Badrumsskåp

Jag har ett nytt favvolunchställe här i stan, Pallas Athena (stavning?), mums vilken god lunchbuffé, lite flötig men va fan. Det var potatisgratäng, couscousröra, tzatziki, souvlaki, fläskfilé, ris, grönsaker å massa massa mer.

Vi hade då vår lilla redovisning idag, kanske inte gick super, men som jag säger men va fan.. Sen gick jag till min frisör, hon är ju för go. Jag har aldrig haft någon direkt relation med min frisör innan eftersom jag alltid brukade gå till olika, men nu har jag varit hos henne ett antal gånger och jag tycker det blev lyckat. Jag trivs inte alls i långt hår så det fick bli kort igen. Sen var det bara hem och duscha av allt hår och styla som jag själv vill, slappa i tvsoffan framför OC med te och macka. Men när jag skulle gå in å sminka mig så insåg jag att Björn har mer hudvårdsprodukter än vad jag har.. Gaah! Han har olika krämer, peeling, rengöringsgrejer.. puh! Jag har inte haft råd att lägga pengar på sånt nu ju, ska bli bättre på det.

Dagens fundering:
Vad håller dom på med? Dom kommer def inte få min röst i höst.. (observera rimmet..hehe) Men vad tror dom, nä du Ohly, jag tror min röst går åt andra hållet - eller hur Elin =)

Nä, nu ska jag klä på mig och sminka mig, ska ner till Kåren.. Adios!

Weird..!

När jag ska plugga gör jag mkt annat, förutom att plugga. T ex hittade jag denna sjuka blogg, varför? är min stora fråga..

Sällskap sökes: 6/7-06

Sitter och lyssnar på Winnerbäck nu, blir inte lika ofta numera. Just nu är det Live-skivan som rullar, det är så otroligt mkt minnen i den. Vissa skivor är såna, minnena är starkare än själva musiken. Men Winnerbäck är hela min gymnasietid, från att jag slutade nian fram till studentdagen. Han svek mig aldrig lilla Lasse. Jag lyssnade på honom till och från skolan, på förfesterna, dagen-efter-lyssnade på honom på söndagen, där satt jag ung och naiv och lyssnade på honom. Jag borde lyssna mer på honom men jag tänker inte på musiken på samma sätt som innan, synd tycker jag. Jag har blivit vuxen helt enkelt. En skiva som också är speciell, Söndermarken tror jag att det är, den är såå Lambohov och min korta BK-tid. Stunderna på balkongen och när vi spanade på grannarna.. hehe! Förresten, nån som ska på konserten på Stångebro? Jag blev så sugen nu när jag började lyssna på honom igen. Men Björn vill inte gå, så om det är någon själ därute som vill ha sällskap är det bara att säga till..

Det känns som om det blir segt fram till sommaren.. tiden går inte så fort som jag vill att den ska göra. Jag måste sätta mig ner å plugga idag, kanske tom kan bli klar, det vore ju inte fel. Jag står i valet och kvalet om jag ska åka hem i helgen eller inte. Elin ska hem till Värmland och jag tror det är fler som åker hem, det är rätt så segt att sitta i en lägenhet i en hel vecka. Om vi hade en bil och lite pengar hade det varit en annan sak. Men om jag kommer hem är det nån som har tid att träffas då?

Det var så kul igår när vi satt och gjorde vår powerpoint, Elin och jag har kapitel sex som handlar om språk- och talsvårigheter. Men vi funderade på att vara lite roliga och skriva den med massa massa fel och hon skulle prata på värmländska och jag på östgötska, gud vad vi skrattade, hennes värmländska är ju för härlig när hon väl kommer igång =) Jag kan inte fatta hur folk (Peter) kan tro att hon är östgöte, hon pratar ju inte värmländska jämt men hon pratar definitivt inte östgötska. Men det är nästan en kulturkrock när man kommer hem, alla pratar östgötska, jag har blivit van och höra småländska och västgötska hela dagarna. Jaja, det är bara att vänja sig. Jag ska ju jobba hemma i sommar så, och jag jobbar både onsdag och torsdag när Skänninge marken är, hur ska det gå? Men mamma lugnade mig med att det är alltid nån tant som vill gå ner på marken, så det löser sig. Det är ingen ordinarie personal som jobbar när marken är, det är heligt.

