker ni, ska jag försöka börja dricka kaffe eller ska jag strunta i detta gift? Jag kan inte fatta hur alla lärare kan bälja i sig en massa kaffe.. det kan ju inte vara nyttigt.. Men det håller säkert humöret uppe en stund. Jaja, hur som hellst, jag var och tröstköpte mina Scorettdarlings idag, det stod att dom kostar 599:- på scorett.se men i butiken kostade dom bara 399:- då kunde jag inte stå emot. Jag vill inte ens veta hur mkt penar jag lagt på skor sita året, eller det räcker nog med halvår.. Björn vet inte om mina darlings än, men han märker nog ingen skillnad om det står ytterligare ett par vid dörren =) Nä my dear friends, nu är det plugg som gäller! A revoir!

I can feel the smell of BT

Onsdag.. och jag är såå morgontrött, är faktiskt lite småtrött på det mesta, seg å dan känner jag mig. Ska ringa BT idag å höra med Farbror Blå å så kommer väl Frasse tillbaka imorrn me, vill faktiskt jobba där i sommar! Jag säger varje år att det är sista sommaren, men men.. Det är skönt att komma till ett ställe där jag vet vad jag ska göra, hur alla är och hur det ser ut. Men nu har dom säkert ändrat om en massa se jag var där sist, men men, det kommer iaf alltid Lukta BT, den doften glömmer man inte, hehe!

Tjo faderittan lambo!

Jag fick med en pissdag nu! Björn hämtade ut min cykel, 494 spänn!!! Dom sa 400:-, så det är ganska dyrt, kunde ju hittat en billig bättre begnagnad, shit pommes frites. Och så har det strulat till sig med jobb i sommar, hon på det jobbet trodde inte att jag ville ha det (fast jag ville det, och hon frågade inte ens..) och hon har varit omöjlig att få tag på de senaste veckorna. Suck! Arbetslös och meningslös! Men jag ringde Björn på BT, alltid lika kläm käck lilla Farbror Blå ( tjoo faderittan Lambo.. hehe) och han hade haft mig i åtanke, så det kanske blir en femte sommar på BT. Helt ok, jag gillar faktiskt BT så det är lugnt! Ska ringa Frasse imorrn me och se vad han säger. Hoppas hoppas att det löser sig!

These shoes are made for me!

Det kommer bli en dyr månad, räkningarna bara hopar sig! Men men, det är väl bara att betala. Men jag har ju sett ett par fina skor på Scorett - jag vet, men dom är så fiina.. Måndag igen då, första dagen på VFU;n, helt ok måste jag säga. Skönt att komma ut i verkligheten lite, men man blir lite bortskämd som student - det tog emot när klockan ringde halv sex imorse.. Hade tänkt att spinna idag, men jag tror jag hoppar det, har en del andra grejer att fixa med. Så hoppas jag hinner till boxen imorrn, det kommer isåfall bli en låång dag.. Jaa, har väl inte så mkt mer att berätta =) Joo, jag har en fråga, nu funkar det inte att länka, varför??

Undrar om dom var gay?!

Underbar helg måste jag säga!! Fredagen var då min egodag i vattenlednparken. Björn och jag gick upp där i lördags med, men då hade vi med oss lite pastasallad som picknick, mysigt så. Men det var två killar som var där me, dom låg halvnakna på en filt och solade. Men brukar killar göra så? Vi trodde iaf att dom var gay. Dom pussades inte men jag frågade Björn om han skulle kunna tänka sig att gå upp en solig lördag och lägga sig i vattenledningsparken och sola halvnaken med sina killkompisar - han verkade liite skeptisk till det hela =) Annars har helgen gått i solens, korsordets och glassens tecken. Jag hade glömt bort hur gott det var med glass, vi var ute på en promenix längs vätterstranden idag men det var säkert en kö på 20 meter i glasskiosken, så vi gick på glassjakt - men vi gick till Juneporten där dom har hemgjord glass - inte som Bosses men den var mycket mycket god! Men i jönkan är verkligen allt dött en söndag, vadå bibelbältet?! Det är väl Alliansmissionen som äger stora delar av stan verkar det som. Vad är det föresten för smarto som kom på att Ica på Juneporten inte ska vara öppet på en söndag? Fatta vad kunder dom missar, det är ju hur många som hellst som går förbi där då.. jaja, inte långt kvar i den här stan, 1½ år.. nedräkningen har börjat. Undrar var jag hamnar sen.. jag tänker på det typ jämt. Det är lite spännande, jag är faktiskt sugen på Sthlm, bo i en lägenhet på Söder (säkert Sara.. du får nog bo i Botkyrka - långt ifrån lagom..) och ha en mysig klass och så kan Björn komma upp på helgerna, hehe! Nu ska jag läsa Biraths bok om Rinnamorden, Godnatt!

