"Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår.."

What a day..! Den började med att jag låg o snoozade i en timme innan jag kom upp (mkt olikt morgonpigga mig). Åt frukost, duscha, klädde på mig o gick till skolan. So far allt normalt! Men när jag sitter o pluggar på geografitentan så hakar min mp3-spelare upp sig och bara hackar o inget händer plus att den blev kanonhet. Cyklade hem o satte i sladden se om nåt hände - Nä! Så tillbaka till skolan hämta böckerna jag lämnade, sprang till bussen, satt där å svettades, sprang in på PC-City lämnade in mp3;n i den disken, men jag hade inte originallurarna med mej så jag var tvungen att lämna in mina egna (=dyra..) men jag orkade inte tjafsa eller åka hem å hämta de andra. Jaha, fick tillbaka pengarna efter mkt om o men, gav mig in på Eligiganten men dom hade inget så in på SIBA där hittade jag en ny braig mp3 från samsung, så betalade den. Missade bussen, jag skulle luncha med Björn men min mobil fungerade inte (jag kunde alltså inte ringa o säga att jag blev sen), så jag fick springa från stan där bussen stannade upp till skolan, illröd o supervarm var jag inte lika sugen på en lunch på stan - fatta vad mkt pluggtid jag missat med trippen till A6. Så det fick bli en lunch från cafét på skolan - sådär gott! Men men, köpte några frukter. Träffade på Martina & Gabriella som var mäkte imponerade av min hemtenta o jag var mäkta imponerad över deras naturgeografikunskaper så vi hade en liten pluggstund tillsammans. Sen bar det av hem o flyttpacka, gaah vad trist! O till råga på allt har vi tvättid imorrn men jag har inte tid att vara hemma - jag måste plugga. Å det går inte att plugga hemma som det ser ut här, flyttkartonger överallt..! USch, gissa vem som längtar till tisdag - då ska jag inte gör nåt! Bara lata mig, sova, shoppa, äta...!

Jag hatar denna veckan!

Fy, vad jag verkligen hatar denna veckan!!!! Den borde inte få finnas, känns som att vara långt bort i ett svart hål och det är jävligt långt till en ljusglimt! Det tar verkligen aldrig slut.. Jag är nästan klar med hemtentan, gött då kanske jag borde tänka. Men ikke! Jag har en till tenta, en salstenta i naturgeografi.. jag spyr på hela denna kurs snart...!!

Snälla pigga upp mig!

My so called life

Om jag inte hinner blogga denna veckan så kan jag göra det i förväg. Detta kommer jag syssla med de närmsta dagarna:

Måndag: (idag alltså) Varit i skolan, vi har brainstormat lite om hemtentan och haft vårt sista med Arnold - Yes! Ätit en sallad från Kaffepaus som jag stått mig på hela dagen. Packat flyttkartongers sett på Anna Pihl o När o fjärran.
Tisdag: Skriva hemtenta. Föreläsning med Lärarförbundet mellan 18-20.
Onsdag: Cellprovstagning. Inget som jag oroar mig för. PLUGG o flyttpackning.
Torsdag: PLUGG o flyttpackning.
Fredag: Se torsdag
Lördag: Flytt
Söndag: Förhoppningsvis iordningflyttade och sista minuten PLUGG

Veckans måsten; Ringa Klabbe-Slabbe o se om han behöver lite hjälp vid
julborden - vore kul! Plugga, packa, städa, motionera (hhmm när?).



För vi har vårat glada barnasinne kvar.!

Gissa vad?! Jag leder auktionen på Tradera..! Jag hittade boken Bullerbasius, det är bara drygt 30 minuter kvar och jag leder på 22:- Hoppas nu att den är så bra som jag kommer ihåg den. Jag hade den inte hemma, för i så fall hade det ju bara varit att rota fram den hos mams & paps men det var ju min dagmamma som hade den. Lite ofint kanske att rota hemma hos henne, iofs var hon världens bästa dagmamma..! By the way, jag har bokat Lilla sjöjungfrun på cdon.se Äntligen släpper dom den på dvd! Hhm så har jag sett lite fler barnböcker som jag måste köpa, en på Åhléns som handlar om alla féer i sagans värld från A till Ö, fatta vilken mysig bok. Så måste jag köpa Adjö herr Muffin, den är verkligen såå bra, den borde alla läsa! Hold your horses, I'm not pregnant!

Dagens funderingar

Dagens fundering: Varför heter Marabous chokladkaka Frukt och mandel när den enda frukten är russin? Borde den då inte heta Russin och mandel? Varför Marabou, varför?