Lockigt hår = 28

Jag hade ju tänkt att vara lite småsunkig idag, men det kändes så skabbigt. Men jag slängde på lite smink, men det var försent att platta håret så då gjorde jag det lockigt istället, helt ok men jag ser mkt äldre ut, typ 28 eller nåt =). Får lite flash backs från fotograferingen från lucia anno 1999.. shit vad jag såg ut, och den bilden satt i Corren.. ujuj..!  Nä, nu ska jag plugga, men det var dagens hårinfo =)

Vilket datum som hellst.. (29e maj..!)

Tack Nile City 105,6 för den =) Det är även sju år sedan morden i Malex var, tror det är idag iaf. Mkt obehagligt när alla helikoptrar flög över skolan och spikmattor låg utrullade lite varstans. Hade en mkt märklig dröm inatt, jag träffade på en gammal kompis som har varit död i flera år, och i drömmen träffade jag honom den dagen han dog och jag ändrade hans planer och tog med honom på en fotbollsmatch för att se om han skulle klara sig, och det gjorde han, fy jag orkar inte berätta mer än så men så jäkla läbbig dröm.

Helgen slut igen då, sitter och väntar på att Elin ska dyka upp så vi kan fixa vår redovisning. Men det känns att det varit en långhelg, jag är helt utvilad och vi har gjort en hel del. Vi har varit i Rinna några dagar, med allt vad det innebär - vi har spelat kubb, hoppat studsmatta, löst korsord och sudoku, åkt till ladugård 206, badat i Mjölby simhall, vi åkte även till Burnäset till stugan där vi grillade och hade det mysigt. Men som alltid går helgen för fort. Men men, det är snart sommar och jag har bara tre skoldagar kvar, två redovisningar och ett arbete, men det känns rätt så lugnt. Jag har koll på läget. Fick precis posten, ett bra och ett dåligt brev. Det braiga var att vi är stamkunder på Ica Klostergatan och dom bjuder på ett paket vienetta glass, jaa man får vara glad för det lilla. Och det dåliga var ett brev från CSN som jag måste skicka in så jag får lite pengar till hösten, ska ta ut alla pengar jag äger och köpa en jäkla massa trisslotter och se om jag går plus. Eller så struntar jag i det.. =)

Uppdatering

Så nu my dear friends, en uppdatering! Åkte hem till Rinna i onsdags, en långhelg ute på landet. Vi har tagit det väldigt lugnt och gjort så lite som möjligt. Vi har ätit, druckit, löst korsord och annat skoj. Idag åkte jag och Björn en sväng till ladugård 206, supermysigt. Så vi åt å hade det himla mysigt, åkte in en kortissväng till Vadstena, gick ett varv på stan och åkte hem. Vi konstaterade att det antagkligen är bal idag, massa folk, bilar och finklädda ungdomar. Ikväll står Björn å jag för maten, och imorrn åker vi till Burnäset, Björns föräldrars stuga, så det blir nog lite grillat och en liten skogspromenad. Mysigt så. På måndag är det plugg som gäller.. men vi tar det nog inte så allvarligt, Elin och jag, eller =) Snart är det sommar, och jag har på känn att det kommer att bli en toppensommar! Jag vet inte varför, men det känns som det. Börjar redan längta till midsommar!

Puss å hej, nu ska jag fortsätta med korsordet innan Björn gör klart det..!

Hungrig!

Söndag igen då, och Finland vann. Gud vad skönt att Carola inte vann! Hon var väl rätt ok när hon sjöng Fångad av en stormvind, eller som Björn sjunger Stångad av ett formbröd, haha! Men vi hade det så trevligt här så, mat, kladdkaka, vin, drinkar och en massa skvaller. Kan en lördag bli mkt bättre än så? Tror inte de..

Imorrn är det då måndag, brukar vara så när det är söndag. Men det känns som om veckan kommer att gå fort. Jag ska ha klassen själv imorrn, så är är det idrottsdag på tisdag å på onsdag slutar vi. Sen kanske det blir utgång? Å så på torsdag åker jag hem till Rinna. Vi ska ju skriva ett åtgärdsprogram på en elev, det är en av exuppgifterna i denna kurs förutom ett gäng seminarier, redovisningar och annat obligatoriskt. Men det känns som om jag har ganska stor koll på vad jag ska skriva så det tar nog inte mer än nån dag. Men så är det ju att plugga på högskolan, det ska ju vara åtta timmars arbetsdag. Och det är ett val jag har gjort. Men dom här veckorna har det blivit mkt mer än åtta timmar, förvisso har det varit många veckor då jag inte pluggat 40 timmar på en vecka =)