Back to my roots..

Gud, vilken underbar dag! Vaknade iofs tidigt när Björn gick upp, han är ju inte så diskret direkt. Så jag gick upp när han gick hemifrån, kollade på Nyhetsmorgon (det är bäst på fredagar, men jag saknade Steffo =) så gick jag ut vid 10 eller nåt, var ute i 2½ timme! Jag gick upp till vattenledningsparken, mitt nya smultronställe, det var verkligen helt tomt, bara någon fågelskådare, en tjej med sin rottweiler å så jag. Jag gick runt o bara njöt av värmen, solen, ljuden, dofterna.. Skogen är där jag hör hemma =) Så låg jag å solade där en kvart (det var supervarmt!) men sen fick jag för mig att det skulle komma ormar så då gick jag därifrån med blommorna jag plockat (vet inte om man får plocka blommor där, men det stod inget förbud så..). Gick till Ica å handlade, kom hem, gjorde en mango/banansmoothie och två skinkknäckemackor och satt på balkongen och löste korsord! Fatta vilken underbar dag!! Det var verkligen precis vad jag behövde! Och nu har vi precis ätit, en pastsallad med massa mums, bl a bacon, den smala med bara 9% fett från scan - mkt godare (och dubbelt så dyr) än vanlig bacon. På tal om fett, i Sverige skriver vi ju t ex "endast 1% fett" på förpackningarna, men utomlands gör dom tvärtom - dom skriver "99% fettfritt", blev lite chockad första gången jag såg det, för det låter ju lite dumt. Korsord är föresten min nya grej, har tom gått å köpt mig en korsordstidning (tantvarning..), jag har aldrig varit så bra på korsord så jag började med sudoku men nu är jag helt inne på korsord! Tack vare Metro, vad skulle göra utan dom korsorden och sudokuna?

I have a strange dream!

Undrar vad jag kommer att drömma om inatt? Härom natten drömde jag att vi hälsade på Alex i Umeå, men det märkliga är att Alex bor ju i Växjö å i Vadstena, men kanske kommer du hamna där =) Det var massor av människor som jag umgicks med för flera år sen, mkt lustigt. Umeå kom nog in för att Björn sa att hans kusins p-vän pluggar jägmästare i Ume och Alex och dom andra? Dom bara var där i drömmen. Jag har drömt så mkt lustigt senaste tiden, om folk jag inte sett på mkt länge, vad betyder det? Ibland efter en sån dröm träffar man dom igen, knepigt!

I helgen är det party party, Harrys blir de nog!

