Fall - 07

Varför är jag så snäll? Det är ju inte så att jag har hur mycket tid som helst just nu, men vad gör jag? Joo jag lovar mamma att jag ska fixa med syrrans födesledagsfirande på onsdag. Mams o paps kommer hem från Turkiet på onsdag eftermiddag så då hinner dom (mamma) inte med tårtbak och sånt. Snäll som jag är ska jag fixa smörgåstårta och baka någon mumsig tårta, eftersom det är Elin som fyller blir det väl nån chokladtårta av nåt slag. Funderar på min supergoda kladdkaka med glasyr av vit choklad och till detta vispad grädde med hallon. Det får det bli, så ska jag springa in på Lundyhallen idag o beställa smörgåstårta. Som vissa vet kan jag vara en kräsen kund, frågar alltid vad det är i osv.. Det får Inte vara massa äckel leverpastej och kaviar å sånt skumt.

Dagens insikt: Jag ska aldrig mer sova ensam hemma i Rinna, det är jättejättemörkt på kvallarna och nätterna. Inte alls som inne i stan, det knarrar i hela huset och jag tror det spökar eller att det ska komma en mördare när jag är helt ensam. Det är ju ingen som skulle höra något, vi har inga grannar här ute. Men varför tänka så, det är hundra gånger större risk  att råka ut för något inne i stan en natt än vad det är här. Men det är ändå läskit... 

            

                              Snart ska jag ut och rasta Golfen igen...


Jag är så trött på alla mail och koder

Om ni vill hitta på nåt den 8 december så är jag upptagen, Lindus och jag kommer stå och njuta av Lasses skönsång! (Äntligen har jag köpt biljetter) Han må vara bra, men han är alltid bäst i Linköping, så är det bara. 350 pix ska han ha, men det är värt varenda krona. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett honom live, det blev ett par kvällar på Konsert & Kongress, Stångebrofältet och i Vadstena. Så mys, Linda jag å Lasse! Kanske lite vin innan/efter? Det hör liksom till.. ♥

Annars kan jag väl säga att jag fick total hjärnsläpp idag när jag skulle plugga, det var som om allt bara har försvunnit! Nu har jag bara en dag kvar, sen är det dagen D. Tenta, sen till Linköping! Inte nog med det, CSN och lönen dundrar in samma dag, nya höststövlar here I come!

En vanlig Svensson

Jag kan inte bestämma mig vad jag tycker, jag köpte Fun Light Darling rhubarb - mer vuxen mindre söt (haha) igår men jag kan inte bestämma mig om den är god eller inte. Jag är annars lite emot lightprodukter, men rabarber är ju bland det bästa som finns (t o m min badrumstvål luktar rabarber och nyponros, ni hör ju..). Samma sak är det med Kents nya låt Ingenting, jag vet inte ännu om jag gillar den å det är såå jobbigt. Men jag gillar nog den mer än vad jag gillar Darling rhubarb iaf. Så jag återkommer när jag bestämt mig. Annars är Utan din andetag från B-sidor helt klart min Kentfavorit.

Nåt som jag upptäckt är alla (meningslösa) böcker som nu skrivs, allvarligt vem vill läsa om Martin Svensson (Du är så yeah yeah wow wow) och hans alter ego Elton? Allvarligt? Why? Men ännu värre är denna bok! Vadå dra ut allt ur kändisskapet, paradoxalt nog så handlar den om kändislivets baksida då han var tillsammans med Nicolette Sheridan (Edie i Desperate Housewives). Bara titeln på boken, hur tänkte han? Det roliga är även det han sa i en intervju i TV4 för ett tag sen om denna bok att han vill förmedla till en vanlig Svensson hur hard det är i Hollywood. Mycket roligt faktiskt, vad är det att förmedla? Och om jag inte minns fel så heter Martin Svenssons genombrotts(?)album En helt vanlig Svensson, så ville Nicklas Söderblom egentligen visa Martin att det inte är så jäkla jobbig i Sverige, åk till USA så får du se hur HARD det är.

