Har du köpt blåbärssoppa?

Såg ni på Tyra Bank's show idag? Vadå övergeneralisera de stereotypa könsrollerna? Män är si och kvinnor , när en man gör så gör han det enbart pga.. shit vilket program. Jag kunde inte se så jag var tvungen att stänga av =) Jag läste lite istället, det kändes mkt mer intelektuellt än något amerikansk moralkaksprogram. Så har jag råkat ut för dagens tredje i-landsproblem, jag bad att Björn skulle köpa nyponsoppa eller blåbärssoppa när han gick förbi Ica, men jag var mest sugen på nyponsoppa. Jag satt verkligen och längtade efter den, men så hade han köpt blåbärssoppa, för förra gången var det tvärtom. Typiskt! Jag verkligen älskar nyponsoppa, det är såå gott! Men det är blåbärssoppa med, han hade faktiskt köpt Ekströms - å den är godast! Alltid nåt!

Det är inte räkor på en capricciosa!

Vi var på på Evergreen och flötade idag, Elin åt quatro stagioni och jag en capricciosa, men när den kom var det räkor på den! Det är ju inte alls räkor på en capricciosa, hhmm suck, så jag fick en ny - men det var iaf färska champinjoner =) Detta var då ett av dagens i-landsproblem, det andra skedde när jag gick hem från skolan, jag skulle in på Olgas mumma och  köpa en lakritsstång (dom har så goda och färska) men nää, då har dom lunchstängt, jaja bara att knalla  vidare. Funderade på om jag skulle in på Vip å köpa lite lösgodis (när jag redan börjat vara onyttig liksom..), men jag struntade faktiskt i det. Kände mig lagom däst ändå =) Så nu ska jag snart sätta mig å läsa i en bok, sen packa för helgen. Åker till Mantorp imorrn, Stockholm å Mama Mia på lördag, ska bli redigt skoj! Men jag måste få säga att det här har varit en av de skönaste dagarna på länge, verkligen helledig och bara tagit det lugnt - så fick jag brev från Skattemyndigheten (eller vad det heter) så jag ska få tillbaka 3826:- inte lika mkt som Alex, men ändå..!

Vadå fritid?

Jag är inte bakis! Jag tål alkohol, gud så bra! Jag trodde att jag skulle bli superbakis, men det blev jag inte. Jag drack iofs inte alls mkt, typ tre-fyra cider och en drink. Det är ju nästan löjligt billigt på kåren, en 4a drink - 40:- inte mkt alls. Efter ett nice preparty med linedance på Österängen blev det en ganska kort kväll för min del, jag hade så jäkla ont i fötterna. Så jag åkte hem vid midnatt eller nåt, men ingen huvudvärk eller illamående som jag fått de andra gångerna,  jag var upp strax efter kl 7 imorse. Så har jag tagit det rätt så lugnt, jag hade ju tänkt att laga lite mat och ha det lite mysigt idag men så ringde Elin å föreslog en Evergreenpizzadate, det kunde jag ju inte stå emot =) Det är evigheter sen jag åt där, inte sen vi flyttade och det är ju över ett år sen. Dom är goda, men dom är nästan för flötiga. Men men, det slinker nog ner en kebabrulle iallafall =)

Jag måste in på biblan med och låna en barn eller ungdomsbok som belyser kulturkrockar. Som vuxenbok ska jag läsa Grabben i graven bredvid, den är lite rolig faktiskt. Eftersom jag är en lantis känner jag igen mkt ("Jag vill duscha nu pappa.." "Nä, du får vänta, om två timmar är vattnet varmt.."), men jag har ju även bott i stan och jag känner igen mig i båda rollerna så det är lite skoj. Jag läser Johan Biraths bok Mordet i Ljungstorp nu, men den är lite seg tycker jag, jag har iofs inte ansträngt mig för att komma in i den men den verkar intressant. Det är en sak som är lite rolig, på baksidan av boken står det att Birath är grundskolelärare i historia, religion, samhällsvetenskap och geografi, han är kommunpolitiker, debattör,  lokalhistoriker och folkbildare. Men det roliga i samanhanget är att det står att den största delean av sin fritid går till att föreläsa, kåsera etc. Men hallå?! Hur kan han ha en fritid om han är grundskolelärare i historia, religion, samhällsvetenskap och geografi, kommunpolitiker, debattör,  lokalhistoriker och folkbildare?? Gud, vadå vara en upptagen man.. hoppas han umgås lite med sina barn med, det måste man faktiskt!

Uttråkad

Äntligen är dom sams, jaa Rory och Lorelai alltså! Jag hade det på känn, det var dags liksom.. Det var väl typ det jag gjorde igår, såg på Gilmore =) Jag var ju i skolan med, vi hade musikredovisningar det var riktigt kul. Vi fick lära oss linedance, lite ballet och bosnisk (folk)dans. Så nu kan jag det  =) Just nu är jag lite uttråkad, jag har inget direkt att göra - det var verkligen länge sen jag kände så. Jag ska tvätta vid halv nio, men det blir bara två tvättar - max.  Jag har inget att plugga, vi är klara med våra redovisningar vi ska ha på fredag, så nu är det så lugnt så. Disken är diskad, hhm nu kom jag på vad jag ska göra - lägga ut mina kursböcker från GMÖ och KMÖ, för det är inga böcker jag behöver nåt mer. Hoppas bara att någon vill ha dom.. Vi börjar skolan kl 13, ska in lite tidigare och köpa fler utskrifter och låna en barnbok om kulturmöten, så det är inte så hårt idag. Ikväll kanske då =) Men jag ska ta det lugnt, jag tål uppenbarligen inte alkohol längre =) Nä, nu ska jag fixa frulle.

Hade tanten i drömmen rätt?

Jag måste vara värsta tönten - ever! Jag gick till gymet för att köra 60 min box, men jag var tidig så jag cyklade först i en halvtimme. Men när klockan var typ två minuter i var det bara två överviktiga killar i 16årsåldern och en medelålders man med en rejäl bula på magen. Och jag kände inte för att köra box med dom, jag vet det är jag som är den största tönten. Så jag cyklade lite till och gick hem.. mm jag vet - dålig karaktär.. Men men, om det inte regnar imorrn ska jag gå ut å gå innan vi börjar skolan kl 13. Det blir ingen promenix runt Munksjön iaf, inte när jag vet att gräsänder kan flyga högt, dessutom kommer det vara geggamojja runt hela sjön. För sen är det preparty uppe på Österängen sen kåren, ska bli skoj!