Biffarna såg ut som andra blodkakor

Dagen har varit bra, men den började sådär, kom då till skolan och satte mig i salen (som är som en aula, med lutande golv och fällstolar)  jag sitter alltid med utsträckta ben och sitter och dagdrömmer om annat (som vanligt) och jag brukar alltid annars ta bort fötterna när någon kommer och sätter sig framför eftersom annars blir fötterna rejält klämda när man fäller ner stolen framför (hänger ni med?) men idag så gjorde jag inte det och fy satan vad ont det gjorde. Och innan hon framför fattade vad jag menade så hann jag få rejält ont.. Så det misstaget gör jag nog inte igen! Annars har dagen flytit på bra, kom hem och gjorde mumsig (och nyttig) mat; Morots- och rödbetsbiffar. Det kanske låter päckel, men det var supergott, man river ner ett gäng morötter och några råa rödbetor, blandar i lite salt, peppar, ev vitlök, ströbröd, potatismjöl och ägg, som krydda hade jag aivar relish (stavning?) och så geggar man ihop allt och gör biffar och serverar med bulgur - nyttigt och gott! Men det såg ut lite som blodkakor, med det smkade underbart! Har kommit på att jag ska köpa smör istället för margarin, det är både nyttigare och godare. Hhm, kanske ni tänker det är ju mkt mer fett i smör, men det är nyttigare fett än i margarin som innehåller härdat fett (som även finns i godis). Eftersom jag använder så lite margarin kan jag lika gärna köra med smör, det är ju nyttigare med för härdat fett ska man ju undika. Annars händer det inte så mkt mer idag, ska på fitness yoga 19.30-20.30, det är lite väl sent för min del och så blir jag lite nervös, jag har ju inte den vigaste kroppen i stan direkt, kanske ska ut å gå istället och sen body pump imorrn, hhmm ska höra med Björn om han är sugen på en promenix..

Dåliga farser och äckelfett

Varför visar Tv4 Stefan & Kristerhumor för? Nu är det nåt nytt som ska visas igen, någon dålig fars som bara har vitsar om sex, stereotypa könsroller, sprit och bonnhumor.. suck! Men jag kan ju välja, jag behöver inte se på det, vilket jag inte heller kommer att göra.. Men ikväll kommer jag garanterat välja att se på OC, hoppas att min huvudvärk har gått över tills dess, jag har haft asont i huvet och magen nu i en vecka, det kan ha varit all flötmat jag proppade i mig i påskas, men jag har ju varit hemma några dagar nu ju. Måste träna bort allt äckelfett, vi var ju på spinning imorse kl 06.45, det var tidigt, rätt så mysigt faktiskt. Så fick vi frukost på gymet, lyxigt värre! Men jag trodde att jag skulle bli pigg av spinningen, jag blev bara seg och hängig, trodde jag skulle somna men som tur var hade jag Metros korsord och Sudoku som höll mig vaken.

Stackars curlingbarn!

Lärarutbildningen är inte bara en lärarutbildning, det är även en föräldrautbildning! Jag kommer bli en toppenmorsa om jag gör allt som våra professorer säger, haha! Jag ska göra allt jag kan för att inte curla mina barn, men om jag gör det mina kära vänner - säg till! Det är synd om alla curlingbarn, dom kommer att få ett helvete, det är alla 60-70-talister som curlar sina barn - annat är det med oss 80-talister, hehe! Läste att Tom Cruise ska käka upp Katies moderkaka, fy fan vad äckligt.. hur kommer man på tanken, var tog lilla söta Top Gun Maverick vägen? Nä, sluta upp med scientologgrejen nu och get down to earth!

Dagens tips och mormoner

Vardag igen, rätt så skönt faktiskt! Jag har fläskat på mig ordentligt när jag varit hemma, men idag är det box å imorrn kl 06.45 (japp ni läste rätt..) så ska Elin o jag spinna, och denna gång får vi inte banga ur.. Var i skolan idag då, den första föreläsningen fram till lunch var helt ok, och tom lite rolig på sina ställen, men den efter lunch - gud så segt! Dom bara malde och malde, vi tänkte ju gå i pausen men så sa dom att närvarolistan skulle gå runt efter pausen.. suck! Men men, vi roade oss med att skriva stafettskrivning och rita vikgubbar, men i rasten stod vi och pratade om hur trist det är och att det inte är så konstigt att dom har närvaron efter rasten eftersom alla skulle gå annars, men då kommer ju gubben som föreläste och hörde vad vi sa.. hoppas han inte hörde för mkt! Sen så gick jag iväg till Ica och här kommer dagens hälsotips; köp Icas frysta mango, den är jättegod och mkt bättre och nyttigare än godis - ät den frusen det blir som sorbet, den finns bland glassen och all annan frusen frukt och bär.