Dagens fundering II: Varför har alla (många) frisörer bilder från 80-talet med dess (hemska) frisyrer i fönstret? Som om nå vill ha en hemsk, urblekt frisyr.. Why..?


Too much

Too much wine and Limetto... Haha..!

Idag har jag varit ett pluggo, satt i några timmar på högskolebiblan o läste till hemtentan, de ni =) En lördag, obs; en LÖRDAG!

Efterlysning!!

Snälla! Om ni vet var man kan köpa boken Bullerbasius, hör av Er! Det var min absoluta favoritbok som barn, jag måste ha tag på den!

En bra sak me Boxholm

Äntligen! Äntligen har jag fått mina Calle T pengar, 6500:- rakt in på kontot - allt detta p g a att jag bott i Boxholms kommun och numera pluggar! Men jag ska faktiskt spara dom, lite ska jag shoppa för resten åker in på sparkontot.

Jag måste ge en extra stor bautakram till min pannkakskompis Elin! Vi har alltid så mysigt när vi ses, mat o en massa massa filosofiska o analyserande diskussioner =)

Det var väl i princip det jag ville säga, förutom att jag kommer få ett fett (säger folk så nu? kanske jag som är  gammal..) U i denna geografikurs efter att ha fått hemtentan o sett en gammal salstenta kan jag lika gärna hoppa i sjön. HLK är inte som alla andra högskolor, nä dom slänger in hundrafemtiotolv exemenationsuppg på en liten sketen 5poängare. På denna 5 poängskurs har vi en exkursion (tors-fre vid Nissan), en hemtenta, en salstenta, en sjuttans massa seminarier och seminarieuppgifter och en hel del obligatoriska moment. Till detta har vi tre yra lärare som inte pratar med varandra varav en är holländare och skriver frågor med en meningsbyggnad som inte är av den här världen.. Ååhh.. jag blir galen snart..! Men jag har ända mina Calle T pengar! 

Fröken Svår

Jag är verkligen i en Lasse-period just nu. Jag skulle inte klara mig utan mina höstpromenader med Lasse i lurarna. Det är så mycket tankar som yr när jag hör honom, det är han och Sophie Zelmanis skiva Sing and dance som jag aldrig tröttnar på, o så Love for the Streets med Caesars Palace me förstås o så några till =)

Jag verkligen gillar hösten, det är så fint med alla fina gula o röda träd. Är det ett tecken på vuxenhet? Det är den period jag lyssnar som mest på Lasse det är nåt med honom o hösten. Fick ett så mysigt mess av Petson förra veckan om att sparka löv, filosofera, dricka te o lyssna på Lasse. Måste åka upp te na i Stockholm, se vad hon har för sig i hennes Syasubstitut =)

Småbrudar, gaah!

Jag är så trött på overallmänniskor! Dom har än en gång invarderat min lägenhet. Nu visste jag iaf att det skulle kolla typ 25 pers, whheeii! Men dom är ju lite knäppa, för jag var ute o gick runt Munksjön så jag hade inga nycklar med mej så jag ringde på så att Björn kunde öppna men då öppnar en annan brud å hon bara; Åh vem är du då..? Jaa, vad säger man? Jag bor här.. Åh, småbrudar, gaah! Men nu kommer Elin snart o vi ska ha pannkaksparty o kolla på Bonde söker fru, haha!

By the way, Arnold, jag är inte arg på dej.. Haha!

Auf Wiedersehen!

Jag bor i en flyttkartong!

Då ska vi flytta då! Det  blir min sjätte lägenhet på fyra år..! Men inte min sjätte flytt, jag har ju kånkat fram o tillbax till Rinna några gånger mellan det me. Men det blir nog bra när vi väl är på plats, alla (hhmmm, någon) är så oroad över våra möbler o att vi ska bo så pass mkt mindre, men va sjuttan det är vi som ska bo där! Gaah, att alla ska lägga sig i hela tiden. Det går så bra så, jag är trött på att tänka negativt, det tjänar inget till.

Åh, nu är vårt internet tillbax igen, finally...! Så nu kan jag surfa runt på cybervågorna i lugnan ro.. haha! Fick föresten ett mess av en person häromdan som var rätt så oväntande, men ändå inte.. Varför gör folk så?! Varför? Det kunde ju varit läge att kläckt ur sig det lite tidigare.. mes!

Åh, jag skulle ju spinna eller promenixa idag, men det blev en fika med
ElinPelin på kaffepaus istället. Det är mitt nya favvoställe här i stan och förövrigt stans enda moderna fik. Så det  blev några koppar te o en bauta morotskaka med massa philadelphiagojs... mums mums!

Sara goes shoppingsmurf

Kolla in detta! Jag skrev in mitt namn, gissa vad det blev? Shoppingsmurfen! Haha..

Enebuskar o elände!

Enebuskar o elände har nu kommit till sitt slut! För er som inte var med så var det vår lilla exkursion till Nissandalen som vi i vår grupp döpte det hela (eländet) till. Det var en gammal man på hembygdsgården i Oskarström som sa att när dom första människorna kom dit fanns det bara enebuskar o elände. Det skulle lika gärna kunna vara namnet på en Stefan & Kristerbuskis.. eller emellanåt var våra dagar som en buskis =)

Vi har iaf undersökt området mellan Torup o Oskarström, analyserat dess natur/kulturgeografiska förutsättningar, visst låter de kul? Vi träffade en man som jobat på kommunkontoret i Oskarström sedan 1972..... Whheeiii!! Vi bodde på det sunkigaste vandrarhemmet i Sverige, Birkagården i Åled.. Mm, komenterar det inte så mkt mer än med bilden nedan.

möss



Jag, en genusvarelse?

Gissa vad jag gjort? Sökt en ny genuskurs, det du Linda =) Genuspedagogik 5 poäng, inte illa va?! Men jag blev lite orolig när den gick som en kurs under Praktisk filosofi, hehe.. men men, det går nog bra. Jag har ju tänkt att skriva mitt exarbete om nåt sånt genusblaj.

Internet funkar fortfarande inte hemma, snacka om i-landsproblem, vi har inte haft tillgång till Internet hemma sedan i torsdags. Bara för att vi ville byta hastighet hos Tele2, ska det ta så lång tid att koppla om, hade vi velat ha en högre hastighet (som är dyrare) jag kan ge mig den på att det hade gått på en sekund.

Nä, nu ska jag till Ica o handla krubb. Ha de gott!

Livet i korthet

En kort sammanfattning sen sist, jag har:

* Varit på bio med ElinPelin
* Tränat box, kunde knappt gå på flera dar
* Ifrågasatt min/vår utbildning
* Promenixat i flera timmar i höstvädret
* Haft parmiddag
* Fått en rolig nyhet
* Lagat mat, mums med köttfärslimpa me svampsås
* Bakat kakor, Brysselkex, ett till mums
* Inte ringt till farfar som fyllde igår, dåligt Sara!
* Organiserat i min Mp3-spelare
* Grubblat
* Etc

Det aknas en boktav

Jag säger som Björne: Åhh, vad rrrooligt! Har ni sett Mat med Tina? Det är alltid en hemlig gäst som har fixat en korg med råvaror som hon ska laga mat på, så ska vi göra nu - fast utan hemlig gäst eftersom det är Björn som är o handlar =) Hhm, se vad jag lyckas knåpa ihop.. spännande värre. Jag återkommer med menyn =)

Fatta att jag verkligen avskyr geografi, framför allt vår supertrista geografibok - Human Geography, 400 sidor geografi på engelska - usch säger jag bara! Jag kommer satsa på ett G i denna kurs, å det lär jag nog få kämpa rätt så hårt för..

Dagens irritationsmoment; Att bokstaven S knappt inte funderar på tangentbordet så man får slå som en tolle, så saknas det nåt s nånstans vet ni varför =)

Jag är brädad!

Jag är brädad, av män..! Björn är helt beroende av Formel1 så jag får snällt avvika från tv-rummet, om jag inte vill se vill säga, men jag bara frågar en massa korkade frågor som han stör sig på, hehe! Men jag hejjar iaf på Alonso, Schumacher (stavning?) är en tönt!

Vi åkte hem till Rinna i fredags för att fira syster Elin, shit hon är 15 nu ju.. Jag köpte Hon en make up-rådgivning på Kicks och ett presentkort så hon kan handla lite me, det var en mkt uppskattad present! Men vi orkade inte vara kvar tills idag så vi åkte igårkväll, skönt att slippa sitta å trängas på en full söndagsSwebus. Men jag har väl inte jordens roligaste dag framför mig; Storstädning o plugg.. Wheeii!! Jag gillar deff inte geografi, jag var verkligen helt död i onsdags o torsdag, det sitter i lite fortfarande. Jag köpte en mp3-spelare häromdan föresten, å Björn o jag pratade knappt med varandra när vi åkte Swebusen, vi hade varsin mp3 som vi lyssnade på, sociala paret =)