Jag hade en väldigt weird dröm inatt, jag drömde att jag kollade på bröllopsklänningar, men alla var i päls(?) och sen kom jag in i en butik å tittade på normala kläder (dock inte så ovanligt), men hon som jobbade i butiken sa att jag var så ful, tjock och hade små bröst! Men hon var jätteful, så jag sa det till henne (för hon vr ju taskig mot mej) men då bara lappade hon till mig.. Vad betyder min dröm - help me! Är det verkligen så.. trist isåfall =)

Mattips.. Någon?

Jag är i stort behov av mattips, det känns som vi gör samma sak hela tiden. Pannkakor, linssoppa, köttfärssås, lasagne, gulashsoppa, potatis i ugn, biff stroganoff etc etc. Men jag kan väl få dela med mig med mitt alldeles egna linssopparecept? Man river några morötter, hackar en lök och ev vitlök, detta fräser man i en kastrull, tillsätt typ 2 deciliter röda linser, häll på vatten (på känn, kanske en halvliter) och en buljongtärning. Låt detta koka i ca 10-15 minuter till linserna geggat upp sig lite (obs rör runt ibland så det inte fastnar), häll då på en eller två burkar krossade tomater och 1-2 tsk socker och ev lite tomatpuré. Låt detta koka upp, salta peppra och krydda med paprikakrydda, cayennpeppar, (chilipulver), ingefära och färdig tandoori-krydda. Smaka av och ät! Det är mums! Jag fick ett tips av Louise häromdan om man vill bygga muskler, ta en burk med kesella 1% och häll i lite fun light - rör runt. Det ska tydligen vara gott och mkt nyttigt om man tränar och vill bygga muskler, jag vill iofs bränna fett men det är värt att testa ändå. Men vad ska jag äta nu då? Jag börjar bli hungrig, min stabila lunch bestående av en morot och en portion curry-nudlar var visst inte så stabil, jag börjar bli riktigt hungrig. Om klockan var lite mer så skulle jag gått å lagt mig så hade jag sluppit äta och sluppit få i mig onödiga kalorier. Men nu är ju klockan bara snart åtta så.. hhm, yoghurt med fibergryn kanske..? Mm det får det nog bli.

Orkar jag filosofera..?

Jag har blanka golv, luften går och andas
jag har städat och lagt undan, slängt och sorterat
det är rent nu, det är rent nu

Jag har nya skor, jag har duschat och bytt lakan
putsat fönster hela våren, och nu ser jag dammet yra
här utanför, här utanför

Jag har skurat rent, jag har vattnat mina blommor
shasat ut varenda råtta, druckit litervis med vatten
det känns skönt nu, det känns skönt nu

Inga rester kvar, alla minnena i pärmar
alla planerna på banken, alla drömmarna i huvet
det blir bäst så, det blir bäst så

Jag kan sova nu, jag har diskat och torkat
jag har slipat mina knivar, och ute blåser dammet

Låt det blåsa, låt det blåsa...

                                  
L. Winnerbäck


Ungefär så är det nu, allt är i sin ordning och allt är städat! Det är så skönt! Dagen so far har varit lugn, var på en föreläsning i morse om lite genustänkande. Riktigt intressant, hon var nån slags Genuspedagog, mm så hette det. Det var en 10poängskurs som dom har på distans från Umeå, Göteborgs och Stockholms universitet, så den ska jag nog söka till hösten eller våren, den är på halvfart så det ska jag nog klara av.. Då kan man jobba med genusfrågor på skolan, kommer inte ihåg allt som hon sa men den verkar intressant. Då kanske jag kan väva in min Kvinnovetenskap i min examen med. Men vad jag ska göra med filosofin är en annan fråga, kanske inte det smartaste att läsa en sån kurs, kanske ska ta mig i kragen å skriva den sista tentan som jag inte gjort ännu.. Hhm, frågan är om jag orkar å kan, har lust etc..

En massa barn..

Måndag igen då.. sitter här med min frulle; en ostmacka, en skinkmacka, naturell yoghurt med fibergryn och en stor kanna grönt te. Ska iväg till skolan om en timme ungefär, rätt så soft idag vi går bara mellan 10-11.30 sen ska vi ha lite grupparb, å så måste jag gå till gymet. Jag hade först tänkt att gå dit imorse innan skolan men sängen var ovanligt varm å skön. Det blir ju så knäppt när man ställer om klockan, det känns som om man får en jet-lag light. Så har jag kommit på att jag måste vara allergisk mot alkohol, jag drack två glas vin, en bacardi breezer å en aqua tini, jag var ju inte bakis men jag hade ont i huvet hela dagen och megaseg. Sista timmen drack jag bara vatten, men jag skyller på att vi var uppe så länge..

Jag hade ju tänkt mig att Björn kunde ha städat när jag var hemma, men tyvärr så lägenheten ut som ett mindre krig dragit fram. Men jag förstår honom, han hade haft fullt upp hela helgen. Så vi satte igång å städa å tvätta hela eftermiddagen, så däckade jag i soffan sen! Men nu är det verkligen rent, det är så underbart när allt bara skiner, jag hatar det är skitigt å sunkit.

Till sist, vi kom på att det är sex stycken fårn vår gamla klass i bxhlm som har barn! Och det är bara dom vi kom på, det är säkert fler.. OjOj!

Så tragikomiskt!

Jag överlevde besöket i Mjölby, såg inte ens nån som jag behövde gå omvägar för =) Jag tror jag har kommit på varför jag är så nojjig med det. För när jag ser folk i Mjölby som bor kvar där tänker jag ååh, bor han/hon kvar där, dom kanske inte ens gör det dom kanske också är på besök hemma. Men dom kanske tänker samma sak om mej, att jag bor kvar i lilla Mjölby.. Hhmm, det är alltså inget fel på Mjölby, jag vill bara inte bo där just nu jag tycker bara såna små orter är lite tragikomiska. Fatta vad folk det var i stan idag, det tog nästan en kvart att hitta en bra parkeringsplats, jag är inte lika bra på att köra bil längre, landsväg går perfekt men precisionskörningen är inte på topp längre =) Men som sagt, Elin fick se en kändis medan jag kollade på böcker på Bokia. Så nu sitter jag här å väntar på att åka till Emma i bxhlm å sen till Hanna i Link, ska bli så kul att träffa alla igen!

It's a hard knock life..

..här i Rinna, speciellt om man har en lillasyster som är kändiskåt! Jag måste följa med henne till Mjölby för att vara med på nyinvigningen av Galleria Kvarnen, det lär vara knöka fullt med kändiskåta Mjölbybor som ska kolla på Sebastian från Idol. Mitt i allt elände kommer jag vara, men jag ska försöka gömma mig så gott det går. Jag tycker det är jobbigt att vara i m-by å bxhlm, man riskerar alltid att träffa på såna som man inte vill träffa på - jag erkänner jag är en sån som går omvägar =) Men om ni också har oturen att tillbringa dagen i mjölby så kanske ni inte känner igen mej, jag kommer inte ha nåt smink å så sa mamma att jag såg ut som ett troll nyss. Men hon rättade sig själv med att säga ett gulligt troll =)

Mord i Rinna och när är Eskil?