Och ni som tycker att jag klagar så mycket kan nu hålla för öronen (eller sluta läsa), jag skäms verkligen för att vara svensk. Det är så skitigt, det är smuts och skräp överallt, gör nåt - släng i papperskorgarna!!! Jämt när jag åker Swebus så är det skräp hela vägen hem till Mby, det är äckligt, jag har aldrig varit med om något annat i-land som varit så skitigt. Vi fick förvisso en brev häromdagen om att det ska vara skräpplockardag här på Torpa den 29e april, vore ju bra att gå på det för det är inte frächt här. Men det var bara två problem, för det första så ska vi kapa ved hemma i Rinna då och för det andra så var det Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga som annorndande det (kort och smidigt namn, jag vet..) och jag känner mig inte så sympatisk mormonerna så det blir ingen skräpplockardag för mig! Föresten, lämnade in min bajk idag, det skulle kosta 400 spänn! Gud vad dyrt, så måste jag köpa en cykelhjälm med, kan inte komma cyklandes till en skola utan hjälm, det går ju inte, bara en massa utgifter!

Jobbiga brudar och bussar

Igår blev jag redigt förbannad, på vem? Joo, på Swebus, det kan inte finnas något mer inkompetent företag i hela Sverige. Vi skulle åka med 19.20 bussen från Mjölby till Jönköping, men när den kommer å jag går på finns det bara tre platser kvar i bussen, men chauffören som inte verkar förstå problematiken när det står tio pers å ska med. Så han går runt o kollar lite i bussen om vi inte kan tränga ihop oss, men hallå? Så när klockan är 19.30 så börjar han fundera på att sätta in en extrabuss(!), men sen frågar han om det är någon av oss som är villig att stå (?) hela vägen till Gränna.. vadå tjänstefel, man ska inte stå i en sån buss. Men men, en kille som skulle till Borås med anslutande trafik nappade på det förslaget, men vi övriga sju som var kvar  skulle alla till jkpg blev lovade en buss som skulle komma inom 20 min (alltså 19.50), men kom det en buss 19.50? Nä, den kom kl 20.10 samma tid som nästa ordinarie buss ska gå å där fanns det några platser, fy fan vad arg jag var.. exakt hur kul är det att stå i mby i 80 minuter på en annandag påsk? Precis! Det tog oss tre timmar att komma hem till Jönköping från Rinna, normalt, nää! Men inte nog med det, det var en jäkla brud med på bussen som hade träffat nya vänner, och både bruden å dom två killarna pluggade i jkpg. Och hon slängde med håret och skrattade (som bara en dryg brud kan göra), och på bredaste stockholmska sa hon typ; "Åh Gud, jag äälskar att åka skiidår.." "Men Guud, han du oxå bott i Salzburg..?" Killarna verkade helt normala och fattade att inte hela bussen ville höra vad dom pratade om, men vilken jobbig brud..

Pinsamma tanter..

Nu var det allt längesen jag skrev, men jag har ju varit så upptagen med annat, fyra födelsedagar har vi klarat av nu - Puh! Det är inget bra att ha påsklov, man blir så tjock! Jag äter så mkt när jag är hemma, och onyttigt framför allt, fruktyoghurt till frukost, juice, och o'boy, det äter jag ju aldrig hemma.. Men vi gick ju Vetavarvet häromdan å så har vi hoppat en del på studsmattan =) Igår följde vi med mamma å pappa på bio - i Mjölby! Det var massor av folk (tanter..) som ville se Heartbreak Hotel, rätt så pinsam film faktiskt.. men men, gratis är gott.. Idag åker vi tillbax till jkpg, ska bli skönt..

Syskonkärlek när den är som finast!

Sara&Carin

Lite söta var vi väl när vi var små, syrran och jag! Det var inte så ofta som jag fick såna kramar av storasyster när vi var små. Men nu är hon påväg hemåt igen, iaf till England - lite närmare än till Australien. Antingen flyttar dom till Indien ett halvår eller så flyttar dom till London nu till hösten! Men jag tycker inte det ser ut som mig, jag hade mkt ljusare hår, Carin är alltid sig lik =)

Jag går inte vilse i skogen!

