Ett antal högskolepoäng senare, men vad kan jag?!

"Don't know much about history 
Don't know much biology
Don't know much about a science book
Don't know much about the French I took

Don't know much about geography
Don't know much trigonometry
Don't know much about algebra
Don't know what a slide rule is for.
"


Jag vet en sak.. Jag ogillar geografi väldigt väldigt mkt just nu.
Jag läste precis våra uppgifter, gaah...! Kan ju lika gärna hoppa i sjön..!

Gamla Sara is Back!

Igår var en riktig Gggr...-dag! Det började med på vår kursstart för geografin (som jag så fram emot såå mkt..Not!). Så vi, brudarna på första raden, kritisterade och ifrågasatte allt från exkursion till kurslitteraturspriser, dom fick ingen lätt start våra lärare. Synd bara att mespropparna i vår klass bara satt å gjorde inget.. Det var det första Ggrr:et. Det andra var när jag ringde och var arg på mitt gym för dom har höjt till 370:- i månaden istället för 350:- och jag sa att jag tycker inte det är värt dom pengarna när dom knappt inte har några pass  - bara en massa aerobix, step, dans å grejer.. men jag vill ha box, hon blev väl kanske lite paff. Men hon ringde sen o sa att dom hade fixat box så imorrn kl 18.15 så vet jag vad jag gör =). Å så den tredje grejen, Björn o jag var å spelade squash och dom som spelade innan oss satt kvar aslänge när dom spelat klart och tittade på oss. Jag som inte är supermegabra på squash blev aningen irriterad - gissa vad jag gjorde? Japp, jag sa till dom, hehe..! Inte elakt men jag sa till dom att jag tyckte det var svårt att fokusera när dom satt där. Det hade kunnat bli en fjärde grej med, vår granne kom hem samtidigt som vi så jag tänkte säga till om att det vore bra om dom inte har så mkt ljud för sig sent på  nätterna. Som t ex att se på tv vid midnatt med hög volym eller starta jordens största gräl med smällande dörrar, saker som slängs i golvet och ett illtjut vid kvart i tre på natten, det tycker inte jag är ok. Nån som tycker annat? Jaja, vad säger man? Gamla, ilskna Sara is Back!

Mm, så är det bröllop nästa år då. Nu är det bestämt, nästa år i september eller till våren -08. Inte jag inte, Carin&Teek. Dom har redan börjat planera, dom tycker vi är knäppa som inte gifter oss fast vi är förlovade, men visst - hit med 100 000:- så kan jag väl ställa till med bröllop. Men som tur är blir det nog i Sverige, helst utomhus (hallå, Carin? utomhus i september?) eller på nån herrgård där folk kan sova över (nä, jag har inget jetset-syrra..ååh...). Nån som har ett tips? Flemminge Herrgård? Haha..!

Stilla natt, heliga natt..

Dagen tanke: Om tre månader är det julafton, det är lika länge sen som det var midsommar..! Sug på den ni =)

Veckans tema: Motion! Har spelat squash fyra gånger á 45 min, spinnat ett spinningpass samt promenixat runt Munksjön. Det var bara i fredags jag låg hela dan i soffan, från kl 12 fram tills kl 12 på kvällen =)

Dagens projekt: Jag har sorterat alla mina recept i en pärm, sorterat dom i fyra olika kategorier och klistrat på papper som jag sedan lagt i plastfickor så att de håller sig fina. Bra va?!

Dagens ångest: Geografin med Arnold börjar imorrn.. Huuh..! Indogena och exogena processer, avundssjuk någon? Nähä, inte de inte..

Helgens besök: Mams & paps tittade förbi igår, dom var i Gränna på utflykt så passade dom på att kika förbi hos oss, så vi fick varsin äkta Gränna Polkagris =) Det var inte igår inte..

Hit me Baby one more time!