OjOj! Det händer stora grejer här ute i Rinna ska ni veta =) Familjen Nyberg har skaffat adsl(!), inte illa för nu finns det både snabbt (snabbare iaf) bredband å fler kanaler än ettan, tvåan å fyran. Trodde aldrig att detta skulle hända i detta hem. Jag blev minst sagt förvånad när detta hände, för nu kan man vara hemma utan att sitta sysslolös =) Och, nä jag tänker inte komentera detta väder - det gör alla andra så bra. Men jag kan bara få säga att jag älskar snö och vinter, hoppas det dröjer innan våren kommer.. Hhm, skojja bara!

Idag har varit en helt ok dag, var i skolan på förmiddagen. Men dagen började rätt så knepigt, först grät jag en skvätt när jag såg ut, så jag tänkte ta bussen till skolan för att slippa gå i mina vårskor (jag trotsar vintern) så jag väntade på bussen, den var verkligen knökafull jag var den sista som fick plats, men jag kom inte ens fram till chauffören så jag slapp betala. Det är alltid bra när man slipper det! Sen gick jag ner en sväng på stan och fördriva lite tid innan Swebusen gick. Så med tom mage traskade jag in på Wienerkonditioriet, köpte en bakad potatis med skagenröra. Men för att vara på den säkra sidan så frågade jag så att det inte var kaviar eller rom i skagenröran men det skulle det inte vara. (Ni kanske vet hur jag brukar fråga en massa när jag äter ute..) Så jag gick å tog ett bord slängde upp min bibel (Cosmo) å så kom bruden med bakpotatisen, men det var ingen vanlig skagenröra.. Det var kalla äckel burksvampar, massa massa crabfish, ärtor, ingen dill det var bara en massa starka kryddor.. Den smakade päckel! Jag älskar stark mat annars, men inte i skagenröra - så undvik den om ni kan! Det var dagens mattips!

Vi ska ju läsa lite böcker tills på fredag nästa vecka, det ska vara en vuxen o en barnbok som skildrar kulturmöten. Först var jag inne på nån kulturkrock á la svensk kontra invadrare, barn/vuxenvärld men så kom jag på att jag har Grabben i graven bredvid hemma i bokhyllan så var det problemet ur världen. Så nu återstår bara barnboken kvar, men jag ska upp och leta här hemma, det finns mkt böcker undanstoppat. Har ni nåt tips mottager jag detta gärna! Så fick jag låna en bok av pappa Mordet i Ljungstorp, en bok av Johan Birath som handlar just om ett mord i Rinna (eller ska jag säga i stadsdelen Ljungstorp=). Den ska tydligen vara bra sägs det, kan jag läsa inatt så kan jag väl inte sova sen!

Tillsist vill jag citera mamma (som i sin tur har citerat hennes farfar) angående vädret som är; Om tuvor bär hatt våffeldagsnatt blir det inte sommar förrens Eskil har vatt!  Tyvärr är det så att tuvorna bär hatt (snö) denna våffeldagsnatt, så det är väl bara att vänta till Eskil har vatt (alltså hans namnsdag). Ska kolla upp när Eskil är så vi har något att se fram emot! Puss o Hej!






Ettans buss går inte till A6

Jag är verkligen trög, jag åkte ju till A6 idag, men jag fattar inte hur jag gjorde som tog fel buss. Jag har åkt ut dit massor av gånger, så jag tog ettans buss istället för trean, kom på det när jag var borta på Liljeholmen - smart! Bara att traska tillbaka till en busshållsplats som skulle till A6. Jag fattar inte hur jag tänkte, fick totalt hjärnsläpp, men tänk om jag kommit på det när jag kom till Österängen eller nåt, haha! Men jag fick tag på allt iaf, mascara (den från max factor med gummiborste), underkläder, glitterpennor, halsband, örhängen, lypsyl, mm det var nog det. Inget oplanerat köp, joo halsbandet å örhängena var väl det egentligen. Så till lunch blev det yttrligare en tallrik med naturell yoghurt med fibergryn, det är ju supergott, billigt och nyttigt!
Jag vill bara förtydliga en sak, jag äter inte prinskorv till våfflor utan till pannkakor, så nu vet ni det. Men även Maria är en lantis med prinskorvstraditioner =)

Jag och mina fjollpennor!

Jag är så nyttig! Jag fick inspiration av Alex att ta morgonpromenix innan frukost, så det blev en timmes promenad runt sjön, å nu sitter jag å äter naturell yoghurt med fiberhavregryn - nyttigt va? Sen ska jag kanske inte vara lika nyttig, jag ska till A6 en sväng. Mina fjolliga glitterpennor börjar ta slut, nu är det bara dom trista färgerna kvar ju. Det är mkt roligare att skriva anteckningar med såna, jag skriver mkt fulare med en vanlig blyerts eller bläckpenna. Så kan man rita fina teckningar om föreläsningen är lite småtrist =) Annars är det nog inget jag behöver, lite underkläder för alla bra ligger i tvätten.

Ett tips, om ni ska göra våfflor nu i våffeltider, gör smeten med jäst istället för bakpulver, dom blir mkt mkt godare! Jag gjorde det igår, mums mums! Jag är inte så förtjust i våfflor annars, men jag fick ett ryck å dom blev suergoda! Vanliga bakpulvervåfflor smakar mer som pannkakor, som också är gott. Jag måste vara lite udda, men jag älskar pannkakor tillsammans med prinskorv och ovispad grädde =) Alla tycker jag är superknäpp - men mormor brukar göra det till mig, mums! Men det ska vara Vaggeryds prinskorv, det är den enda som håller måttet =) Nu ska jag boka en swebusbiljet tills imorrn, ska ju hem till Mjölby å Rinna! Fick förresten reda på igår att en klassis är från Ödeshög, men hon har inte alls någon östgötska, hon har väl gjort allt för att den ska försvinna, haha! Se om man får höra lika fin dialekt i Mjölby köpcentrum som jag fick förra gången jag var hemma..

Promenix och A6

Så blev det med den sovmorgonen, jag vaknade kl 6 när Björn gick upp.. det är så typiskt! Men det är inte så konstigt att jag vaknar, hans sida av sängen knakar så otroligt mkt, men golvet vid hans sida är ännu värre, det är omöjligt att inte vakna när han går upp. Så det är lite jobbigt faktiskt, men jag kom upp iaf med en hel ledig dag framför mig. Jag ska snart hoppa i skorna, ta en promenix runt Munksjön, hoppas på färre gräsänder, inget vågrätt snö och hagelstorm, det ser ok ut nu soligt å fint, ska bara vänta en stund så minusgraderna hinner försvinna. Sen vet jag inte vad jag ska göra, hade ju tänkt att tvätta men det fanns ingen tid så jag har nu inget rent. Får ta med mig lite tvätt hem till Rinna, men jag tror ändå jag ska ta en tur till A6, måste köpa lite nya underkläder för alla dom bra är smutsiga. Längesen jag var ute på A6 ju, jag försöker undvika det på helgerna men en vanlig vardag kan det vara ok, specielt lugnt är det nog idag dagen innan lön å csn. Kanske ska ta å investera i en våg, det måste jag ha, så jag har koll på vad jag blir av med (och inte..).

Taylor Trash

Jäkla snö!! Nu snöar det här i Jönköping! Helt otroligt! Ååh, livet blir så mkt jobbigare när det aldrig blir vår. Hoppas det är lite mer vår hemma I Rinna, ska ju hem till mamma å pappa i helgen, ska bli skönt faktist! Å så till Hanna på lördag, ska me bli superkul, härligt att träffa alla brudar igen =) Å vet ni vad? Jag är ledig imorrn, härligt härligt! Men jag måste iofs försöka tvätta lite men.. Skönt att inte behöva gå upp halv sex å göra samma trista morgonrutiner, det är så trist. Jag gör alltid samma sak på morgonen, usch! Jag gillar inte för mkt rutiner. Hhm ikväll då? Jag tänker då inte gå iväg å träna när det snöar! Så jag kommer somna framför tvn idag, men det är OC-onsdag, men det händer bara en massa trist nu ju, som Taylor Trash som bara kommer å förstör =) Men jag gillar den serien, 2000-talets svar på 90210 =)

Sex å sånt

Jahopp, ännu en dag i skolan. Idag var jag enbart där för att skriva på närvarolistan - hur sjukt är inte det? Jag vill gå för min egen skull men dom ser ju ner på oss som om vi vore värsta puckona, jag hatar den där listan. Är dom så osäkra på sin utbildning, att ingen ska komma utan den listan? Kursen heter ju kulturmöten, men de första två sittningarna handlade inte om det. På den första skulle vi dela in oss efter fyra olika personlighetstyper och se det positiva och negativa i ossi gruppsammanhang, men ingen av de fyra personlighetstyperna passade mej. För hur jag fungerar i en grupp kanske jag inte gör i en annan, men vad det har kulturmöten har jag inte en aning om. Det andra vi gjorde var att prata om undervisningen om sex och samlevnadsfrågor och hur vår erfarenhet av det var, jag trodde för en stund att jag kommit in i Lindas kurs men så var det ju inte.. Men ursäkta, vad ger det? Vi fick ställa oss på ett led mellan 1-6 beroende på hur vi hade upplevt vår egen sex/samlevnadsundervisning i skolan.. suck! Jag ställde mig på en fyra (6an var det sämsta), kommer inte ihåg så mkt bara att han stod framme vid katedern å gned =) Det kändes inte som om detta flöt in i kursen direkt. Ok, om han hade pratat mer om hur man möter olika fördomar mot den svenska sex/samlevnadsundervisningen från föräldrar eller hur vi ska möta våra elever, men inget sånt.. Den sista grejen var rätt så intressant faktiskt, vi delade oss i två grupper. Den ena gruppen fick gå iväg, den andra som stannade kvar skulle komma på tre koder som den andra gruppen var tvungen att knäcka för att kunna ta kontakt med det gänget, först när man gjorde alla tre koderna samtidigt pratade de med den andra gruppen - svårt att förklara. Men det var jättesvårt, men ändå intressant. Det var ju hellöjliga koder som att en hand skulle vara döljd, en kort fick inte prata med en lång osv, men det var det enda under hela dagen som hade med kulturmöten att göra. Man kunde tänka sig in hur det är att komma till ett nytt jobb/land etc och ingen pratar med dej, mm det var bra. Men restan var sådär..

Jag vill bli som Phoebe

Så jäkla trött..! Gick upp halv sex å så kom jag hem nu, tror jag stupar snart.. Jag missade Gilmore å visste inte ens om de, hade vi haft en video hade jag ju spelat in de, men jag hoppas på en repris nu i veckan. Men jag tror jag ska sluta se på Desperate, såg inte förra veckan heller. Den enda som är bra är ju Lynette, dom andra är ju bara scary, speciellt Bree.  Jag tycker att hon vad hon nu heter Susan(?) (Teri Hatcher) påminner lite om Monica i Vänner, för jag är lite irriterad på båda dom. Monica är ju inte ens rolig, hon är bara jobbig, vadå galen? Hon är inte ens roligt galen som Phoebe, hon är bäst. Jag vill bli som henne, fast Björn tycker att jag redan är de, haha!

Ska vi ta vätterrundan direkt?

Jag har sagt det förut, säger det igen - jäkla väder! Jag gjorde som Alex tyckte, tog en promenad istället för spinning. Så jag tog på mig mina pumashoes å gav mig iväg, det var jättefint väder och jag hade radion på på mobilen, alltid skönt med lite musik. Halva vägen var det underbart väder, men sen började snöstormen dra in över Munksjön, å det var inte lite snö å hagel heller- såg inte ett dugg, jag blundade i nästan en kvart tills det lugnade ner sig. Men inte nog med det, jag var tvungen att trotsa min fobi mot dom hemska djuren fåglarna. Det stod ett helt hav av gräsänder på en av broarna jag var tvungen att gå över (och med hav menar jag två honor å en hane..), men vad skulle jag göra, jag kunde ju inte vända så jag gick rakt mot dom, visst är jag duktig? Men när jag var tio minuter hemifrån så trampade jag i en två decimeter djup vattenpöl å mina små fossingar blev alldeles iskalla - då tyckte jag verligen synd om mig själv. Men som tur hände det då å inte i mitten av rundan! Så det får man när man ska vara duktig.. Så Vårruset säger du Alex, hhm, jag måste få fundera lite. Jag är ju inte tjejen som älskar att springa, jag var som sagt en hejjare på 60/100 meter i min ungdom =) Men springa spåret, hhm kanske. Men det behövs lite träning. En del tränar för vätterrundan vissa för vårruset, haha! Kanske nästa steg?

Luffarschack och annat tidsfördriv

Tack Linda! Nu vet jag, jag hade ju tänkt att länka till Vagabondsidan där mina shoes finns, men det får bli en annan gång. Shit vad dagen har varit seg idag, började kl 10, men jag fattar inte hur jag gör - jag kommer alltid sent numera - har aldrig varit sån förut. Men jag hann, var där nån minut i 10 å så börjar föreläsaren mala å mala, tror det aldrig ska ta slut. Vi satt bara å väntade på närvarolistan (obligatorisk närvaro på allt schemalagt, bra? nä!) så jag var där enbart för att sätta en kråka på listan. Men så var det lunch, en lång väntan på att få komma in å skriva på listan, men den kom aldrig så frågade nån om den. Men hon sa att det räckte med listan på den första föreläsningen, och att hon inte brydde sig om folk gick i pausen(?). Vadå kvalitet på utbildningen, om mer än hälften går kanske det är nåt som är tokigt. Jag vill gå för min egen skull och lära mig nåt inte för att skriva på en jäkla närvarolista.. Jag tar ändå lån för att vara där, inte för att spela luffarschack, skicka lappar å skriva sms för det kan jag göra på min fritid.. Suck är lite trött på HLK nu, dom har inte ens akademisk kvart!

Dagens vårtecken; mina äckelfula svarta skor fick stanna hemma idag när dom mer våriga skorna åkte fram. Det var ett tag sen jag gick i höga skor nu, men det gick bra. Dom är storlek 38, så dom är tyvärr aningen stora, måste fixa en bättre skosula. Å så har jag kommit på värsta grejen, för jag har ju krokar i klädkammaren till alla mina väskor, men inget till skorna, dom ligger huller om buller så jag ska införskaffa en hylla eller två så jag får lite ordning - när jag nu ska hinna med det.. Det  blir ett framtida projekt. Vet inte ens hur många par skor jag har, kommer få en chock när jag ser alla =)

En liten fråga till alla träningsfreaks därute, jag tränar i genomsnitt  två-tre gånger i veckan men jag går inte ner i vikt (jag vet att muskler väger mer än fett), men jag vill förbränna fett. För nu när jag tränar blir jag bara mer muskulös å kommer snart de ut som en man. Vad gör jag för fel?

Frulle

Måndag morgon! Här sitter jag med min frulle som består av naturell yoghurt med havregryn, hemmagjorda mackor - en ost å en skinkmacka, å en megamugg med grönt te - mums! Jag brukar annars sitta framför tvn, men jag har bott framför tvn i helgen så jag får läsa nyheter på nätet istället. Jag är helt såld på grönt te, ni måste testa Södergrön, Grönt o skönt, Kustfägring(tror det heter så..), det är löste å finns på de flesta teställen. Rött är också gott, jag har tom slutat med socker i teet, onödigt å så mkt godare är det faktiskt inte. Jag förstår inte redigt hur man kan dricka kaffe, det är ju inte ens gott, te kan man ju variera sig med lite olika smaker å sånt, men kafe, njää inget för mig. En kille sa en gång att jag aldrig skulle klara av mina högskolestudier utan kaffe, men det går alldeles utmärkt! Tagit alla poäng, förutom den trepoängaren när jag var bortrest å en kurs i filosofikursen - även då bortrest å så har jag inte orkat ta tag i det.

Jahopp hände igår då, jaa inte så mkt två omgångar TP, första omgången ledde jag med tre pluttar sen gick Nalle om mig å gick å vann! Andra gången ledde han till en början sen så blev vi lika, men så vann han ändå.. skit också! Men jag är en hejjare på Alfapet, får ta en omgång när vi åker till Mantorp nästa gång. Jag vann mkt stort förra gången, både över Björn å Emma. Jaa, Emma har ju åkt iväg till London nu ju, härligt, å Björns pappa är i Dubai, inte heller så illa. Vill med iväg, iofs ska vi till Stockholm den 1a april, ska bli riktigt roligt, shoppa lite på stan först, skor kanske =)

Vad är väl lukt?

Jaa, jag lovade ju er ett omdöme om mitt nya The BodyShop schampo/balsam. Helt ok måste jag säga, det luktade inte lika gott som mitt förra men vad är väl lukt? Jag hade ju spraybalsam förut, som man sprayar i efter duschen, så det var lite jobbigt när balsamet skulle i och sköljas ut - men det var inte svårare än att jag klarade av det =) Det är ungefär samma pris på detta som på schwarzkopf-schampot/balsamet, typ 120 kr/flaska. Hoppas det räcker lika länge bara, schampot räckte i tre månader å balsamet i ett halvår(!) då är inte 115:- så mkt. Såg du det Maria, mitt balsam räckte längre än schampot, har nog alrig hänt förut =) Så jag rekomenderar er att lägga lite extra på ett brait schampo. Hhm, hur många gånger i denna text har jag skrivit schampo å balsam, haha!

Kvällen avslutades med en smarrig lasagne á la Sassa, mumsigt. Men den tog ovanligt lång tid att göra, men med 1,8 kg köttfärs så tar det sin lilla tid, och å blev det sammanlagt 8 matlådor - inte illa! Imorrn är de en ny vecka, tror att det brukar vara måndag som kommer efter söndag - vad händer då då? Joo, skola, om jag är riktigt duktig blir de en sväng till gymet innan, eller efter, eller kanske en sväng till A6 jag måste köpa en våg, måste ha koll på mina kilon, eller kommande avsaknad av kilon kanske =)

Hur länkar man?

My dear blogg friends, hur gör man när man vill länka till nåt? Är jag helt puckad i colan eller, om jag vill ha en länk på ordet här hur gör jag då? Please, help me!

Du är avvikande om du pratar på bussen

Carola såg ju helläskig ut igår ju, hon såg helt lyft ut, hon måste gjort mer än tagit botox. Men inte skulle väl lilla (sken)heliga Carola göra nåt sånt, hon som hade en fejkad kristustatto på armen.. hhm, har det framgått att jag inte gillar Carola? Haha! Hon sjunger bra, men det är väl allt. Att hon sen har varit gift å har barn med Runar gör ju inte saken bättre..

Vi funderar på en promenix i vårsolen, vädret är alldeles underbart, måste ut å få i mig lite solstrålar. Är så sugen på att åka bort nånstans till värmen, men det får vi ta i höst. Jag tycker verkligen synd om alla som varit i Sverige hela vintern. Hade jag inte fått tre veckors australiensisk värme och sol hade jag nog varit helt deprimerad. Jag tror inte det är bra att bo i sånt kallt land som Sverige är, alla är mkt trevligare i varmare länder. Som t ex i Oz, där sa alla (busschaufförer, servitriser, folk på stan etc..) "Hello Love" och "Good bye Princes", tänk om man skulle säga sånt i Sverige, folk skulle ju tro att man var psykiskt sjuk. Nä, här sitter alla på bussen å kollar ut. Kommer ihåg i vintras jag tog bussen ner till min VFU-klass, bussen var knökafull men ingen sa ett ljud. Alla satt som förstelade och tittade åt ett annat håll så fort det kom nån, vi borde skämmas- det är dags att gaska upp oss å ha lite kul - men snart kommer en tid av det, jag pratar om våren å sommaren!!