Helgen har iaf varit otroligt bra, var ute med Johanna i fredags på Karlssons å på Twin, men dom gör inget goda Midori Spice på Twin, dom hade ingen äkta ananasjuice. Så den var lite blaskig om man bortser från grädden, så mkt ska det inte vara.. Så var ju Maria här igår tills idag, alltid lika skoj! Vi svullade ordentligt, men maten var ju nyttig iaf.. tillskillnad från flötkladdkakan, men den var god. Nu ska jag gå ut i köket o se vad det blir idag. Tror Björne har slängt ihop en köttfärssås med dijonsenap, tomat å lite timjan. Mums!

Kalajs

Det är ju Kalajs i helgen, jag har missat allt. Jag missade att det var Eurovision song contest och Kalajs. Men det är väl ingen större miss då båda är som gjutna för barnfamiljer och en å annan fjortis =) Johanna å jag ska ner en sväng på stan snart, men vi kommer nog sitta på Karlssons med varsin drink i handen. Jag kommer ihåg förra gången, vi skulle bara ta en drink men det blev några stycken å några glas vin.. AjAj!

Sitter nu å väntar på att strykjärnet ska bli varmt, ibland känns det meningslöst och stå å stryka en linneskjorta när den blir skrynklig som fort man tar på sig den. Ni kan inte fatta hur shoppingsugen jag är, men det är fruktansvärt jobbigt när de endast finns drygt 400 på kontot för tillfället. Jag kanske ska sadla om, starta eget och tjäna multum med pengar, varför inte. Vad tror ni om Sara som skogshuggare? Njae, tror inte det. Börja jobba "med media".. haha, vilket utslätat begrepp, media.. Nä, jag ska bli fröken =) Mina barn är så söta så..

Kåren eller annan fest på onsdag?

Rinna i mitt hjärta..!

Rinna!  Kolla vad jag hittade.. det måste vara den sämsta hemsan som gjorts =) Men har ni vägarna förbi denna idyll så måste ni stanna till på Rinna gårdskrog, jag rekomenderar starkt detta ställe, dom måste ha den roligaste (och galnaste) kocken i detta land.. haha..!

Jag lovar, jag är östgöte..

Vet ni vad det var för låt som jag vaknade till idag? Sarah med Mauro Scocco.. Då blir man ju bara så glad. En man som sjunger mitt namn kl 05.35 på morgonen =) Och det var inte Björn.. hehe..

Min HLK-lärare var ute hos mig idag och kollade på när jag hade en lektion, men det var inga problem jag börjar t o m bli van vid att bli granskad och tittad på. Det är ändå det mitt yrke går ut på, och alla barnen skötte sig med galant, dom var som små ljus! Min små gullungar! Vi skulle skriva dikter om våren, först brainstormade vi om våren och jag bad dem säga vårord och en elev räcker upp handen och säger " Det blir finare på Ica Maxi". Vad säger man då? Haha, goa ungar. Men det märks att de har vuxit upp på asfalt. Men när jag satt idag och pratade med barnen och sen med min handledare kom jag på mig själv att prata småländska.. jag hörde en dialekt som inte alls brukar komma från mig, kära gamla östgötska kom tillbaka! Men jag får min beskärda del av östgötska när jag läser Biraths bok och när jag pratar med dom där hemma, får se om jag åker hem till Krisit flygare, hhm, vore skönt med en liten minisemester till Rinna. Har en grej att skriva till skolan, men jag tror inte det tar så lång tid.. no problemas.







Det var dans bort i vägen..

Jag mår inte bra, mår illa, huvudvärk, får hettningar å är yr. Hhm, är jag i övergångsåldern tro? Haha..! Men vilket tragiskt namn, övergång.. fy jag kommer få sån åldersnoja när jag kommer dit, långt kvar men ändå.

Jag är lite småsur på den där jäkla bron dom håller på att bygga över Munksjön, det blir säkert bra när den är klar, men dom stänger av en massa cykelvägar utan att sätta ut skyltar så måste man cykla genom hela stan för att komma till Torpa, typ =) Livsfarligt för en cyklist som mig som inte har någon hjälm.. dåligt!