Jag måste verkligen vara helt knäpp..! Jag vill inte gå ut, alla bara pratar om hur underbart o varmt det är men jag är så trött på en gassande sol och varma vindar. Alla njuter o Björn ville gå upp till Vattenledningsparken idag men jag vill bara vara inne och längta efter mina stickade tröjor och varm choklad. Jag är hellre inne, jag har nog insett att jag är en liten höstmänniska ändå. Kanske ska med pappa ut på älgjakten om några veckor då =) Jag vill hellre gå å spela squash men stället öppnar ju inte förens kl 15, jag är så trött på Exercise nu, börja aldrig där! Knappt inga pass, bara aerobix, spinning och step och jag är inte så "tjejjig". Jag vill boxas eller gå på poweryoga eller nåt sånt. Nåt mer expolosivt! Jag är ingen brud som tycker det är såå kul att hoppa på en bräda och flänga med armarna. Nä, fram för mer box o slag =) Men squash är nog min grej, äntligen har jag hittat nåt som passar mig till iaf 95% (resterande 5% är mina kaessa servrar=) Vi har redan varit o spelat squash tre eller fyra ggr denna vecka, kanske blir en gång till idag.

Dagens önskning: Att Mark Levengood blir årets julvärd i SVT.



Ring of fire..!

Ååh vad det var mysigt med hemmahelg! Förra helgen var vi ju hemma o helgen innan var jag med ElinPelin i Göteborg, så det var så mysigt att ha en Sara&Björn-kväll igår. Vi gjorde egna pita med en massa gojs som guacamole, bladspenat, köttförs m.m Mums! Så såg vi på Idol, o Björn förnkear det varje år att han inte gillar det, men som alltid är det han som bli mest engagerad, haha. Han är så söt min Nalle =) Så såg vi på Walk the line, helt otrolig film. Han är ju riktigt bra, Johnny Cash - har inte lyssnat så mkt på honom innan. Det är t o m en film som jag kan tänka mig att se fler gånger, det gör jag inte såå ofta (typ bara Dirty Dancing, Pretty Woman, Grease, Top Gun etc.. =) Å  Joaquin Phoenix &  Reese Witherspoon är ju lysnade, inte undra på att hon fick en Oscar för den! Se den!  Det är dagens filmtips!

Dagens fundering: Vad köper man till en syster som fyller 15? Ååh.. så svårt, en moppe har jag då inte råd med, inte heller en laptop som står på hennes önskelista.. Hhmm...!?

Hypotes:Det regnar-Utsaga:Om det regnar blir det blött på marken-Observation:Det är inte blött på marken-Slutsats:Det regnar ej

Jag är så lat...! Jag borde plugga på den där j**la tentan, men jag orkar inte. Varför? Jag är lat, så enkelt är det.. Ja, men jag satt iaf några timmar igår o läste alla sidor i boken och gjorde små anteckningar och läste gamla anteckningar och inlämningsuppgifter. Jag har inställningen att det kan inte vara så jäkla svårt, för har jag klarat av Praktisk Filosofi 20p (jaja, 15 då) på LIU så kan inte denna tenta vara svårare än så, så det är inget att härsha (stavning?) upp sig för. För om man jämför Moralfilosofitentan som jag gjorde tre gånger (för att inte tala om logiktentan..) var svår, DEN var svår - på rikitgt. Det här är ju en fjanttenta jämfört med den, det är typ 25 påståenden och så ska man sätta ut rätt eller fel. Så det går nog bra, hehe..

Var ju o kollade på en lägenhet häromdan som vi kankse ska ta, dock en etta men på 53m² så det var ett stoort kök och ett stort rum så vi får bo lite trängre helt enkelt. Men jag är trött att lägga så mkt pengar på boende, bättre att få pengar över till annat. Så har jag sagt upp mitt mobilabongenmang, o killen verkade inte bry sig om att jag hade tre månaders uppsägningstid så det ska avslutas 24e oktober, perfa! Då ska jag skaffa kontantkort igen, se hur det fungerar. Det var ju typ, eeh.. tre(?) år sen.