Var det ni som ringde förut? Vi öppnar kl 13..

Jag hade det på känn att frikyrko-Carola skulle gå å vinna detta, jag har inget emot hennes röst, den är jättefin men hon verkar aningen mysko..! Men en stor eloge till min idol Fredrik Lindström, han är ju för go, gillade hans Norrköpingsdialekt =) Så låter östgötska, det är skillnad på värmländska å östgötska, ok?!

Men varför är jag upp kl 8 en söndag? Hhm, ni som känner mig vet att jag är morgonpigg, jag kan inte sova länge (förutom i fredags då jag sov till kl16..!). Kommer ihåg nyår i Ödeshög hos Alex, vi hann ju diska å städa rent innan dom andra vaknade, sen satt vi å hänge på låset på pizzerian, haha! Å så är det ju Björns favvosport(?) på tv nu, Formel 1. Jag ser inget direkt nöje i detta, men jag har lärt mig en del å jag hejjar på Alonso! Tyvärr Linda, jag hejjar inte på finnen.. =) Reikinen eller vad han heter. Annars blir de nog lugnt idag, kanske en sväng till gymet, kanske en fika med ElinPelin, annars är det väl bara att invänta en ny, härlig, spännande vecka! Hhm, men jag tror jag måste baka lite bröd, det håller på att ta slut. Köpebröd är inte als lika gott som hemgjort, se om jag kan slänga ihop nåt sen. På återseende!

Jimmy Dean

Visst låter Andreas Johnsons låt Sing for me som en blandning av The Beatles och Robbie Williams? Och ni glömmer väl inte att rösta på honom ikväll, bara inte Carola går å vinner - I can't stand her..! Hon var min stora idol när jag var liten, stod med en hårfön (för att få den typiska Carola vind-i-håret-grejen) och en sax som mick, haha det var tider de.. Roxette var också stora, å Lili & Susie, Anki Bagger, Troll, Orup, Freestyle (som jag förövrigt såg på Vättern festivalen i Motala sommaren -03..). Ujuj, härliga 80-tal med glassfärgade overaller, pudelfriss, överkonsumtion av hårspray, när en Piggelin kostade typ 4 kronor.. Men jag trivs rätt så bra i 2000-talet me!

Glömde visst..

Mitt braiga Schwarzkopf-schampo å balsam är slut så jag köpte schampo å balsam från BodyShop, hoppas de är bra! Jag hade en halva priset grej, jag är ju med i deras kundklubb då får man sånt när man fyller år.. juste! Får testa de imorrn, återkommer med ett omdöme! Vanliga billiga wella-schampon är ju inte alls bra, bara en massa vatten å grejs i dom..

Shopoholic..

Japp, ett par skor rikare idag, haha! Men jag kunde inte motstå mina små Vagabondälsklingar! Först såg jag dom på en skoaffär (kommer inte på namnet) men storlek 38 var lite stora så jag ville lägga undan dom, men jag fick nästan inte de för dom var så eftertraktade(!) men en timme gick bra. Men jag sprang iväg till Scorett å där fanns mina pluttisar å i storlek 37! Så då åkte Visa-kortet fram, men det blev ingen NoaNoa-väska fast den fanns kvar, nån måtta får de vara. Annars blev det inte så mkt till shopping, spislock, en korg att ha diskborsten å sånt i, ett litet rivjärn å så tyckte Calle T att Björn me skulle ha nåt för stipendiepengarna så han fick en tröja på MQ! Så nu är det melodifestivalkväll som gäller, en nykter sån =) Tillsammans med soffan och en biff stroganoff!

Dagens låt; Black eyed peas - pump It! Det går verkligen inte att stå/sitta still..

Pizzerian Pudel

Är huvet dumt får kroppen lida.. Så sa en vis man(?) en gång och det stämmer så väl. Men två cider, en öl å en drink kan inte göra någon såhär bakis, måste bero på nåt annat. Men men, nu mår jag bättre igen. Ungefär lika bra som igår när jag kollade på mitt konto - Tack Calle T till 6500 härliga kronor och 1289 braiga kronor från Försäkringskassan, och att ha nästan 8000 kr en vecka innan 25e är direkt inte vanligt! Jag gjorde ju nästan inte av med några pengar igår ju, bara drinken Midori Splice, dom på Karlssons visste inte heller vad det var för drink, dom är ju ändå utbildade, men jag kan lova er att det kommer bli sommarens stora drink! Det var nog det ända jag köpte förutom inträde, garderob, en chorizo och taxin hem, taxi är bra ibland, jag varken orkade eller vågade gå hem själv kl två på natten så då kan 98:- vara värt det (fast det brukar kosta typ 60:- från Juneporten..).

Så ikväll blir det lugnare än lugnast, köpa hem lite mat, vi funderar på antingen pizza, indiskt eller japanskt. Vi kan inte rikigt bestämma oss, pizza är det enda som ligger nära. Men vi bor ändå på Torpa, borde finnas fler take away-ställen, men det gör det inte. Bara pizzerian som börjar på bokstaven P och är en hundras, jag kommer aldrig på vad den heter. Vi pratade om det när vi var i Australien, så frågade jag Carin vad hon trodde att den hette (hon har me bott på Torpa) o hon bara skriker "Pudel" rakt ut, men vem döper en pizzeria till pudel?!

Nu väntar Caj på mig ;)

Just nu är jag rätt så seg, efter-maten-seg. Har bara ätit mackor till lunch så nu slängde jag i mig en tallrik riktig mat. Annars har jag varit i skolan, föreläsningen var intressant i början sen kändes det som om den röda tråden försvann. Å så har jag varit på en till jobbintervju, så nu vet jag inte vilket jag ska välja - jobbigt! Nu ska duschen få sig ett besök, frächa upp mig lite, sen iväg på preparty sen ClubCaj! Förresten, om ni tänkt att bjuda mig på middag nåndag så äter jag inte kyckling längre, jag har såna perioder å just nu är jag inne i en sån period.. Å det beror inte på fågelinfluensan, jag har bara världens största fågelfobi å ibland så går det så långt att jag inte äter kyckling. Värst var när Maria en gång sa (efter vi köpt med mat från kicki mama) att det ligger ju en halv död fågel på din tallrik, den blev inte så god sen..

