...

Men titta här då, vad Corren skriver om idag..


Ok då =)

Ojojojdå.. Det verkar som om jag dragit igång en liten debatt här om privatiseringens vara eller icke vara. Spännande! Det finns dom anonyma (modigt btw..) som säger att privatisering bara gagnar dom rika. Jag klassar mig inte som speciellt rik, inte det minsta faktiskt. Jag har iofs fem år på högskola och universitet bakom mig men det gör mig inte till rik. Vilket beror på att jag valde en utbildning som gör att man nästan tvingas att jobba kommunalt, och det har gjort mig mer positiv till privatisering. Trots att jag får en låg lön (om man ser på det arbete jag faktiskt gör, min utbildning och mina höga studieskulder). TROTS det tycker jag att det är ok med privatiserad vård. Det landstinget har att lära av ett vanligt företag är service, trevlig personal, tillgänglighet, läkare.. etc etc., listan är lååång. Sen så finns det dom som är sura på att det finns vinstintressen i privat vård, jaa? Men folk måste ju ha vård... Ja! Men folk behöver mat också, men där är det inga sura miner när Icahandlaren tjänar pengar på att familjen Andersson måste ha mat för att överleva.

Habegäret är stort!


Vill ha!




Sjuk? Se till att inte bo i Sverige!

Ååååhhh. Hur svårt ska det vara att få vård i välfärdslandet(?) Sverige? Eftersom jag lider av migrän (låg utslagen hela dagen igår, sov i ett helt dygn, fick inte i mig någon mat etc..) Men träffa någon läkare, deeeet går inte.. Ringde min nya vårdcentral, och eftersom jag har ny adress har jag även ny vårdcentral men där har jag inte fått någon husläkare än (eller vad det heter) o pga att dom håller på att byta datasystem(?) går det inte att boka in en tid, jag hänvisas då till öppen mottagningen som är en timma per dag. Men det är inte ens då säkert att man hinner träffa en läkare! O tanten som svarade lät som att men det lilla vän, det är väl inte så fatligt... Blir så trött, är det någon som vet någon privatklinik här i stan som är lite (mkt) mer serviceinriktade än landstinget? Vad gör egentligen landstinget för nytta, är det inte lite förlegat? Well well.. om jag var läkare skulle jag starta eget!

Nu är äntligen helgen här!

Jodå... nu är vi på plats på Sturegatan och vi stormtrivs. Det bästa är alla rum, vi går ju nästan vilse =) och den öppna spisen! Mmm... det är så mysigt att tända brasan och dricka te, härligt härligt! På jobbet går det också bra, men jag har nog inte riktigt hängt med i vad jag egentligen håller på med. Det är personalmöten, IUP, undervisning, konflikthantering, utvecklingssamtal och igår höll jag i ett föräldramöte för ett fyrtiotal föräldrar.. puh! Jag har väl aldrig känt mig så vuxen, men det är nog kanske dags att känna den känslan nu..

Men just nu vill jag bara att min förkylning ska försvinna. Vill inte vara sjuk men jag tackar gud för att det är heeeeelg! Ikväll blir det en enastående middag bestående av fläskfile med vitlökssky, potatisgratäng, smörstekta kantareller och ett gott rödvin. Oh jää, nyttigt värre =) Det blir säkert en eller två vodka martini with a twist..