Skugge

Äntligen skriver Linda Skugge bra igen! Jag har dissat (säger folk så fortfarande, eller är det sååå 2004?) henne ett tag nu då hon bara skiver om saker som egentligen inte berör mig. Men jag fattar inte heller vad det är som är så speciellt med Pernilla Wahlgren, jag förstår verkligen inte. Samma sak med Carola, vad ger henne rätten att vara så bitchig eller att sno läppstift inne på Lindex på Ikanohuset (stod det iaf i tidningen och där är ju allt sant, hehe!). Alexander Bard sa följande i tidningen Pause om samma Carola: "Hon är en usel sångerska och en dålig människa. Jag hatar henne. En ihålig kvadrattönt som bara springer runt och larvar sig för kvällspressen"

Dagens läsning:
Linda Skugge - Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad. Underbar! Skugge när hon var som bäst - ung och rabiat!

Höst på min planet

Det bidde inte rikigt som jag tänkt idag, Munkispromenixen får vänta för min mp3spelare är nu hos doktorn och ska bli lagad. Det kommer ta tre(!) veckor... hur ska jag klara mig utan? Så vad göra? Tröstshoppa lite på A6, dock bara en tröja och lite annat. Jag fattar egentligen inte varför jag gick in på A6, det kan inte finnas nåt annat ställe som är så krävande för mitt psyke; långsamma människor, trängsel, barnskrik, långa köer, värme, stress! Behöver jag säga mer? Förstår faktiskt inte hur det kunde vara så mkt folk helgen innan lön, men men det är ju inget jag behöver sönderanalysera. Så hem, slänga in lite ispåsar i frysen så isen blir is, städa, duscha, blogga o vänta på Elin som kommer om nån timma. Drink och tilltugg på Scheelegatan och sen middag på O'learys, en pasta Alfredo kanske?


Just nu..

..lyssnar jag på
L'aurore - Lisa Ekdahl (har egentligen ingen aning vad den handlar.. om någon fransktalande person vet, hör av dig!) men även på P3, underbara kanal. Varför lyssnar någon på Megapol och RixFM?
..längtar jag till tisdag när tentan är skriven och jag ska unna mig lite ledigt
..hyllar jag varma tröjor och mina vantar som åkte på häromdan
..äter jag naturgodis, det är min nya drog
..dricker jag te från Kränku, kalkstensdrömmar närmare bestämt
..ser jag fram emot att Olgas mumma åter igen öppnar, nu dubbelt så stort. Kl 12 på måndag slås portarna upp igen.
..postar jag min sextonde Carl Tryggers-blankett, så nu är det bara att vänta tills pengarna hälsar på mitt konto igen.




Fjärde lördagen i september

Dagen idag:

Vakna
Äta frulle bestående av sconces och te
Munkispromenad
Gassa i ett solarium
Baka bröd för nu är jag såå trött på allt köpebröd
Fixa lite
Myskväll med Elin

...

Taaa daaah! Nää, jag är inte besatt.. vill bara ha hans nya album typ eeh Nu!

Snart

Längtar! Snart är den här!

Bad hair day

Gårdagens största tabbe märkte jag av nu i morse. Jag lyckades köpa två flaskor med balsam (istället för en schampo och en balsam) vilket jag såg först när jag hade "tvättat" hela håret två gånger och inte hade jag nåt annan schampoflaska så nu sitter jag nyduschade och jätteflötig i håret.. fresh!

"Lyckan kommer lyckan går, det är långt tills nästa vår nu faller löven över Stångåstan.."


Det känns oroväckande bra, jag har koll på hur man räknar ut (nästan) alla statistikuppgifter. Inte för att skryta eller så men jag var en jävel på matte i skolan. Tills matteläraren i ettan på gymn tryckte ner mig, sen kom lilla Sten (även kallad Yoda) och fixa till mina mattebetyg till ett vg, hehe! Men bara för att jag känner så kommer det gå åt helvete med alltihop. Nädå, på tisdag är vetmet (förhoppningsvis) avklarad sen är det VFU och till sist ex-arb. Så imorrn och på måndag är det jag och Elin som pluggar as hell, om vi får något gjort mellan alla skrattattacker.. men det får vi väl. Right dear?! Allvarligt, den här tentan kan inte vara så svår. Om man ska jämföra svårighetsgrad på tentor så är det väl ingen som direkt har varit assvår på lärarutb, jag har ju klarat alla och inte gjort någon omtenta. Det kan väl iofs bero på att jag jämför alla tentor med dom i Praktisk Filosofi, DOM var svåra.. kolla bara på
den här länken så kanske ni förstår varför jag var tvungen att skriva den tentan tre(!) gånger.. men poängen från den kursen är jag väldigt stolt över!


Dagens låt: The Passenger - Iggy Pop






Det kommer kanske ordna sig


Det kan lösa sig... Hoppas!

Men ikväll, vilken tv-kväll!
* Idol (jag vet, borde inte se på det men..)
* Grey's
* Mia och Klara
* Fråga Olle
* Myggan

Dock har ett av de största i-landsproblemen nånsin dykt upp. Det är dubbelavsnitt av Grey's vilket innebär att Idol får nog bli bortprioriterat. Sen under andra avsnittet på Grey's så är det Mia och Klara 21.30 på svt1. Gissa vem som kommer zappa ikväll..


Dagens låt: Every breath you take -
The Police (gammal klassiker..)

Hoppas..


Jag hoppas verkligen att det löser sig, så håll alla era tummar nu!









Why?


Jag vet, jag ska inte klaga men nu blir det inte deppigare än såhär! Vill inte..!









Deppoinlägg

Men ett antal veckor in på höstterminen kan jag åter igen konstatera att livet som student är varken hälsosamt eller gynnsamt för figuren.. Vilken student har råd med ett gymkort för 400:-/månad? Varför är frukt och grönsaker så dyrt? Kaffe är gott och bra men fyra koppar på en dag är inte bra, men vad gör man? Många frågor, inga svar.. Men snart, snart lämnar jag fem(!) år i högskole/universitetsvärlden bakom mig. Det kanske dags att bli vuxen och äta mer frukt och grönt! Som mamma säger, ta en banan!

Det kommer bli ett deppoinlägg idag, kolla ut genom fönstret så förstår du!

Det som är neggo just nu är följande..
.. Mitt inlägg jag satt och kämpade med igår bara försvann fast jag sparade det.
.. Huvudvärken från min migrän (som var en av dom värsta någonsin) sitter kvar.
.. Min darling är landar inom kort på Sicilien, han kommer bli brun och jag kommer få en grå/genomskinlig höstnyans. Men självklart är jag superglad för hans skull, du är värd en vecka i solen!
.. Statistiktentan är framflyttad tills på tisdag vilket innebär att tentaångestperioden förlängs och varar hela helgen.
.. Vi har två statistikföreläsningar kvar, vilket innebär två nya plugghäften.
.. Min mobil är helfläpp, batteriet håller max en halv dag. Dags för ny?
.. Mitt konto är tomt men jag behöver nya höststövlar
.. så kan jag fortsätta länge till

Men det som är bra är att..
.. Elin finns! Hon är helt underbar, vad skulle jag göra utan henne? Hon förgyller hela min tillvaro, kommer bli så tomt när jag flyttar. Love you darling!


Dagens låt: Sweet jackie -
Sugarplum fairy






En vanlig dag i september

Jag har tagit ett moget beslut idag, det blir en flytt i årsskiftet istället för månadsskiftet januari/februari, inget revolutionerande men varför bo här och betala en hyra när jag knappt behöver vara här i januari, dessutom lovade Elin mig tak över huvet när jag är i Småland. Så nu dear friends håll ögon och öron öppna om ni ser en ledig central etta/tvåa i Linköping.

Idag var det åter dags för statistikplugg och jag är oerhört tacksam för min calculator! jag börjar äntligen förstå lite om Rxy och Rrang.. men hur lyckas SPJ slarva bort pärmen med gamla tentor?