Det var juni..

Måste jag har så många minnen till så många låtar?! Jag kan ju inte lyssna på några låtar snart, finns alltid nåt man förknippar den låten med. Jag kan bara lyssna på nya låtar för dom har jag ingen direkt relation till, men sen om nåt år när jag lyssnar på dom låtarna kommer jag tänka att jag lyssnade på dem för jag inte kunde lyssna på några andra.. Vadå dagens i-landsproblem! Jag kommer inte ge exempel på låtar får då vet nu säkert vad jag tänker på =) Alla läser nog inte detta, men ändå..

Inte alls Cheep Monday..!

Nu har jag köpt ett par jenas jag egentligen inte har råd med.., dyraste jeansen jag någonsin köpt  men det var för pengarna jag fick av mamma å pappa när jag fyllde så då är det inte lika illa. Måste ju vara pretty på ClubCaj imorrn =) Så slog jag på stort å köpte 6 par nylonstrumpor på H&M för 28 :- Det var lite dyrt tycker jag =) Annars händer det inte så mkt, jag var på jobbintervju idag, gick bra tycker jag. Så jag ska börja med att gå bredvid nu i vår, hoppas det går bra och att gamlingarna är snälla mot mig. Vore himla trevligt att vara smålänning i sommar me. Har ju tänkt att ringa Frasse nu i dagarna, jag gjorde ju de förra veckan men han får man ju inte tag på.. Jag är lite i valet å kvalet om jag ska träna idag eller inte, jag borde egentligen, men å andra sidan så ser det ut som kriget här hemma och så borde jag plugga, har seminarie imorrn på en bok jag inte läst, Oops!  Kanske bäst att vara hemma, städa å plugga, sen är de ju OC å det kan jag bara inte missa. Men jag tycker det händer så mkt sorgligt hela tiden så jag vet inte om jag orkar se det, jag vet kära vänner att det bara är på låtsas men det känns inte som det. Hhm kanske kan träna imorrn innan partyt drar igång.. Måste fundera..!

STRESS!

Igår hittade vi en ny sysselsättning för att fördriva tiden på sega raster; Stress, shit vad dålig jag är på stress! Jag har aldrig vunnit på de, jag hade en elak syster som alltid gjorde så jag förlorade, hon hittade på dumma regler så hon alltid vann. Hon gjorde ett eget spel me, Flintastek hette det, kommer inte ihåg vad det gick ut på, men det hade med en flintastek att göra (tror man skulle vinna flintasteken), men även där kom det hela tiden nya regler så att hon alltid vann.. Surt! Sen hade vi en seg föreläsning, vad gör man då? Jo, Elin å jag skrev stafettskrivning, helt sjukt var det. Om en brud som hette Lolita som råkade ut för en massa konstigheter, haha den var lite småkul. Det bästa är att tiden går mkt fortare då! Sen var det bara att traska hem, vila lite äta nyponsoppa med mandelbiskvier (love nyponsopa), springa till Exercise på box-pass, sen när jag kom hem hade min houseboy gjort spaggeti bolognese som vi mumsade i oss till vår bästa vän tvn. Gilmore måste vara tidernas bästa serie, jag orkade inte ens kolla på Desperate, Gilmore är mitt liv! =)

Midori Splice.

Kom precis på att jag är ledig på fredag!! Wheeii!! Behöver inte bry mig att gå upp klockan 6, bra bra, mkt bra! Ska vi ta en Midori Splice kanske?!

Högskolan för Lim o Klister!

Dagen har gått i klagans tecken, för det första klagades å stonkades på Björngatan imorse ska ni veta, shit vad måndagstrött jag var. Insåg att när jag gick upp så började dagskiftet på BT, jag fattar inte hur man kan jobba där vintertid, jag skulle ju avlida. Sommaren är ju ok, men då är det åtmindstone ljust! Tillbaka till min klagar dag, jag fick med Elin på en lunch på Claras, men det började med att glaset bruden i kassan hällde upp Loka i var smutsigt av kaffe- inte så frächt! Sen när vi satt oss klagade vi på att det tog så lång tid att få maten, sen så tyckte Elin att "Hhm, vilken hög musik, jag kan inte äta med så högt ljud.." Så hon gick å klagade, så dom sänkte. Sen kom nästa klagomål, jag hade då beställt en tacotallrik (godast i stan trots nachos), men köttfärsen var kall, inte mega kall men tillräckligt kall för att klaga, sagt å gjort så gav jag mig ner för att klaga, så jag fick en ny, bra va? Sen så klagade jag på att personalen åt i köket så att alla gästerna kunde se (inte så bra..). Sen så gick vi därifrån, hade musik, Grattis Elin 2 rätt! Haha!  Vi har då fått veta att allt schemalagt är obligatoriskt, men så säger lärarn att nää, denna föreläsning är inte det. Hur ska man då veta, dags för klagan igen..!  Sen gav jag mig iväg till min jobbintervju, men hon som skulle fråga ut mig var som bortblåst (klagan kom smygandes..), men men det hade tydligen blivit något missförstånd ang plats, så jag ska dit på torsdag istället! Jag kom på en till klagan, vi hade dilemmaövningar idag, vi skulle då delas in i grupper, då läraren räknar 1, 2, 3 , 4. Alla 1or är i en grupp och så vidare. Går vi på högskola eller förskola? Ajust de, Högskolan för Lim o Klister!

Rysslands natioalsång

Jag är bäst att få konstiga låtar på huvet, men nu är det illa. Nu ekar Rysslans natioalsång där inne bland de små grå. Det är nog den knäppaste låt jag haft på huvet, annars är väl Günther-låtar populära, eller gamla schlagers eller andra härliga 80-90-talslåtar som jag har en förmåga att komma ihåg utantill 15 år senare =) Men det här är bland det värsta..!

Projekt Petter

Har ni sett bilderna i Café (www.cafe.se/cc-noje/index.shtml) på Petter? Shit vilken mage, så igår när vi var på gymet å Björn tyckte att han hade lite för tunga vikter på så frågade jag honom om han trodde att Petter gjorde så får att få sin bringa, haha - elakt jag vet (men det jag sa det på ett kärleksfullt sätt =), men hursomhellst har Björn satt igång Projekt Petter =) Han är ju på god väg och han har ju pontentail min lilla kille. Vad ska jag ha för projekt då? Kate Moss, Misha Barton, Heidi Klum? Hhm, vi får väl se, det värsta är att jag inte ser några bautaändringar på min kropp sen jag började träna. Visst lite syns ju, men jag vill bränna fett inte se mer grov ut, mer feminim liksom. Men visst känns det att jag har mer muskler o inte är lika dallrig längre, haha!