Denna vecka går rätt så fort ju, imorrn är det onsdag. Min lärare från HLK kommer å kollar på mig imorrn, hur jobbigt är inte det. Det blir direkt inte någon avslappnad situation, men det är bara fem stycken ettor så det ska nog gå rätt så bra. Hoppas jag! Det är kul att läsa andras bloggar å få insikt i ders plugg, jag kan redan en del om polis och socionomutbildningen t ex. Vi kommer kanske ha en del att göra med varandra i framtiden om det vill sig illa =) Men det kommer bli en lång dag imorrn, måste vara på skolan tjugo i åtta och jag kommer nog inte därifrån förens kl 17.. Så långa dagar, plus allt som vi ska göra och lämna in, läsa och reflektera över till HLK.  Jag kan med klaga, haha! Just nu är jag så trött på det och ser fram emot mina tre lediga veckor i juni. Alex: Jag hänger gärna med på korvgrillning, säg en tid så kommer jag. Hanna: Vad sägs om ett bad i Lorasjön?

Hade ju tänkt att gå på After work på Karlssons med Johanna imorrn men det är framskjutet tills på fredag, så då kan hon sitta och spana =). Men titta får man alltid. Visst?! Sen kommer Maria på lördag, ska bli najs, se vad vi hittar på. Nu ska jag gräva fram lite mat ur kylen, bäst att äta upp den innan den själv får ben och ger sig av.

Jag älskar att äga!

Jag ställde då fram min gamla klockradio igårkväll, jag börjar bli lite trött på att vakna till ett mobilpipljud som ska föreställa Laleh. Så imorse kl 05.35 hoppade jag högt när Madonnas Like a prayer stömmade ut ur det gigantiska högtalarsystemet =). Idag är det som ni alla märkt måndag igen, rätt så lugn dag men efter lunchen var jag nära att somna när jag var ute på rastvakt. Inte så mkt att göra, bara att bita i det sura äpplet. Eftermiddagen tillbringade jag med fobiaavvänjning, japp. Eleverna ska få hålla på med fåglar imorrn, det var väl modigt av mig att ge mig in i det. Jag ska prata lite om fåglar å flyttfåglar, vi ska lyssna på fågelljud, så har jag gjort ett eget fågel-memory, jag har nästan överträffat mig själv =) Men det var inga duvor, kajor eller ibisar fy fasen vilka hemska djur. Föresten, visste ni att hackspetten har så lång tunga att den kan slicka sig i hela huvet? Fy satan vad äckligt! Tänk vad allmänbildad man blir som lärare..

Veckans gastronomiska besvikelse: Carte'dor Cheesecake razz, den var inte alls god så den kan jag inte alls rekomendera.

Veckans sommar/resebesvikelse: Det blir nog varken Gotland eller Halmstad, suck! För mkt plugg innan sommaren. Så ska Björn jobba första delen av sommaren och jag andra delen (japp, jag har fått jobb, i Skänninge av alla platser på jorden..) så vi hinner nog inte se så mkt av varandra, tyvärr.. Suck! Men vi siktar in oss på en resa till hösten, vad sägs om Prag, Paris eller kanske London eller till Indien å hälsa på syrran som kommer att flytta dit.. Bara jag får vara med Björn så är allt bra.

Jag sitter å läser en del bloggar, just nu tänker jag på Hannas å Alex. Det suckas och stönas om uppsats hit och tidiga mornar dit.. Jag klagar med, jag älskar att klaga. Men det är bara att inse att vi håller på att bli vuxna, få ett riktigt jobb. Inte stå på ett industrigolv, flippa burgare eller svabba golv. Men just nu ser min framtid inte så jäkla ljus ut, det är överskott på lärare.. jaja, kanske blir att flippa burgare istället =) Eller satsa allt på en gammal dröm, öppna ett eget litet fik med en avdelning med lite delikatesser (stavning?). När jag är gammal å slutkörd och trött på barn ska jag öppna något eget - som bara är mitt. Som muf:s gamla slogan: Jag älskar att äga! Den fick iofs lite fel vinkling och vissa kunde inte förstå budskapet, men vad gör man.. Nu ska jag hitta på nåt att äta, kanske ska slänga ihop en jordgubbskräm av fjolårets gubbar (eller gubbungar som syster Elin-pelin sa).







