Thaimat, julklappsspel & alfapet

Sammanfattning: Julen har varit underbar! Hemlisen jag skrev om tidigare var att syrran kom hem över jul, det var bara jag som visste om nåt. Så det har varit skoj, hon har ju inte varit i Sverige på 2½ år å inte firat jul här sen 2002! Julklapparna var bra, digitalkamera, plattång, kastruller, skålar, vetekudde, halsband o mkt mkt mer.

Nyår snart då, ska bli kul att se alla igen. Har ju inte träffat vissa sen midsommar... Vi var ju på systemet i Mjölby igår men dom har ju ingenting, så vi körde in till skägget idag - mkt bättre! Så nu ska jag äntligen testa Lambrusco, se om det är nåt att ha. O ikväll blir det minijul i Mantorp me thaimat o julklappsspel! Kanske ett parti alfapet me, jag känner att jag har turen med mig =)

Degat, softat, latat mig, sovit & ätit.. That's my day! Jag har jullov!

Summering av dagen; Jag har inte gjort ett skit! Jag gick upp, åt frulle, degade i tvsoffan fram tills kl 12.30, duschade, åt mat (köttbullar å makaroner, fast makaronerna blev inte ordentligt kokta så jag struntade i att äta dom..), å så nu sitter jag å degar framför datorn istället.. Hhm, kanske ska ta tag i mitt liv o slänga på lite smink o fixa trollfrissan å sen åka till Mantorp Sound like a nice day to me! Måste bara in i Mjöölby en sväng, låna böcker på biblan å in på  Bokia o systemet - dom sista klapparna ska handlas - synd bara att jag inte har ett öre på kontot..! Wish me luck!

Nedräkning

Tre timmar, 24 minuter, 6 sekunder från ett JULLOV!!! Jag bara vet inte hur jag ska lyckas att baxa hem alla julklappar...! Hade man varit smart hade jag ju slagit in alla hemma i Rinna, men nää jag skulle spara tid så jag har världens största Hemtexkasse full av klappar till snälla barn. Oh ja, det är sant - det där julkortet jag skrev om.. Trot eller ej! Nä, nu ska jag traska iväg till skolan!

Jullov för SaraSvår

Fick ett julkort en gång med världens mest märkliga text: "Det blev jullov  för SaraSvår, äntligen en paus i alla böcker och tentor men Sara var ändå Svår". Tack! Några såna julkort får jag nog inte i år. P.S det var inte från Lasse W.

Dagens låttext:
Persiennerna dras ner,
det mörknar och jag ber:
Låt mig bli din melankoliska vemodskavaljer.
En nattlig promenad
i en höstmörk stad;
jag kan inte önska mig nåt mer.

Alternativ låttext:

We are twelve billion light years from the edge,
That's a guess,
No-one can ever say it's true
But I know that I will always be with you.




Antiklimax

En vecka till julafton och prognosen visar 8 plusgrader på dopparedan..! Hur är detta möjligt, men jag undviker gärna detta ämne då många innan mig har visat sin frustration över det hela - så jag säger kort och gott: Det blir en bra jul i år, trust me! Men innan det blir dags för hemfärd till östergyllen så är det några skoldagar som ska avverkas - jag är verkligen trött på lärarna på HLK som är världsmästare på att få en att få dåligt samvete. Jag var ju inte här under de två första veckorna på året och missade således alla enormt oerhört viktiga och obligatoriska (?) föreläsningar så nu har jag pratat med den berörda läraren, vilket jag redan gjorde förra året i augusti. Hon i alla fall vet hur man får en student att må piss. Situationen var som sådan; jag + hela familjen skulle hälsa på syrran i Sydney (nåt som ingen skulle tackat nej till) och detta sa jag till läraren redan i början av terminen så hon visste läget, men eftersom jag inte var närvarande på alla obligatoriska föreläsningar fick jag ett U i denna trepoängskurs - logiskt, so far so good. Men jag trodde att det var ok att lämna in något skriftligt för att få ett G eller ta igen det på annat sätt än närvaro - men ikke - jag har fortf ett U i denna kurs. Jag måste gå på alla föreläsningar nu (som, observera, är obligatoriska) samtidigt som jag har en annan kurs att gå på (som jag får lägga åt sidan) - krångligt jag vet! Hur som hellst, det denna berörda läraren sagt gång på gång ang detta är följande: " Det var ett val Sara, det var ett val att åka till Australien under en pågående termin och du måste ta konsekvenserna för detta." Ååh, jag blir så pissed - klart att jag inte kan få ett G när jag inte är där men underlätta så att jag kan ta igen dom poängen istället för att motarbeta en stackars, liten student! Ååh, byrokrati! I hate HLK! Jag vill ha jullov, mys kring granen, mammas äckliga enrisdricka, flötiga köttbullar och en morfar som somnar av julsnapsen. Kan det vara så svårt att få det? Shit, jag måste vänta tills på onsdag, sen är det bara lite bensinpengar som behövs - men det kan jag inte fråga pappa om...