Från och med imorgon kl 16.00 ska jag unna mig ett påsklov som kommer att pågå t o m nästa tisdag kl 08.30, inte illa för att gå på högskolan va? Ska bli härligt härligt, men jag känner på mig redan nu att jag kommer bli uttråkad av att vara hemma på landet, och kanske även trött på att bo hemma hos mams & paps igen. Då får jag väl gå ut en stund i skogen och traska kanske, det var längesen jag var i skogen nu men jag hittar där fortfarande - hoppas jag, har inte gått vilse där än så länge. Idag har jag hunnit med en del, men inte det som var tänkt. Boken på cirka 400 sidor som ska vara utläst imorgon kl 08.30 har jag bara kommit halvvägs i, men seminarierna på HLK brukar inte vara så betungande. Men jag har hunnit med att skriva klart allt till mammas present, bara lite skojjiga bilder som ska dit och så har vi hunnit att göra tryfflarna till mamma å till Björns föräldrar! Puh! Just nu är jag riktigt trött på choklad och dataskrivande, måste gå å lägga mig och skumma igenom sista hälften av boken - Känslans intelligens av Daniel Goleman! Godnatt!

Jag gillar henne

Läs detta!

Dagens (ajax)iaktagelse

Det är så konstigt när det börjar bli vår (obs börjar..), det är så ljust om kvällarna så man tror att klockan är mindre än vad den är - skumt skumt! Dagen har varit lång men kort på samma gång, vaknade tidigt och såg nästan hela nyhetsmorgon söndag, tycker det är mkt bättre på helgerna för det är inte lika mkt nyheter å sånt. Men efter nyhetsmorgon hade dom ett program där man fick ringa/sms;a/maila till några tv4chefer och programledare med synpunkter och klagomål, alltid lika kul att höra galna tanter som blir så upprörda =) Längst ner i rutan var det en rullande textremsa med sms som strömmade in till redaktionen, men ett var så roligt att det förtjänar att vara med i min blogg. Det var en man som var så upprörd att dom sänder Formel1 kl 6 en söndagsmorgon, han tyckte att det är väl ingen som är uppe då. Men till saken hör att Tv4 inte har några rättigheter till F1 längre utan det är ztv och tv3 som har dom, och för det andra, klart dom (tv3 el Ztv) visar F1 kl 6 på en söndagsmorgon om dom vill visa live från Melbourne.. hhm skum gubbe! Sen kilade B och jag iväg på lite squach, jag har varit så lat på sista tiden men jag måste verkligen få bort överfettet på magen.. suck vad det ska vara segt att få bort det! Men men, skam den som ger sig. Egentligen borde jag köpa en våg men då skulle jag springa och väga mig flera gånger om dagen (som jag gjorde för typ 7 år sen..). Kanske ska gå på spinning imorrn. hmm.. Kanske ta med min baywatch-röda baddräkt hem så jag kan åka å simma lite kanske. Mm, det ska jag nog göra. Jag har ju inte varit i Mjölby simhall än, eller ska jag stödja bxhlms kommun och deras simhall?

Vi gjorde även en supergod maträtt idag som jag gärna delar med mig av. Jag och Björn kom på det själv, vi är så stolta så! Först hällde vi en liten skvätt olja i en kastrull, hällde i lite kryddor (tror vi hade paprika, cayenne, grönsaksfond och gurkmeja), lät det fräsa en pyttekort stund, hällde i tre dl grovt bulgur ocg 6 dl vatten, kokade detta. Under tiden så stekte/wokade vi ihop lite grönsaker (paprika, rödlök, gul lök, vitlök, broccoli o morötter) plus lite kött och så hällde vi på den färdigkokta bulgurröran och kryddade lite till, mums! Testa det var verkligen supergott! Och nu till dagens iaktagelse; när man torkar av en blöt diskbänk med en fuktig disktrasa så blir det inte helt torrt men sprayar man med ajax köksspray innan blir det mkt torrare, varför?

Hybris på Björnvägen

Jag såg inte hela Kalle och chokladfabriken igår, är någon förvånad om jag säger att jag somnade? Nä, kanske inte =) Jag trodde jag skulle kunna hålla mig vaken, men ikke! Får se resten av filmen någon annan dag, men det jag hann se var bra och Johnny Depp är ju för bra. Annars hann vi inte göra så mycket igår, vi hade ett hemma-spa här igår då jag gjorde en ansiktsmask på Björn, först fick han ånga ansiktet, hemmagjord peeling av strösocker och olivolja, sen tvättade jag av ansiktet och så fick han en ansiktsmask och så avtvättning igen och ansiktsvatten och tillsist en ansiktskräm och en massage =) Han blev så fin så. Och idag kunde jag faktiskt motstå en sväng på stan, jag har sett en top jag antagligen kommer att inhandla.. En jättefin top/blus med knappar (men inte hela vägen utan bara däruppe), den fanns i svart, mörkblått och i rött och så var det vita prickar, tror det blir en svart eller röd. Så provade jag ett par snygga solbrillor på Gina, superfina och ett diadem på Åhléns. Det får det bli! Vadå shoppningberoende?! Det är en dyr hobby, tyvärr. Men Johanna, det är jag väl värd? Det var längesen vi sågs nu ju, vi måste ta å ses nån dag. Helst innan påsk, hur nu det ska gå.

Vi får t o m en vecka ledigt i påsk, så på tisdag åker jag nog hem till Rinna och om det är nån som vill ta en fika inne i Lkpg är det bara att höra av sig! Det kommer nog bli en bra påsk, alla fyller ju år me. Ska nog bara ta det lugnt, på fredag är det lunch hos mormor å morfar, sen middag i Mantorp, lördag fyller Björn 26, söndag är det inget planerat, måndag fyller mamma så då blir det lite middag där. Jag håller på att fixa ihop en present till mamma nu, jag skrev ju dagbok alla dagar i Australien, nu håller jag på att skriva rent allt så ska hon få det. Ska lägga till lite bilder å lite sånt, det blir hon nog glad för. Så ska Björn och jag göra lite tryfflar till mamma och till Björns föräldrar (som med fyller i påsk), har inte råd att köpa några dyra presenter - tyvärr. Men det är ju tanken som räknas! Nu står Björn i köket och bakar bullar, haha han är så söt. Han får alltid hybris när han ska göra nåt sånt, han ska göra bullar i tre olika smaker.. att han orkar. En med muscovadosocker och kanel, en med mandelmassa och lime och några vaniljbullar. Ujuj, han är go min lilla Bagar-Björn!

Jag har en egen Björnliga!

Ikväll kommer alla boxholmare vallfärda till Tranås. Hur jag vet det? Joo, nu är det såhär att Barbados kommer till parkhallen i Tranås. Då åker alla dit. Jag vet för jag har själv varit där några gånger, nu är det några år sen, det var väl kul första gångerna när Magnus var sångare men det är ju alltid samma folk som är där. Man behöver inte åka dit för jag vet precis hur det är ändå =) Men men, om det lockar folk så är det väl kul för dom som är där. Vore dock kul att åka iväg till Örsåsa i sommar, Alex, vi har sagt det länge nu men.. i sommar? Haha, vi kommer aldrig iväg..

Annars har det inte hänt så överdrivet mkt idag, jag vaknade av regnet sen kom solen sen kom molnen sen kom blåsten. Så var vi nere på stan Elin o jag, mina underklder är slut igen (har inte tvättid förrens på måndag) så jag hittade jättefina (töntiga) på H&M det var ett par röda med Björnligan på och ett annat par med alla Snövits sju dvärjar på - så söta så. Tyckte att det passade med Björnligan, för jag har min alldeles egna lilla björnliga =) Han är iofs bara en, men ändå! Jahopp, fredag igen då! Vad händer på Björngatan? Det blir nog hämtmat och film - äntligen Kalle och chokladfabriken! Skulle vara kul att gå ut men jag är både pank och trött så det är ingen bra kombination! Föresten, jag tar gärna emot tips på vad jag kan köpa till Björn när han fyller.. Jag har inte en aning. Hjälp mig!