Snart semester

Det känns som om denna vecka kommer att gå fort, hoppas det. För på fredag ska vi kolla på en lägenhet, hoppas den är fin. Det var tydligen badkar.. Wheeii! Å så kommer Maria förhoppningsvis i helgen, jag har bara umgåtts med mig själv, Björn å en massa barn sista tiden. Veckan efter det är det sista veckan på VFU;n, väldans vad det går fort. På onsdagen kanske vi ska åka till Gotland, hoppas det blir av! Skulle vara så skönt att komma bort några dagar innan uppsatsen ska skrivas som ska vara inne innan sommaren. Björns släkt bor ju i Visby så det blir ju billigt boende iaf. Hans moster har ju en stuga på Fårö me, skulle vara mysigt att åka ut dit me. Så har vi tänkt att åka till Halmstad efter att skolan slutat, det får bli några små minisemestrar. Vi ska ta med ett tält och ett stormkök, varsin sovsäck och varsin kudde. Mer än så behöver vi nog inte. Bara det inte regnar. Ska bli mysigt att åka till Halmstad igen, har inte varit där på några år nu ju. Alltid lika kul att se min gamla "hemstad". Just idag är det rätt så dött, jag satt med Björn å kollade på Formel 1, men det är inget vidare kul att se på så jag lämnade honom där. Ska snart ner å handla mat, det blir nog hemmagjorda pitabröd med lite gojs i, så kanske en liten godispåse från Vip slinker ner me.. är såå godissugen!

Tantvarning?

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nä, det är ingen vanlig dag det är Saras namnsdag, Hurra hurra hurra! Eller Saras å Saras, det är ju Linnéa idag! Ett av mina andranamn, Grattis till mig! Händer inte så mkt idag, kanske ska passa på att tvätta några fönster, men det kommer snart regn så då blir dom randiga igen. Bäst att vänta lite =). Ikväll ska vi äta räkor och dricka vitt vin, mums! Björn å jag har aldrig gjort det förut, får se om det känns nåt speciellt, haha. Mamma kallade det för tantvarning, men jag vet inte..!

Veckans händelse: Jag kan ha min gamla Lee-kjol jag hade i trean på gymnasiet. Det har varit väldigt liten och trång sista tiden men nu i veckan kunde jag ha dej igen. Yippie!

Saknar..

Coogee

Vill tillbaka till Australien ju.. Måste åka dit igen!


Pratar ni med er själva?

Brevet och paketet kom fram! Väldans vad posten jobbar snabbt - ibland. Ida ringde förut, jag kände knappt inte igen hennes röst, det var ett tag sen vi sågs sist. Tröjan passade perfekt, röd och vitrandig.. Jag älskar med det, när jag får barn kommer dom bara gå omkring i randigt och prickigt =)

Dagens fundering: Kan man vara pollenallergiker om man bara får ont i huvet men inte får några röda ögon, en rinnande näsa? Jag har haft en tryckande huvudvärk de senaste dagarna, men det vill inte redigt gå över. Hoppas det inte är allergi, jag har ingen allergi annars. Jag är nog ovanligt frisk, om man bortser från min migrän som kommer ibland. Jag har aldrig varit sjuk, bara öroninflamation, halsfluss och förkylningar. Jag har aldrig haft maginfluensa (vad jag kan minnas, och det kommer man nog ihåg), jag har aldrig legat på sjukhus, jag är inte allergisk mot nåt, inga krämpor. Gud vad skönt det är att vara frisk!

Om ni inte har Percy tårar tillgängligt på dvd eller likande, gå in på svt.se och kolla på klippen som finns. Dom kallar sig Brown, och menar det! och På kan ju aldrig vara av.. Haha! Imorrn är det helg, först till skolan en sväng på seminarie, har läst allt men inte så noga som jag borde, men det är synd att säga men på HLK behövs inte det.. Sen har Elin-Pelin o jag bestämt en lunch, får se om nån annan har lust att hänga med. Sen ska jag, old fashion som jag är, hämta ut en fotorulle. Alltid lika spännande å se vad man fotat. Jag antar att det är ca 15 kort från Australien och resten från Kolmården, se vilka delfinbilder som blev bäst, Sea World eller Kolmården.

Nä nu ska jag ladda för en kväll i tvsoffan, först ut är debatten mellan Persson å Reinfeldt. Jag vet att jag är knäpp som gillar sånt. Säger bara hejja hejja Fredde! Sen blir det nog Ett herrans liv sen är det nog bara att gå å nanna. Det är verkligen det bästa på hela dagen, när man får gå å lägga sig efter en lång dag. Sjukt, men så är det. Jag har världens skönaste säng, kan ha nåt med det att göra, Björns sida är inte alls lika bra. Den bara knakar, även golvet på hans sida knakar, så han kan inte smyga upp och rymma direkt =).

