Ok då =)

Ojojojdå.. Det verkar som om jag dragit igång en liten debatt här om privatiseringens vara eller icke vara. Spännande! Det finns dom anonyma (modigt btw..) som säger att privatisering bara gagnar dom rika. Jag klassar mig inte som speciellt rik, inte det minsta faktiskt. Jag har iofs fem år på högskola och universitet bakom mig men det gör mig inte till rik. Vilket beror på att jag valde en utbildning som gör att man nästan tvingas att jobba kommunalt, och det har gjort mig mer positiv till privatisering. Trots att jag får en låg lön (om man ser på det arbete jag faktiskt gör, min utbildning och mina höga studieskulder). TROTS det tycker jag att det är ok med privatiserad vård. Det landstinget har att lära av ett vanligt företag är service, trevlig personal, tillgänglighet, läkare.. etc etc., listan är lååång. Sen så finns det dom som är sura på att det finns vinstintressen i privat vård, jaa? Men folk måste ju ha vård... Ja! Men folk behöver mat också, men där är det inga sura miner när Icahandlaren tjänar pengar på att familjen Andersson måste ha mat för att överleva.

Kommentarer
Postat av: Danne

Precis, precis, förstår inte denna rädsla för förändringar. Bara för att det är på ett visst sätt idag behöver det inte var det bästa. Decennier av socialistiskt styre har inte bara gett upphov till ett enormt slöseri med skattemedel. Det har dessutom, sorgligt nog, hjärntvättat en stor del av befolkningen. Om folk kunde börja tänka själva nån gång.. -suck-

2008-09-27 @ 10:57:44
Postat av: Jocke

Åjo, det finns en jante-lag när det gäller ICA-handlare också. "Tjäna pengar på att folk måste äta, hur kan det vara moraliskt?" Sen så finns det de som inte har råd att äta heller, buhuuuuu http://www.aftonbladet.se/debatt/article3402501.ab



Iövrigt är det ganska tragiskt att den här debatten existerar, om folk vill betala för service ska de såklart få göra det. Det är ungefär samma resonemang som att stänga ner Johnells för att de är mer serviceinriktade än H&M.



Zelmani gör en spelning i Jönköping nästa Torsdag, är det intressant? Bara för att du är så snäll kan du få låna skivan av mig också.



/J

2008-09-29 @ 21:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback