Snö

Haha.. smart kille!

Sitter på skolan å ska snart ta tag i vår uppsats.. Ååh, jag skulle kunna betala mycket för att ha den klar just nu. Imorrn går bussen till stan, äntligen! Saknar ju dig..!

Killing me softly

Det är november, morgon, mörkt, kallt. Jag ser knappt ut, mina snedfönster är täckta med snö. Min mage ropar efter mat, jag orkade inte ge mig ut i snörusket igårkväll. Så jag tog lite yoghurt och försökte sova bort hungern, det gick faktiskt bra. Det enda som fanns som var ätbart var två mackor som låg i frysen, så dom sparade jag till idag. Men med min vanliga otur så märkte jag att brödet antagligen har legat där sen i våras så det var alldeles torrt, så min frukost bestod av lite yoghurt och en apelsin, som var torr. Jag är fortfarande hungrig och jag känner mig lika deppig som Ior. Dagen började iaf med en halvtimme snooze, dusch, plugg, hår, smink (kanske..) och sen ska jag gå iväg till bibblan. Jag vill bara somna in, gå i ide och vakna upp den första vårdagen i april, ta den första Bosseglassen i domkyrkoparken.. Längtar!

Tänk att ett halvår går så fort..



Som sagt.. Hej då liv! Hej C-uppsats!

Helgen som gått..

Fredag; Skola, plugg, buss, Subway, kyla
Lördag; Sovmorgon, julklappsshopping, plugg, kollade på lägenhet,
pepparkaksbak, Thai Coconut, vin & fönstermys
Söndag; Sovmorgon, plugg, städa!, middag, sova

Veckan som kommer;
Idag; vaknade alldeles för tidigt, snö, hej då!, buss, snöslask, plugg, glögg
Tisdag; Plugg
Onsdag; Plugg
Torsdag; Plugg
Fredag; Jaa, plugg då med! Surprise! Julmys hos Hanna
Lördag; Sovmorgon, lite plugg kanske?!
Söndag; Då ska jag vara ledig!


                  Det är du som är luften i min glädjepump! ♥





Min älskling har ett hjärta av snö

Jag ska på jobbintervju! Har ni hört..! Jajjamensan, för en gångs skull gäller det ett jobb jag är utbildad till, eller inte rikigt men nästan. Det är ett jobb som förskolelärare jag sökt i Ödeshög och det var en trevlig tant som ringde för någon timme sen och tyckte jag lät intressant, tänka sig. Det finns inga grundskolelärarjobb att söka så vad gör man.. Så alla jobbintervjutips mottages gärna!

Det viktigaste är inte att vinna..

Vad är det med Sverige och idrottstävlingar? Varje gång ett stort mästerskap är på gång blåser alla upp detta med rubriker som; "Nu vinner vi", "Guld i sikte", "Experterna gissar, så många medaljer tar vi". På expressen.se läser jag idag; "Nu kan det bli guld, Sverige", "EM-guld är inte omöjligt (Mellberg)". Men allvarligt?! Så här är det varje gång, för fotbollsVM i Tyskland var ju en succé eller? Det roliga är ju alla ursäkter efter ett idrottsfiasko.. Men vi vann ju faktiskt brons '94, det kan ju ju leva på minst femtio år till, vilksom silvret 1958. Sverige kommer antagligen aldrig vinna guld i fotbollsVM eller EM, men men.. låt pojkarna tro det och låt dem måla ansiktet gult och blått, låt dom sitta med fejkade vikingahjälmar och blågula kepsar med händer som apploderar om man drar i ett snöre. Så säger dom att det är kvinnan som är det andra könet?! Yeah, right!






Skugge och svartjobb

Sitter vid datorn med en sallad till lunch och passar på att skriva på vår C-uppsats samtidigt, jag är sannerligen effektiv! Det kommer lite bulgur och majs på golvet, men det får jag ta. Jag hittade även Skugges krönika om svartjobb läs och njut!

Ska snart iväg till en skola och göra några intervjuer sen till högskolan sen kommer min Darling ner hit från Linköping, mys!