Haha.. Björn är så söt, jag hör att han pratar för sig själv när han ser på tv. Det gör aldrig jag, skulle kännas så fånigt. Gör ni det?

Jag späder på könsmaktsordningen!

Hemma från VFU:n idag, hade världens huvudvärk igår, inatt och när jag vaknade i morse. Då är det ingen större idé att pallra sig iväg till en massa högljudda barn. Men nu börjar det bli lite bättre, jag hade ju tänkt att sova lite längre idag, men ikke! Våra grannar ovanför oss ska få ett nytt badrum (alla utom vi har fått det snart ju..) så det låter ordentligt, dom borrar, sågar och slår med nån hammare. Men inte nog med det, dom har stängt av vattnet utan att informera. Hur ska jag kunna veta att vattnet försvinner kl 11? Som tur var stod jag inte i duschen.. Suck! Förra gången jag var sjuk på en annan VFU så fick dom under oss nytt badrum.. vad är detta?

Det var ju ett par och kollade på vår lägenhet igår å så var vi och kollade på deras. Det var en etta fast det var som en skiljevägg i rummet så det kändes inte rikigt som en etta. Köket och badrummet var stort, men frågan är om vi inte behöver en riktig tvåa. Men hyran låg på 3600:-/mån vilket skulle innebära 1000 spänn extra i plånboken - var! Så har du nån tvåa på Torpa så tjoa till! Var nere på stan häromdan och köpte en present till en gammal klassis som fått barn, jag och Maria ska stilla vårt dåliga samvete med att skicka iväg ett kort och en liten present =) Jag hittade en ursöt röd och vitrandig tröja, såå söt. Jag köpte så det skulle passa en fyramånaders bebis, men den var ju pytteliten men så kollade jag på nollmånaderströjan (bara för att jämföra), den syntes ju knappt inte. Så skulle jag hitta ett kort, men som jag anade var flickkorten blå och pojkkorten rosa.. eller hur var det nu igen? Nä, det var nog tvärtom. Lustigt det där, inte för att jag har något direkt emot det. Jag var tvungen att stödja de könsstereotypa korten och kanske späda på könsmaktsordningen =) Jag måste läsa Genuspedagog-kursen i vår.. Vore lite skoj att komma in i det tänket igen.

Ikväll är det OC! Yes! Det är verkligen veckans höjdpunkt, det är så skönt, för jag kopplar verkligen bort allt när jag ser på det, och så Gilmore me förstås =) Det är så skönt att inte behöva tänka, ungefär som somrarna på BT fast i miniformat =).

Alla ni där ute, om ni är en fattig student eller vill visa lite sympati för oss gå in
här.

I'm thinking about Halmstad!

Vilken härlig dag! Även vi i Vätterbygden har fått känna på lite sommarvärme idag. Men dagen började med en rejäl frukost-på-sängen-surprise. Nä, Björn gjorde ingen frukost på sängen till mig, tvärtom - tyckte att han kunde vara värd det efter att ha kommit hem kl 2 på natten. Men framåt 14 traskade vi iväg upp till vattenledningsparken med lite bullar och iste som fika, det är en låång backe upp om man går upp mot stadsparken och genom folkhögskolan, det var den längsta och brantaste backe jag nånsin gått i. Damn vad motion dom som bor där måste få. Så vi slog oss ner på en ledig gräsplätt, men det var en massa ungar som samlade in alla grodor och paddor som fanns i hela dammen precis där vi låg så det fick bli att flytta på sig. Men men, efter några timmar i solen var det hem igen och matlagning. Men vad gott det blev, lax i ugn med en sallad på spenat, quinoa, rödlök, vitlök, haricot vertes (stavning?), fetaost, olivolja, rostade soja bönor, citronsaft - Mums! Så gott - och nyttigt. Testa det!  Sen var jag tvungen att gå igenom Mose och den brinnande busken tills imorrn, shit vad allmänbildad man blir som lärare.. Jag kunde inget om Mose innan, på konfirmationen lekte vi bara ogräs och så fikade vi en massa. Tack Anita!

En gammal gammal klassis har fått barn, hittade ett kort jag o Mary ska skicka men då hade jag inga pengar på mig, måste gå förbi att köpa det. Det var supergulligt! Det är så många som ska ha barn, pratade med en klassis från Halmstad och hon och jag har en del gemensamt, hon och jag har varit tillsammans med samma kille och nu är hon tillsammans med hans kompis, låter ungefär som med mig å Björn =) Men dom har hus å grejer i Falkenberg nu, å jobbar på bäbis.. Men jag tänker ganska ofta på vad som hänt om jag bott kvar i Halmstad. Vad annorlunda mitt liv skulle se ut. Jag skulle def inte vara förlovad, allra minst med Björn. Många saker som hänt skulle aldrig hända, jag skulle aldrig bott tillsammans med Hanna, inte slösat bort CSN-pengar på filosofi och kvinnovetenskap. Tänk alla dom jag träffat dom sista fyra åren dom skulle jag inte träffat, inte lika mkt. Tänk vad sånt kan göra. Jag bestämde mig på en dag att flytta hem till Rinna igen, jag tror jag ringde mamma på onsdagen och när jag pratade med henne i telefon - det var då jag bestämde mig helt. Inte den helgen men helgen efter flyttade jag hem, tror det var så. Tänk vad en tanke kan förändra.. Shit, nu blev det djupt. Men det bjuder jag på..

Dagens fundering: Varför får man en burk med Tigerbalsam när man köper en kampanjmärkt vara på Dressmann?

I Love Me!

Blev bjuden på fest och en utgång till Huset, men jag tackade faktiskt nej. Jag vill må bra sista dagen på helgen och så vill jag ha kvar dom pengar som går åt och så hade jag precis ställt in mig på en hemmakväll med mej själv! Inte illa. Det blir inga stora saker, ska kolla lite på tv och unna mig lite skönlitterär läsning och inte bara dom där trista kursböckerna som bara innehåller malande text och ett och annat diagram eller likande. Nu är jag fortfarande uppe i Biraths bok om mordet i Ljungstorp, det hände saker även på landet. Om jag inte minns fel låg fängelset i Hogstad och tinget i Ryckelsby, ni hör ju hur centralt allt låter..

Jag vill flytta, jag vill ha hus.. jag sitter jämt på hemnet.se och suktar efter fina lägenheter och villor. Det är som en drog, det går inte att sluta, eller jo när man inser sina ekonomiska begränsningar då börjar jag bara att må dåligt istället. Men men, det lär väl dröja innan jag har en nyckel till en fin villa med carport och klinkersgolv i köket med nya fina köksluckor och en köksö, en stor veranda med en stor hängande gungsoffa (som dom har i alla am. filmer) och så ska det vara utsikt över en sjö.. Suck! Drömma går ju, jag kollar upp var jobben finns sen går jag in på hemnet, jag vet jag är lite psycho. Men jag kan ju inte tänka mig att bo var som hellst, inte högre upp än stockholm, tror jag inte möjligtvis i Uppsalatrakten, har aldrig varit där men det kan funka. Jag kan tänka mig, Ö-götland, Småland, men inte jönkan, Gotland, Hallad, Göteborg, Västmanland, Stockholm.. Shit vad svårt. Vore det inte så dyrt i Sthlm så skulle jag köpa en villa på Lidingö =)

Det är en massa raggare utanför..

Ett fullproppad raggarbil står nere på Björngatan nu. Ett äkta småländskt raggargäng i 18-20års åldern. Hhm, jag funderar på om det har ngt att göra med att vår granne är polers med raggar-Lisa? Kan vara så.. Men vad sunkigt det ser ut med brylkräm, skjorta med uppkavlade ärmar, träskor och en rejäl snus. Men men, alla är olika, jag har ju faktiskt umgåtts med raggare för några år sen. Eller umgåtts var väl ändå att ta i, jag hade inget val kanske - men dom var trevliga, vissa mer än andra. Iofs bjuder jag på min grappa till en total galning som inte inser att man inte ska köra bil när man är asplakat, det är ju kanske mindre lyckat. Jaja, what ever nu är dom borta får se när jag ser (eller hör) dem igen. Jag träffade på en annan granne idag, han har nog bott här i några månader men jag har bara hört när han spelar musik (bara jazz, Lundell & Winnerbäck) eller så står han och sjunger eller så har jag hört andra konstiga ljud från den lägenheten sent in på kvällen =) Han hade shorts och bruna loafers (?). Tänk om vi skulle ha en "trappuppgångsfest", jag skulle inte känna igen nån, bara gubben mitt emot som pratar med sin terrier. Det skulle nog inte bli någon megafest direkt, så jag tror vi struntar i det.

Men jag är så trött på vädret, alla säger Ååh vad varmt det är, kan gå i t-shirt.. Sure, kom ner till Jönköping om ni behöver svalka av er lite. Vi gick ner till stan idag, jag hade jenas, t-shirt och en stickad tröja, jag höll ju på att frysa ihjäl. Det blåste superkallt! Det blir inte varmt förrens kl 15 och då är det ju för sent, då hade vi redan kommit tillbaka till Torpa och vi gick å konkade på en systemetkasse och en massa mat. Björn är ju på fest ikväll, känns lite ovant att vara själv, Det kom lite hastigt, hade jag vetat om det hade jag ju med planerat nåt, men jag insåg att det kan bli rätt så skönt att vara själv, ska kolla på tv och kanske se slutet på Kalle och chokladfabriken, sist somnade jag ju..

Veckans skämt!

Kanske har ordnat sig med jobb iaf, bra med föräldrar med lite kontakter =) Några veckor i Skännninge på äldreboende, kan funka..

Nu till veckans skämt; det första är till dom som (mot all förmodan) köper (och äter...) Keldas fisk och skaldjurssoppa. Den innehåller 0,2% skaldjursextrakt och 0,6% fisk, eller om det var tvärtom. Mm, bra soppa.. Hur kan den få kallas så? Och vad är resten? Bara en massa konstiga kemiska ämnen säkert. Nä, tag dig tid att köpa riktiga råvaror till en rikig fisksoppa, mkt nyttigare! 

Ååh, är lite trött på denna stad nu - det är så kallt. Jäkla Vättern! Det var 8 plusgrader kl 12 idag, resten av Sverige hade väl redan kommit upp i 20, det tar sån tid att bli varmt i denna lilla håla. Men men, 1½ år kvar.. Yippie..!

En sommar utan pengar?

Jag har varit en dålig bloggare sista tiden, men jag har inte orkat - det händer inte så mkt just nu. Är på VFU (verksamhets förlagd utbildning) nu i en F-3a. Jag måste säga att jag tycker att det är lite rörigt, fortfarande efter nästan två veckor. Jag tycker inte jag får samma personliga kontakt med barnen som jag fick på förra stället som var en ren etta, men hoppas det ändrar sig. Idag ska jag ha två lektioner om John Bauer, på första tillfället ska vi ha ett bildspel om honom och hans målningar, kanske inte så överdrivet kul men.. På andra passet ska jag släcka ner i gympasalen tända lite ljus, bjuda på trolldryck (fruktsoda, saft och geléråttor) å så ska vi repetera John Bauer å så ska jag läsa en trollsaga av Elsa Beskow som Bauer har gjort illustrationer till. Efter det ska dom få testa lite troll, prins/prinsesskläder. Det låter väl helt ok? Hoppas dom gillar det!

Annars är det rätt dött på jobbfronten, har du nåt säg till!! Om jag inte får något jobb är det första sommaren sen 1998 jag inte haft något jobb! Det är illa, det är ju rent av pinsamt - jag har lite sparpengar så jag kan klara mig precis. Men hur kul är det att behöva leva på mamma å pappa? Precis! Jag kommer inte ha råd att göra nåt i sommar ju. Jag får hjälpa mams å paps att måla om huset, morfar å mormor kanske behöver lite hjälp i Norra Vi med =) Nä, nu ska jag sätta på mig ansiktet och stryka en skjorta! Adios!

Vi såg honom!

Långhelgen är slut! Suck! Men det har inte varit nån slapphelg iaf, vedkapning i lördags + födelsedagsfirande, söndag var en pluggdag plus lite grillning på kvällen å igår var vi på Kolmården och kollade på alla djuren - vi såg Enzo, han var faktiskt söt! Men han var mindre än vad jag trodde. Så vi struntade i att demonstrera =) Varför demonstrerar sossarna fortfarande? Hhhmm, vilket parti är det som styrt Sverige de sista 100 åren (med något undantag)? Vadå motsägelsefullt.. Fattar dom inte det själva? Jaja..  nu ska jag fixa ihop min matlåda, pastasalad och morots/rödbetsbiffar!