Ååh vilken bra skolminister!

Kolla här, det är rätt så intressant faktiskt. Jag förstår inte homofoberna, vad är det att vara rädd för - en kärlek som alla andra. En kille i min klass tycker/tror att alla är li bi - innerst inne. Han kanske har rätt vad vet jag? Jag har inte ens kysst en tjej!

Jaja, strunt i det nu, föreläsningarna i skolan var super idag! Tack, nu börjar jag få lite hopp om denna utbildning. På förmiddagen hade vi en lärare från skolan, han är lite speciell, han är body builder, konsertpianist, Universitetslektor psykologi, Docent i pedagogik och psykologi och homosexuell (vi tror han är bög). Han är på tv ibland när det handlar om särbegåvade barn - vilket det även gjorde idag. Jag tyckte det var riktigt bra, han är den första på två år som pratar om dessa barn, alltid annars är det tvärtom att man bara belyser de barn som har läs/skrivsvårigheter. Dessa elever fanns inte ens i tanken när man skrev Lpo94 eller när Sveriges skolminister var på möte i Bryssel och alla pratade om särbegåvade barn och han inte visste var det var - vadå pinsamt! Det var också en föreläsning som inte prackade på oss en  sossepolitik, som det ofta är annars. Den andra föreläsningen efter lunch var med bra, men då var jag såå trött- men hon pratade en del om AD/HD och Damp, koncentrationssvårigheter å sånt - mkt lärorikt. Måste läsa spec.ped i höst. Trodde jag inte skulle vilja det, men jag ska skicka in lite papper.

Att en vaniljbulle kan göra så ont

Det har varit en bra dag idag, faktiskt bra föreläsare som det är intressant att lyssna på. Den första var lite seg iofs men den handlade om handikappade barn och s.k. bokstavsbarn, jag känner att jag inte ver så mkt om det så det var intressant. Men vår föreläsare kan verkligen stå hur länge som hellst och bara prata och prata, det finns inget stopp! Den andra efter lunch var riktigt bra den me, Elin och jag var ute i god tid för att få bra platser - trodde vi. Tills Jaana ringde och sa att vi skulle vara i en annan sal, och där var det trångt, det var säkert 10 pers som satt på extrastolar, och det var verkligen knökafullt! Men den var jätteintressant, hon pratade om barn och ungdomar med behov av särskilt stöd, jag ska nog fortsätta läsa specialpedagogik i höst istället för Samhällsvetenskapliga grunder - för då slipper jag även fotfetishisten =) Och så vill jag läsa genusgedagogik, så kan jag lägga till mina 20p kvinnovetenskap så får jag någon nytta av dom =)

Idag ska jag faktiskt gå och träna, core och box. Jag skäms nästan, jag är aldrig där längre - men det är som med allt annat - det går i vågor. Jag svullade ordentligt igår, jag åt en vaniljbulle och en massa lösgodis - fy skäms! Men å andra sidan avstod jag från varm choklad och brownie som Björn erbjöd mig- det var väl starkt gjort! Hhmm, får se vad det blir för mat ikväll - alltid samma problem. Slutar alltid med antingen ingen mat, mackor eller hämtmat. Please, help me! I förrgår åt vi lax, jag har nog börjat gilla det igen, får se när jag börjar äta kyckling igen, hoppas det blir snart.. Annars är mattips alltid välkommet!