Nu tror ni säkert att jag sitter o bloggar bara för att inte börjar plugga, ja för fasen - det har ni helt rätt i.. =) Men jag ska börja, jag ska läsa om Engelbrekt, Caesar, Trettioåriga kriget, Kalmarunionen, Vasco da Gama.. shit asså, det kanske är mer än jag tror. Bäst jag sätter igång.. Ciao!

Skipper o jag vi är såå tajta!

Oh my..! Nu har mitt nya liv börjat på rikigt. Jag har kommit igång med träningen igen så var jag på IKEA o köpte en våg igår. Tanken var att jag skulle köpa en digital men den var typ 160:- dyrare än en vanlig så jag köpte en vanlig. Men nu finns bara ett problem - jag ser inte vad den visar och det beror inte på att jag är lång mer utan att jag ser så dåligt (men det tycker inte optikern..). Men men, jag får be Björn kolla av eller böja mig ner men då visar den fler kilon än innan, strange! Så har jag köpt en liten bok där jag ska skriva vad jag äter varje dag och om jag motionerat, bra va?! Sist men inte minst har jag tagit till Anna Skippers metod;

1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
en knivsudd cayennepeppar
2 tsk vatten
1 msk honung
Ta 1 tsk av blandningen före lunch och middag.

Detta ska då: "främja matsmältningen. Röran bidrar till att födan lättare omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen bättre." Vad tror ni om det? Det är inte så äckligt som man kan tro, men det bränner till lite =) Nu fasen ska jag bli slim igen, jag nöjer mig med att fem kilo försvinner mer än så behöver jag inte. Men det är så svårt..

Livet med jobb, knark och GoGo

Dagens fundering: Hur kan en så klok kille som Wille Crafoord ha varit gift med Josefin? Hon verkar ju urbota korkad i sitt program Fling, eller är det bara jag som tycker det? Jag har inte sett enda avsnit av Paradise Hotel så där kan jag inte döma henne. Tycker bara det är knepigt, iofs kanske därför dom skilde sig.

Helgens låtar: Girl You'll Be A Woman Soon & Sofia dansar go go. Den sistnämnda är verkligen en kaess låt men som funkar på en kräftskiva. Den första funkar framåt småtimmarna när alla pratar om livet (bebis, hus, jobb, livet, knark..)

Mer än så behöver jag inte säga, jo, jag kom på en till låt; Jeff Buckley med Hallelujah. Snälla O.C. come back!

Äntligen blåser vinden från Höger!

Äntligen, äntligen..! Så skönt att få lite ny luft i svensk politik, det var inte bara jag som var trött på sossesverige, det fanns fler. Nu Reinfeldt, nu är det upp till bevis, jag la min röst på dej så nu får du fasen jobba hårt göra allt som Göran P inte klarade av. Ett tips; ta bort en massa eländiga och onödiga ministerposter, tex samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin, vad har hon tillfört Sverige? Gör Jan Björklund till skol eller utbildningsminister, Maud till näringsminister. Gör Sverige till ett land som ser framåt och som inte slår sig för bröstet och tycker att allt är bra, det är det inte. Om ni inte läst Linda Skugges krönika så gör det här, den är så bra så jag tror att hon ännu en gång överträffat sig själv. Go Linda & Go Fredde!

A big, fat diamant ring!

Gud vad veckorna går fort..! Nu är det helg igen, det känns som om veckorna blivit kortare.. Iofs går vi inte i skolan så otroligt mkt just nu, men har ändå att göra. Just nu är jag rätt less på historia, men hoppas ändå på ett vg i denna kurs, snälla, snälla..! Jag vet ju med mig själv att geografi inte är mitt starka ämne, fast jag fick faktiskt vg och mvg i geografi a och b i gymnasiet.. det ni..! Å Björn å jag ska åka hem idag, en sväng till Mantorp o en sväng till Rinna å så självklart kräftskivan med Bisse, Linda å Andreas - kanske köper några fula kräftskivehattar, dom är ju såå fula - men dom hör till =) Å ni skulle sett igår.. egentligen kan man ju tycka att det är läge att gå ut när det r så fint väder, men trot eller ej, jag är inte så sugen på 25 grader o sol, det bor allt en liten höstmänniska inne i mej. Så jag fick världens städryck, lika bra att fortsätta för det är inte varje dag nåt sånt inträffar.. Jag hävde ut allt i skafferiskåpen i köket och slängde, torkade ur, diskade av kladdiga balsamvinägerflaskor, möblerade om och gjorde fint, så nu skäms jag inte om nån kollar i skåpen. Men inte nog med det, badrummet fick sig ett ansiktlyft med diverse saker, och så dammade jag, dammsög, bytte plats, köpte ljus, en ny duk, vi har äntligen hängt upp min Rafaels Änglar.. Oh my, nu börjar det likna nåt igen. Å snart ska mormor o mrfar komma ner med några stolar vi ska ha vid matplasten, så måste vi köpa lite nya lampor.. Det värsta är att det blir så dyrt..

Mm, jag vet att jag brukar säga att jag o Björn aldrig bråkar, det gör vi inte heller, men vi börjar bli bättre på det =) Men igår blev jag redigt förbannad på honom, trodde jag skulle slå ihjäl honom.. men men, som tur är så går det inte att vara arg på honom mer än några timmar, haha! På tal om höst, jag hade världens mysigaste kväll igår, tända ljus, te i tvsoffan med en bok.. hur underbart som helst, det måste vara det absolut bästa på hela hösten..! Jag fick hem mina adlibrisböcker igår, en blandad kompott kan man säga; Linda Skugge, Fredrik Virtannen, Unni Drougge o Kate Moses (nä, inte Kate Moss, Moses). Så nu har jag o göra, ska bli skönt att läsa om något annat än kalla kriget och imperalismen =)

Oh my..! Syrran ringde igår kl tio på kvällen, och smart som jag var räknade jag ut att det var mitt i natten hos henne i Malaysia, shit tänkte jag är det nån som dött?! Nädå, Teek hade gått ner på knä o friat o hon sa jag, men han är ju engelsman så det innebär en stor blaffig ring med diamant o allt o att de verkligen ska gifta sig.. ojoj! Han ville gifta sig i Indien eftersom han är indier, eller hans föräldrar, han är upvuxen i London. Men tänk o baxa ner farmor o farfar till Indien, naw ingen bra idé. Carin var inte heller så förtjust i själv idén. Jag föreslog Rinna men jag vet inte om hon var så förtjust.. Om jag gifter mig ska det antingen vara i Rinna, Norra Vi, nånstans på Gotland eller utomlands på en vit sandstand. Men men, vi får väl se när Björn slår på stort o köper en fet diamantring =)


Val o val..

Tisdagmorgon... händer nog inte så mkt idag. Just nu väntar jag på att ett seminarie ska börja, så så spännande är mitt liv. Åh, ibland blir jag så trött på att bo i lägenhet, det är så mkt ljud överallt, som igår t ex jag hade precis somnat strax efter elva då börjar våra grannar storgräla, börjar skrika, gorma, slåss, tjuta drämma i dörrar.. ååh, snälla människor - gräla om ni vill men fan inte klockan 12 på kvällen. Å det måste vara nåt lurt med den lägenheten ovanför oss, dom som bodde där innan bråkade också konstant å nu har dom här också börjat. Suck! Jaja, runt klockan ett somnade jag iaf.

Veckans bästa: Kvarteret Skatan! Jag har sett det förut men då var det inte lika bra, Johan Glans är ju bäst, å Rakel Molin.. kolla på lördag!

Veckans projekt: Ja, det var väl att gå å rösta då. Var å förtidsröstade igår, men det var ju inte särskilt diskret, massor av folk och bara en grej att gå bakom, shit det är mitt andra riksdagsval (gammal =) o så har jag ju röstat i lite andra röstningar me. Men hur som hellst, jag hade inte så mkt att dölja så jag tog min lapp å la ner den, kände inte för att rösta i landsting eller kommun då jag forthoppningsvis inte ska bo kvar här såå länge till (till Marias glädje =). Men ni kanske förstår att jag inte röstade på Göran eller några av hans vapendragare.. hehe!