Värme

Nu ska SVT strax avslöja årets julvärd, jag kan inte påstå att jag inte bryr mig så oerhört mycket. Jag förstår inte riktigt att det blir världens hysteri kring detta, varför se på tv på julafton? Kalle Anka har spelat ut sin roll medan Karl-Bertil fortfarande håller. Men jag håller tummarna att svt visar Kvarteret Skatan firar jul i år igen, please! Men jag måste ändå gissa på årets julvärd, jag tror att Mark Levengood får tända ljuset och sprida värme. Hoppas hoppas!!

Blossa

Hej! Jag heter Sara och jag är glöggoholic..
Hej Sara!

Som tur är tycker jag inte om vinglögg utan jag håller mig till Blossas lättglögg, den är oslagbar. Vi hittade nån i kylskåpet som hette Saturnus, men den rekomenderar vi Inte! Håll er till Blossa! Igår bakade vi lussebullar, om jag får säga det själv blev dom väldans goda, massa saffran och vit choklad! Nu är det bara en julstjärna som saknas, jag har sett en superfin på Village, den är stor och röd! Men än så länge får ni nöja er med några suddiga bilder på min glöggmugg och massa saffransbullar. Självklart måste Beata vara med också, jaa orkidén alltså =)


     

Smulor

Jag hittade lite gamla grejer på datorn som jag antagligen skrev som en bitter singel..

Tecken på att du är singel;
* Jude Law pryder ditt skrivbord på datorn
* Det finns inga som helst spår av brödsmulor i smörpaketet
* Lagar du köttfärssås räcker det till minst åtta matlådor
* Badrumsskåpet är alltid stängt, man tycker ju att det inte borde vara så
   svårt att stänga..
* Ditt enda sällskap på nätterna är dammråttorna och spökena i köket
* Det är ingen som bryr sig om du kommer hem klockan åtta eller hemlallandes
  halv fyra på natten.

 Med andra ordJag är glad för smulorna i smörpaketet!
                   
       Eller som Elin brukar säga; Tjena kexet, står du här och smular!
I know, låååg humor!




Cravings efter latte

Nu är det en kvart kvar tills Olgas mumma öppnar, en trappa ner och sen är latten min! Cravings efter latte..! Det kan behövas nu när jag transkiberar intervjuerna, men vilken barnslig röst jag har.. Det är faktiskt jobbigt att lyssna på alla intervjuer som man själv gjort. Men diktafonerna Elin o jag införskaffat kommer bli vår räddning, vi spelar in allt. Som igår hittade jag en bra sida i en bok som är relevant för vår uppsats, Elin trycker på Rec-knappen; "Ehh hum, sidan 23 i Höistad - Vad är mobbning?" Kommer bli kul att lyssna av allt svammel på dom sen =)

Mittwoch

Spindeln är borta! Det är inte alls bra ju, jag vet inte var den är. Den kan ju vara på golvet, i tvättkorgen, i korgen bland alla flaskor, borstar, krämer och dylikt. Det är hur obehadligt som helst. Så tydligen var den inte död, den har knallat iväg, jag tror han har gått ut genom ventilationsröret i duschen. Så du anonyma(?) Stål-Henrik har inte varit här =)

Idag ska jag sitta hela dagen och transkribera våra intervjuer, jippi! Sen är det verkligen hårt arbete som gäller.. Imorrn tar jag Bus4you till Linköping, ska bli skönt att slippa Swebus. Just det, ikväll ska jag göra en pepparkakksdeg med.. Hur ska jag hinna allt?!

Imse vimse spindel

Saker händer i min lilla etta när jag inte är här, jag har fått en inneboende. Han har flyttat in och ockuperat mitt badrum så jag inte vill gå in där, men jag vet inte om han lever. Han är brun/svart, jättestor och har åtta ben. Vanligtvis kommer jag bra överens med spindlar, men inte den här. Jag vet inte hur jag ska få bort honom, jag vet ju inte ens om den lever. Om jag petar på den med en tidning kanske den ramlar ner i min tvättkorg eller nåt och gör nya spindelbarn, blää! Kan man dammsuga upp en spindel eller är det oetiskt? Det har blivit lite av ett problem för mig det här med spindeln.. Jag känner mig brudigare än brudigast men vad gör man? Det är nu jag behöver en man som kan rädda mig. Eller så tar jag den själv och stärker mitt själförtroende till tusen. Det är ju ingen liten pluttspindel, dom har jag inga problem med men den här är verkligen gigantisk! To be continued..

Plugg, jobb och ångest

Hur ska det sluta? Den här hösten/vintern kommer att bli mycket lång, seg och slitig. Men då är det bra att ha några riktiga toppen mysdagar bakom sig. Gårdagskvällen spenderades med trevligt sällskap, ost, vin och massa klassisk musik. Jag måste verkligen lyssna mer på klassiskt, så underbart avkopplande. Hhmm vi håller visst på att bli vuxna -äntligen! So far har jag sökt åtta jobb, hoppas hoppas!

Nu är det C-uppsats som gäller...

Vi liksom väntar på en vårdag i november



Sitter hemma i Rinna och tittar ut över ett snötäckt landskap, skogen, gärdet och vår trädgård som är täckt av vitt puder. Den första snön kommer alltid i början av november så är det alltid. Den ligger inte kvar länge men så fort den kommer blir varenda svensk förvånad. Varför?! Vi bor i Sverige, det är på norra halvklotet, det snöar där. Men samma sak år efter år - tidningarna skriver spaltmeter om den stora snöstormen som ska dra in över Sverige. Som om folk inte är beredda.. well well.. Marken är inte helt täckt av snö, jag håller fast i det jag sa när jag var liten - det har snöat så att det blir som dillsås på marken, för det är just det som det ser ut som.

Det är hur som helst en väldigt deprimerande tid på året, när jag kommer med tåget in till stan runt klockan fyra på eftermiddagen är det mörkt, kallt, regnigt och dimmigt. Alla går med stora bylsiga jackor, stora halsdukar och man kan verkligen känna ångesten ligga tät över stan. Jag har stora cravings efter julen nu, jag älskar doften av snö, juleljus, adventsfika, julpyssel, julbak och glögg. Jag har suttit i världens bästa fönster nu i veckan och tänt ljus, lyssnat på musik, druckit glögg och tittat ut på snön som faller. Hög mysfaktor! Det blir nog fint med en adventsstjärna där! Snart är det åter dags för pepparkaks- och saffransbröds bak. Men om jag känner min darling rätt är det nog läge att göra dubbel sats av pepparkaksdegen.. =) Men det är inte bra att äta för mycket pepparkaksdeg, men gott det är det! Men trots att jag längtar till julen så saknar jag ändå värmen i Australien.. Det var verkligen inte helt fel att tillbringa tre vinterveckor i värmen! Jag kommer att åka tillbaka, det är jag säker på, synd bara att det sammanlagt tar ca 40 timmar att ta sig dit. Men det är det värt!





Allt kan hända på Facebook

Autentiskt från min Inbox på Facebook:


Det här kan säkert låta helt galet... Men förra helgen, den 27:e okt. så träffade jag en tjej på Twin i Jönköping... Hon bodde i din trappuppgång och jag är lite på jakt efter henne... Hon bodde tillsammans med en tjej och var student... Kommer tyvärr inte ihåg namn eller så. :-S

Allt blev dumt och jag vill bara få tag i henne och inte bara lämna en lös tråd.

Vet inte om detta ger någon som helst info, men skulle bli glad om du kunde hjälpa mig med nåt tips... :-)

MVH Jocke.

Eehh.. Det var ju inte lite udda! Det som är mest scary är att han fått tag i mitt namn och adress för att sedan kolla upp mig på Facebook. för att han träffat en brud en lördagkväll på Twin! Jag vet inte om jag vill hjälpa den här stackars killen, han kanske är en stalker! Tydliga tecken visar ju faktiskt på det =) Men jag svarade på hans mess å nu får vi se vad som händer. Jag åker inte tillbaka till Jönköping förens på måndag så to be continued...