Veckans bästa citat

Jag får inte glömma bort att skriva veckans bästa citat, denna gången sagt av Madelen: "Nu blir du blöt i hålet.."

Jag måste nog ta o förklara detta, jag hade en grovstickad tröja (med små hål i), till detta hade jag min dunväst till saken hör också att det regnade ute. Alltså blöt i hålet..! Haha!

Allt är som vanligt hos the Nybergs

Kolla här! Det närmar sig med stormsteg, jag har alla klappar fixade och mkt snyggt inslagna - Björn sa att det var de finaste julklapparna han sett, det ni =) Jag har köpt julkort, men ej skrivit och skickat får se om jag får tummen ur. Jag köpte bara 10 st som såldes till förmån till BRIS, jag har gjort nån nytta iaf. Men vad tiden går sakta när jag bara vill ha jullov NU! Jag hatar skolan! Men det är egentligen inte själva julafton jag längtar till, det är onsdag kl 14.15 när bussen går - vilket kommer att resultera i en stressig mig som är fullpackad med julklappar, stor bautaväska, och med en gigantisk huvudvärk. Jag ska nog slå en pling till papsen å se om han vill komma å hämta mig - det brukar han alltid göra när det vankas lov, det är bara att lägga huvet på sné, haha! Men att komma hem till Rinna, det luktar jul i hela huset, granen som doftar, mamma som står o gör sin hemliga enbärsdricka, står å svär över knäcken, pappa som kommer insläpandes med en nyhuggen gran från skogen och katten som håller på att undersöka kulorna i granen - allt är som vanligt hos the Nyberg family! Jag ska verkligen försöka göra så lite som möjligt under lovet, det är läkarens råd så det så! Jag har ju haft huvudvärk i typ två veckor nu å det går inte över. Så sagt o gjort jag ringde läkaren i måndags så fanns det en tid samma dag - trodde jag skulle tappa hakan och jag skulle vara tvungen att vänta tills i mars eller nåt. Hon var verkligen den bästa läkaren jag har varit hos, sympatiskt, frågvis, brydde sig, hon var typ som en psykolog o jag tjöt.. haha stackars läkare. Men hon gav mig lite piller och rådde mig att inte jobba mer och att ta det så lugnt som möjligt. Så det gör jag nu =) Btw, jag har en hemlis, hehe!

Dagens låt: Katie Melua - Nine million bicycles

Top secret!

Oh my vad det var längesen jag skrev..! Det händer både det ena å det andra in my life at the moment. Är så trött på skolan så det finns inte ord, jag skrev på en hemtenta i religion och samtidigt som jag skrev på den så hade en ny kurs startat och redan första dagen är det en massa prat om nya tentor och examinationsuppg, ggrrr.....! Men men, snart är det jullov! Jag fick reda på en sak igår, å jag får verkligen inte säga den - bara til Björn. Jag känner mig lite som Joey i Vänner när han vet om att Monica & Chandler är tillsammans men inte får säga nåt! Jobbigt att ha en hemlis som man verkligen inte får säga, jag skulle väl kunna skriva det här men man vet aldrig vem som läser den =) Men det är en bra grej iaf! Whheeii....!