Dagens bästa: "Men hon med gitarren som sjöng Elvislåten, hon var ju såå bra. Jag skulle kunna ligga med henne..!" (Elin)

Dagens bästa två: Men kan du inte lägga suddit här när du har använt det? (Me)

Dagens tycka synd om: Stackars Henke vars mage fick besök av en geting med en vass gadd.

Dagens insikt: Det är nog dags att hoppa i löparskorna eller sätta sig på spinningcykeln.. Kläderna börjar visst krympa, damn!

En liten lista


Dagens tvtips:
Dubbelavsnitt sv Gilmore Girls, de absolut sista avsnitten. Hur ska det gå, får Logan och Rory varandra? Kommer Lorelei & Luke bli ett igen? Hur går det med Paris studier? Hhm, frågorna är många..

Dagens låt: Det mesta av Lenny Kravitz

Dagens längtan: Herr Winnerbäcks nya album

Dagens andra längtan: Konsterten med samma herr Winnerbäck i december, Linda, jag och Lasse. Mys!

Helgens Lindacitat: Men Sara, du ser precis ut som en het cappucinodröm. Något som bara min Linda kan säga, och jag tror jag ska ta det som en komplimang.

Dagens födelsedag: Pappa! Grattis grattis på 54årsdagen!

Dagens ångest: Statistiktentan

Världens bästa medicin: Du!

Helgens spel:
Magnetic Joe, jag är redan på bana 28 men den är svår den..

Utmaning


Jag fick en utmaning av min vän
Erika nämligen att skriva 8 vanor och faktan om mig. Det känns en aning svårt men också roligt att sätta ord på mig och mina vanor... here we go:

1. Som ni säkert redan vet är jag inte blond och har inte heller blåa ögon. Detta var något av ett trauma när jag var barn, jag avskydde mitt bruna hår och mina bruna ögon. Min allra största dröm var att vara blond, ha blåa ögon och heta Jessica, varför har jag egentligen ingen bra förklaring på, men det verkade som att det var det som gällde under senare delen av 80-talet och en bit in på 90-talet. Att jag inte är blond, har blåa ögon och heter Jessica är något jag är rätt så glad för idag, jag är stolt över att vara en brunögd Sara.

2. Jag har ett annars rätt så bra lokalsinne, men att köra bil i Ödeshög är inte alltid så lätt ska ni veta! Enda sen jag tog körkort för sex år sen har jag lyckats köra fel där ett antal gånger, på väg till Le Bistro hamnade jag på vägen ut till Hästholmen via vägen till Gränna(!) men värst av allt är dock (som ni alla vet) när jag råkade köra åt fel håll i rondellen vid Östgötaporten, vadå det
kan uppfattas som en korsning.. så jag har alltså backat runt i en av Sveriges största rodell med mammas lilla Golf - så nu vet mamma också om det. Sorry mamsen, men både Golfen och jag är oskadda!

3. 162 centimeter är jag enligt mitt pass, det är alldeles lagom. Men på sista tiden har jag kommit på mig själv att alltid stå på tå, liksom stå o gunga på tårna. Jag kanske ska fråga min vän Freud om det är något undermedvetet att jag vill nå högre här i världen eller om jag bara är sån. Mamma vickar alltid på tårna när hon borstar tänderna - det tycker jag är sött!

4. Mat är ju något som är väldigt gott, som alla andra föredrar jag normal mat Men när det kommer till olika matkombinationer så är jag rätt så ensam om att bara älska pannkakor, grädde (ovispad - mkt viktigt!) och prinskorv från Vaggeryd. Det är väldigt gott, men jag tror det är en lantisgrej att gilla det, har ett svagt minne av att Maria också är ett fan av detta.

5. Midori Splice är min absoluta favoritdrink, det finns inte mkt som slår den och jag förstår inte varför inga svenskar känner till den. Skärpning. Bubblare på drinkfronten är Strawberry Mojito, mums!