Sten, sax, påse

Snö!! Jaa, det är sant. I natt när jag låg vaken föll den första snön över stan, jag tycker faktiskt lite synd om H. som jag puttade på tills han vaknade - han brydde sig föga om blötsnön =) Jag kunde verkligen inte sova inatt, låg och vände mig heela natten och sammanlagt blev det endast tre timmar sömn - Obra! Vilket resulterade i att gårdagens huvudvärk kom tillbaka, så vad göra? Åka till Vikingstad och vara i en tvåa med 20 pratiga åttaåringar eller gosa ner sig i sängen igen? Lätt val - sängen! Men redan klockan tio var jag oerhört rastlös, det är inget mot vad jag är nu så jag tänkte gå en sväng på stan men jäkla Swedbank! Deras internetbank funkar inte, jag blir galen! Hade tänkt att köpa lunch och kolla på julstjärnor på Village. Hhhmm, det kanske är ett tecken?  

Sten, sax, påse är förövrigt världens bästa och jämnaste lek =)

Dagens låt: Love you 'til the end - The Pogues


Stille Nacht

Det har säkerts getts ut miljontals julskivor, vissa är bra, vissa är mindra bra och vissa borde inte ens finnas tillgängliga på marknaden. Därför måste jag göra reklam för världens bästa julskiva som någonsin har producerats. Den skivan har rullat runt runt runt varenda jul i huset ute i Rinna. Till en början var det ett kasettband som blev söndertrasslat men nu är vi så moderna att vi har den på CD, haha! Hela den skivan är min barndomsjul personifierad (hhm kan man säga så?) och så fort jag lysnar på den känner jag smaken av pepparkaksdeg i munnen, marsipan, saffran, julskinka, knäck, julmust och doften av snö. För på 80-talet fanns det fortfarande snö på jularna, tyvärr verkar det bli en jul utan snö - i år igen. Hhmm, det kanske är dags att presentera världes bästa julskiva, ok är ni beredda? Ok! Trumvirvel!! Agnetha & Linda Fältskog - Nu tändas tusen juleljus.

Det är mycket jul i bloggen nu, det blir alltid så i november, det är det enda man ser fram mot liksom. Förresten om ni har Corren så kan ni kolla om ni ser Boxholms Luciakandidater, min syrra är nämligen med! Hejja hejja Elin! Klart att hon ska vara med, både Carin & jag har ju varit med. Så får man ju åka till Quickborn i Tyskland o sjunga på massa ålderdomshem och köpcentrum, hehe! Roligast var när vi Boxholmsbrudar skulle sjunga Stille Nacht (jaa på tyska..), ni kan ju tänka er hur det lät. Och jaa, det var inslag av östgötska i den falska skönsången, mycket vackert! Bildbevis på bilden nedan, vilket är ett foto som jag hittade på nätet... Uhu scary! Fem kronor till den som kan identifiera Maria och mig. Maria & jag råkade även ut för en liten incident på färjan mellan Rödby/Puttgarden, men det behöver vi ju inte prata om nu =)

image91


Snart kommer änglarna att landa

Äntligen är den här! Jag har väntat länge nog men nu är den tillbaka i butikerna. Jag talar ju om julmusten! Underbara dryck som gör att jag överlever den långa vintern. Vad skulle en svensk vinter vara utan julmust? Varje år satsar Coca Cola Company åtskilliga kronor för att få oss att dricka Coca Cola på julbordet, men icke! Det går inte i Sverige, julmusten vinner alltid med hästlängder. Jag längtar massor efter julen, få baka pepparkakor och saffransbröd, tända ljus, julmys och julmusik. Lika positiva ord om julen kommer jag inte skriva i mellandagarna när varje galleria har spelat sönder Absolute Christmas, när glöggen har svalnat och snön har förvandlats till blöt slask. Men än så länge har jag en romantiserad bild av julen - så låt mig få ha det! Jag pratade med min syrra i London igår och hon hade bunkrat upp ett stort lager med julmust. Hon var oerhört tacksam att IKEA finns som kan tillgodose hennes cravings efter Sverige. Visste ni att IKEA i London säljer starkvinsglögg och Absolut Vodka, haha! Bara det kan vara värt ett besök i storstaden.