När landet kom till stan!

Oh my.. Igår var verkligen när landet kom till stan.. hehe! Elin o jag var på Liseberg och det var nån lantsbruksdag med marknad och uppvisning av lantbruks- och skogsmaskiner, jag såg både en John Deere och en Timberjack, se jag kan t o m namnen på dem, 1110, 1410 t ex, haha! Jag är verkligen skadad, skönt att slippa höra på sånt mer iaf. Men men, det var ett gäng lantisar där, dom såg ut att komma direkt från skogen, hörde på dialekten att det var en massa smålänningar. Jaja, det är absolut inget fel på det, jag är själv uppvuxen på landet, men det är så kul att se när super-megalantisar är i stan och på Liseberg =) Well well, Elin o jag hade iaf verkligen superkul, alla måste trott att vi var helt knäppa, speciellt när vi åkte Juke Box å när Elin brjade prata på sin härliga värmländska.. Fy vad vi garvade, har träningsverk i magen idag jue, å så känns det som om jag är bakis, mår illa, yr, onti huvet å så har jag åkt på en förkylning, plus att jag har munsår.. vad gör man åt munsår? jag har haft det förut, men då har det gått över efter nån dag men nu har jag haft det till å frna sen vi var på Gotland.. det gör ju så ont. Så har jag fortfarande ont i tån jag slog i häromdan, det är nog en spricka i den, det har jag nog i stortån med, jag kommer få amputera mina fötter tillslut så som jag skadar dom.

Å så har vi nog kommit fram till att det inte är någon idé att flytta, så vi bor kvar. Eftersom jag bara har drygt ett år kvar på utbildningen så är det dumt att skaffa en tvåa för jag har tänkt flytta till Linköping när jag är klar. Så då kommer ju Björn få bo själv och han klarar ju inte en hyra på en tvåa själv, så vi bor nog kvar om vi inte hittar nån superbillig lägenhet. Jag saknar Linköping så, jag känner det varje gång jag kommer hem, men ändå så är jag kluven vart jag vill bo. Jag vill nog inte bo kvar här och inte hemma i Rinna eller i Yes Box Boxholm =) Så det får nog bli Linköping, vill inte flytta till ytterligare ett nytt ställe, jag har fart omkring så mkt senaste fyra åren utan att jag har hunnit tänka på vad jag vill. Å varje gång jag hör Lasse så längtar jag hem, dom spelade han på J Store häromdan här nere. Det var så längesen jag lyssnade på honom nu, han har haft en stor roll i mitt liv.. så jag ska nog ta tag i det å lyssna lite så får jag ännu mera hemma-vibbar =)






Den är liten och grön och min värsta fiende. Just nu!

Jag ska aldrig mera sy, det är verkligen inte bra för mitt psyke, shit vad jag svär när jag försöker hantera min lilla symaskin. Den ser så osyldig ut där den står, men vad skenet bedrar. Ååh, jag blir såå arg. Ändå hade jag en bruksanvisning, tror ni det gick? Nä, självklart inte, jag kanske skulle gå en kurs, eller så fortsätter jag att lämna mina grejer hos mamma =) Men allvarligt, Ni som känner mig vet väl att min stubin är kortare än kortast, men på senare år har den blivit en liten bit längre men inte när jag ska umgås med min symaskin, snart kastar jag väl ut den genom fönstret..

Well well, då ska vi se vad jag kan bocka av på min to do-lista, jag har varit på banken o fixat nytt VISA-kort - inga problem förutom låång kö. Så har jag varit hos ett gäng optiker o kollat på glasögon o frågat om linser, men alla optiker var så snorkiga utom en som kollade på mina förra brills och jag kan inte ha dygnetruntlinser, och inga andra linser heller nästan, jag ser för bra och ovanligt. Det synfelet jag har är det typ bara en på tio som har, alltid nåt - men det hjälper inte nu. Och nya glasögon är ingen idé då jag inte får så jättestor användning för dom, så dom gamla får hålla ett tag till. Ja, vad har jag gjort mer? Jag hade ju tänkt att gå in på Vodafone-butiken o kolla när mitt abbonemang går ut, men den butiken fanns inte kvar, Subway ska öppna där - mums! Jaa, sen har jag bokat in ett spinningpass kl 18.30 ikväll, gaah fettet måste bort! Men vi får se hur det går, det är ett 60 min pass o dom är jobbiga, men men man blir inte smal av att vara lat! Så nu är det andra tag, å föresten Elin - Björn å jag bråkadel ite igår, hehe, direkt inte vanligt men vi tar det när vi ses/hörs!