6. En liten udda talang jag har är att lära mig asdåliga reklamjinglar utantill, dock är detta något som jag blivit sämre med ju äldre jag blivit. Om det beror på mindre plats i huvet eller att jag helt enkelt struntar i att kolla/lyssna på reklamjinglar låter jag vara osagt. Dessutom ligger massa texter till dåliga 80 & 90-talsschlagers i huvet, varför? Kunde jag inte få nån bättre talang som spansk gramatik eller nåt annat som man kan ha nytta av?

7. Fobier ska vi knappt ens prata om.. Ujuj, det finns det en del. Den mest kända är fåglar, en fobi som fick mig att sluta äta kyckling under hela förra året. Andra fobier som jag lider av är mörker, djupt vatten (badar mkt sällan på djuptvatten, det var lite jobbigt innan jag kunde slappna av när vi snorklade i Barriärrevet), mörker är ytterligare en fobi jag lider av. Men jag har upptäckt ytterligare en nu i sommar nämnligen skyltdockor! Dom är ju hur läskiga som helst, speciellt om de står fritt inne i en butik.. För ett antal år sen var jag mkt hos några som hade en alldeles egen skyltdocka som hade namn och som de klädde i olika kläder, lite småcreepy!

8. Nu börjar det bli svårt... Men jag får härma Erika lite och säga att även jag är ruskit huslig, lagar mat, bakar och fixar. Men det kanske det inte är någon som har missat? Dock är min passion av disk och tvätt inte lika stark.


Så det var det det! That's me!




Love

Yes! Elin is back in town och hon är brunare än brunast, tydligen blir man det om man åker till Sunny Beach och pressar på stranden. Hon är så bra min Elin, hon sa några sanningens ord; Fan Sara även om vi gör astråkiga saker som en hemtenta har vi jävligt kul. Visst har vi det och vi garvade så att tårarna rann och vi fick träningsvärk i magen ( vi kommer se ut som Roland när C-uppsatsen är klar.. det vet du!). Jaa, denna Roland, eller heter han Rolan? Puss på dig!

Dagen igår blev inte riktigt som jag tänkt. Jag pluggade inte så mkt som jag borde, jag gjorde annat (se tidigare inlägg). Lite fick jag gjort iaf, så jag räknade lite Rrx och Rrang - superkul I know! Men det var inte såå kul att sitta här hemma i min lilla etta så jag tog första bästa tåg till Linköping, tack SJ för att ni finns för ni tog mig till väldens bästa ♥


Dagens låt: Hey there Delilah - Plain White Ts

Dagens tips


Här kommer en liten lista på saker att göra istället för att plugga..


.. städa som annars är så tråkit
.. diska som om möjligt är ännu tråkigare
.. facebooka
.. kolla jobbannonser
.. leta efter lägenhet
.. slå in paket till syster som fyller om två veckor
.. skriva shoppinglista till Ica
.. lyssna på gamla skivor
.. drömma mig bort
.. diskutera Roland med Elin
.. blogga om hur trist det är med statistik

Så nu kommer ett litet inlägg om hur trist det är med statistik. Jag tänker inte ens slösa tid på det utan ni får helt enkelt tro mig när jag säger att det är det mest meningslösa - ever! Jag tvivlar på att jag bli en bättre lärare om jag kan räkna ut Rrx eller Rrang, jag som lovade mig själv (efter kursen Praktisk Filosofi som innehöll delkursen Logik) att aldrig mer plugga matte - men vad gör man? Min teori är att HLK får mer pengar av staten för att undervisa oss om statistik, för det kan inte finnas nån som tycker det är givande, dock är jag oerhört tacksam för min fina TI 82 miniräknare! Nog om det. Som sagt, jag håller på att planerar mitt liv nu, eller den kommande våren rättare sagt. Tro det eller ej, men det är snart vår igen, eller snart är det januari och om allt går som det ska har jag en examen som ska leda till ett jobb. Om jag fick bestämma helt hur mitt liv ser ut om ett halvår har jag jobb och lägenhet i Linköping. Jag längtar hem ju..