Knepiga sexscener

Har ni tänkt på hur dom gör sexscener i en del filmer? Precis i början av scenen (som utspelas i en säng) så kommer dom flygandes uppifrån och säger Ååhh..! Men dom har alltid underkläderna på sig. Varför inte göra en mer trovärd sexscen, tycker det ser lite mysko ut. För hur ofta kommer man flygandes på det sättet? Jag har då aldrig varit med om det. Jaja, strunt samma. Var i skolan idag, men eftersom jag hade sån huvudvärk så gick jag hem tidigare, kan inte sitta och lyssna när hela huvet håller på att sprängas. På vägen hem köpte jag en ny kalender, en blå med massa elefanter på =) Så när jag skrev i den så märkte jag att jag får kanske lite påskledigt ändå - ska bli skönt!  Nu ska jag gå å vila och hoppas att värken går över så att det blir lite squash idag! 

Pollenchock och Stockholm!

Jag har varit en riktig student idag..! Jag känner mig inte annars som urtypsstudenten, men idag gjorde nåt jag inte gjort sen jag bodde i Ryd - jag åt nudlar direkt från kastrullen! Annars brukar jag hälla upp dom i en skål, men varför? Det var bara jag hemma, då är det bara att lassa in =) Dom har inga supergoda nudlar på varken Ica eller Willys, jag vill ha nudlar som det inte är någon köttbuljong i, för smakar det kött så ska det ju vara kött. Och dessa vegitariska nudlar är svåra att hitta, jag äter för tillfället bara en sort, med currysmak och den tröttnar man  snabbt på.

Snart är det vår..! Och Pollenchock och stjärnfall! Yippie..! ska bli så skönt så skönt, då kan jag ta fram alla mina vår och sommarskor igen, alla mina älskade flipflopisar! Får se om det blir en tur till Gotland i vår eller om det blir till sensommaren, det är frågan det. Det blir svårt att åka i vår för allt är ju obligatoriskt och i sommar ska jag jobba. Det är jobbigt att vara student faktiskt, jag vill bara ha ett jobb som alla andra, tjäna pengar, köpa hus, bil, barn. Men barn kommer jag inte att köpa - förhoppningsvis.. Men nu är det inte så långt kvar, ungefär 1½ år, det kommer nog gå så fort så fort. Undrar vart jag tar vägen sen? När jag är klar har Nalle ett år kvar, vi kanske får bo i varsin etta igen. Men men, det vet jag ju inte förrens då. Jag är lite sugen på Stockholm faktiskt, det är så fint där. Jag har alltid trott att jag ska bo på landet, men nu börjar jag undra. Jag gillade ju inte direkt att bo på landet efter jag fyllt 10 år, sen ville jag därifrån. Ett tag ville jag tillbaka, det gick inte så bra, men nu, jag vet inte. Landet eller stan? Det finns mer möjligheter i en stad, på landet är man ju rätt så begränsad. Jag vill nog inte bo kvar i Jönköping, det är ju inte någon direkt stor stad, Stockholm lockar faktiskt!

Bubbelbad och hotellfrukost

Måndag igen då, snabb resumé av min helg. Åkte hem till Björns föräldrar i Mantorp i fredags, tog det rätt så lugnt. Åkte till Sthlm i lördags, gick på stan och sen på kvällen såg vi Mamma Mia på Cirkus - underbart!! Ni måste verkligen se den om ni kan. Vilken show! Ibland är man stolt över att vara svensk =) Det var mkt sevärt kan jag lova! Och lördagens kändisspaning slutade i Maria Abrahamsson på Svenska  Dagbladet och Fredrik Strage  (som skrivit boken Mikrofånkåt), kanske inte alla som känner igen mina kändisar men ändå.. =) Och så igår åkte vi hem hit igen, skönt att komma hem efter en helhektisk helg. Självklart vaknade jag till när Björn gick upp i morse vid halv sex eller nåt, men så duschade han men glömde stänga av snoozningen på mobilen så den tjöt så hela Jönköping vaknade - även jag..! Men tro det eller ej, jag som är sämst på att somna om klarade av det!! På tal om duscha, i mitt å Björns hotellrum fanns det ett stoort trekantigt badkar (som även var tänkt som dusch), å det var ju ju tvugna att testa, så det blev ingen helt vanlig söndagsmorgon igår. Bubbelbad och en rejäl hotellfrukost, kunde inte bli så mkt bättre än så!