Shopaholic!

Idag är det söndag, vilket innebär att imorrn är det måndag, men det gör egentligen inte så mkt. Har lite grupparb som ska göras, har individuella uppgifter me men jag är i princip klar. Jag måste verkligen ner på stan, jag ska fixa nytt VISA-kort (det är avmagnetiserat), gå in på Vodafone (heter Telenor jag vet, men jag säger Vodafone ändå) så måste jag kolla på nya glasögon/linser. Jag ringde till en del optiker häromdan o frågade om priser på linser å så, tydligen finns det inte dygnetrunt linser för brytningsfel (that's me) men det finns såna man tar ut varje dag (=jobbigt) kostar 319 spänn i månaden, jag är inte gjord av pengar! Så det får nog bli nya brills, har sett ett par superfina Efva Attling men dom kostade mer än vad jag egentligen har råd med.. well well, jag måste ju se! Föresten, det öppnar ju massa nytt i den här lilla stan, ny pizzeria vid ICA (mums med lyxigare pizza). Så har det öppnat en butik på Klostergatan, lite vintagegrejer, lite second hand tror jag - ser mysigt ut när man åker förbi, jag vet jag är shopoholic!

Jaa, vad har vi/jag gjort denna helg? Hhm? Inte så mkt, pluggat, lagat mat, hängt hos Elin på Österängen idag och hon bjöd på mumsig sockerkaka (utan citron, med vanilj =) Så funderar vi på att dra till Götet o Liseberg, typ i helgen eller lite längre fram, kul kul! Just nyss såg jag på en intervju med Fredde R, jag tror nog att han får min röst i valet, han verkar vara en skön kille och av de fyra borgerliga partierna sympatiserar jag nog mest med honom. Sorry Elin, vi tycker inte lika men jag gillar Dig ändå - A lot! Kram o Puss!

Två älgar o så jag!

Gissa vad jag såg igår när jag var ute å plockade svamp? Jaa, inte var det nån svamp iaf, jag hittade bara flugsvampar och andra äckliga saker. Det fanns inte en enda kantarellursling! Men däremot, när jag går å knallar omkring i skogen hemma i Rinna kommer det två älgar förbispringande, gud vad chockad jag blev. Jag har aldrig sett dom så när man är ute å går, ett å annat rådjur har man ju sett, eller en hare men inte fasen två stora älgar. Pappa blev eld å lågor när jag berättade det, han går som på tå nu innan älgjakten. Kanske ska ta å följa med på ett pass, jag har ju funderingar på jägarexamen.. hehe!

Ja, annars har det inte hänt så överdrivet mkt. Jag var på personalparty i Skänninge i onsdags, trevligt med mat, dryck och en massa prat. Och ni som tycker at jag pratar mkt negativt om Boxholm, jag vet en bra sak nu: Dom är rätt bra på att ha en del kursböcker jag behöver. Så nu slapp jag köpa en bok, Tack bibblan i Boxholm! Och så Calle T förstås!

Åh, jag är så trött, fattar inte varför.. Har sovit som en stock, men ändå supertrött. Ååh, jobbigt! Måste plugga imorrn, köpte en kursbok för 500 pix nyss, billigt värre =) Snart kommer Björn hem me, har knappt umåtts nåt med honom sen vi kom ner hit för några veckor sen. Saknar han ju! Men nu är det Björn+Saratid inte Björn+allatjejerifaddergruppentid! Nu är han bara min min min!