Men, kära vänner (Johanna å Alex) ni tycker verkligen att jag ska ha NoaNoa-väskan. Den är fin..! Jag måste ner på stan imorrn, jag har ju lagt undan den. Hhm, måste ha jeans me.. Beslutsångest! Jag väntar med spänning på Calle T, kom å besök mitt konto snart!

En stor hårtork som sveper in över stan..

Jag har verkligen inget att skriva nu, jag är helt tom. Jag brukar ha en massa på lager som jag kan blogga om, men nu är det helt tomt! Förutom att det var en skum brud på Ica idag, hon frågade Björn å mej först om det fanns någon blomjord på Ica, jaa det finns det väl säkert - men inte vid mejerihyllan som du står vid nu.. Jaja, vi gick vidare å plockade ihop vad vi skulle ha. Sen när vi stod vid en annan hylla så kom hon fram igen å frågade om vi visste om det fanns någon blomjord på Ica.. Hon verkade lite borta, hon frågade ju samma sak och till andra - inte bara till oss. Varför inte be en i personalen?! Annars har det varit en dag fylld av squach-träning, plus lite gymmande - samma som igår. Imorrn är det skola, jobbintervju, sen spinning. Tisdag skola, box. Onsdag, jobbintervju, shopping på stan, spinning, core å box. Torsdag, skola, ClubKaj på Karlssons, sen vet jag inte mer vad som händer framöver. Jag ska hyra in en stor hårtork och blåsa bort att slö och is, få lite liv i den här stan igen. Johanna sa ju nåt upplyftande igår, när Vättern fryser till is (som det gjort i år), kommer inte våren förens i maj, kul! Not!

NoaNoa

Lördag igen då, å igår var det fredag. Vi hade redovisning och seminarie, men jag kan inte fatta att man kan bli godkänd på ett seminarie utan att säga ett ord?! Det var samma tjej som inte sa nåt på rollspelet heller, jag kan verkligen inte förstå - nåt måste man väl tycka om böckerna som man läst. Ååh, jag blir så irriterad! Men men, det är väl upp till henne om hon ska bli lärare utan att våga säga ett ord utan att bli röd i ansiktet. Jaja, whatever, sen var det tv-kväll med let's dance, haha, jag var tvungen att se vem som vann. Bra att Måns vann å inte abc-anna =) Å så åt vi hemmagjord kebab, mums! Idag har varit en helt ok dag, först långfrukost, sen gymmet plus squach, sen en sväng på stan med Johanna- alltid lika trevligt. Men vi måste gå ut snart!! Lova det, det blir bara framskjutet hela tiden, jag längtar efter porrstängerna på Huset =) Vi får väl ringa då-va-killen o se om han vill komma, haha!

Jag är så jäkla shopping-sugen, jag har sett massa snyggt, men jag har inte råd för tillfället. Men jag behöver byxor, jenas, skor, tröjor, topar, NoaNoa-väskan =) Jag vet inte om jag har råd med den, men den är såå fin. Men idag när vi var inne på NoaNoa (jag var ju tvungen att visa Johanna den) så såg jag ett ännu snyggare skärp, ojoj, aprikosfärgat med ett fint spänne. Måste ha! Jaja, nu ska jag ut i köket å förbereda lite mat, sen ner till Vip å hyra Charlie and the chocolate factory. Orkar inte se melodifestivalen, gillar inte Carola, Pontare, S Dahlberg eller Gunther.. så det får bli film..

"Sun is shining, the weather is sweet, yeah.."

Japp, klockan är 16.30 och det är ljust ute, solen skiner!! Bara det att det är minusgrader och en jäkla massa snö..! Men solen skiner iaf, det är inte kolsvart dygnet runt längre, men det kan vara bättre, jag vill ha vår. Snälla Gud ge mig vår, snödroppar, tussilago, blåsippor, gullvivor,  midsommarblomster, grillkväll på landet med vänner, kvällsdopp i sjön, kjolar och flipflops, doft av nyslaget hö, promenader i en sommarnatt, flera liter jordgubbar, glass från Bosses! Men just nu är det bara varning för ras!

Preparty!!

Ååh, pust! Ännu en dag på gymet! Men inte hela dan, var i skolan med, skrev ihop det sista på grupparbetet. Men vi kom på att vi ska ha en grej till tills på fredag, å det måste alla ni kära läsare hjälpa mig med. Vi ska ta ett svenskt fenomen som bara finns i Sverige, något som vi gör på ett speciellt sätt i Sverige. Det kunde t ex vara hur vi står i matkön, hur vi firar midssommar, att vi inte pratar med/sätter sig bredvid nån på bussen etc. Men vår lilla grupp har valt fenomenet för- och efterfest, jag kom å tänka på det när syrran (som inte bott i Sverige på flera år) nämnde att Sverige måste vara det enda land i världen som har förfester. Varför? Vi är snåla, vi vill hålla oss i vår grupp innan vi beblandar oss med andra vi inte känner.. ja ni förstår principen. Och efterfest är samma princip, det brukar vara en kille som spelar Lundell-låtar i ett hörn, några däckar osv (been there, done that =). Men jag behöver mer, please help me!!

Happy birthday to me!

Japp, idag har jag hoppat över 22strecket till 23strecket. Känns inte så märkvärdigt faktiskt, blir nog inte så  uppvaktad idag, jag har redan fått gratulationer av familj å sånt i förskott. Björn sjöng för mig imorse, han är så söt. Jag fick ett presentkort på Annas hudateljé, så det blir nog ett kurbad eller ansiktbehandling, lyxit värre! Annars är det en dag som alla andra, ska till skolan på grupparbete, men som vanlig har jag nollkoll. Borde vara hemma å läsa ikapp lite, eller gå ner på stan å unna mig nåt för pengarna jag fick av mamma å pappa =) NoaNoa-väskan kanske - Det är jag ju värd.. Hoppas Systeryster ringer me, jag har ju inte pratat med henne sen vi åkte från Sydney å det är ju ett tag sen. Det kanske säger lite om vår relation,  vi är inte så lika längre, men hon skickade ett sms å hon lovade ringa sen. Så har jag fått ett grattis-sms av Carro, värst vad hon är uppe tidigt.. Iofs, jag var ju med uppe vid kl 6 eller nåt.

Å igår var en rätt så bra dag, trots mötet med gubben. På morgonen fick jag ett mail om en jobbintervju till sommarjobb, på Kålgårdens äldreboende, låter helt ok, så nästa onsdag ska jag ner på intervju. Sen ringde dom från kommunen ang ett sommarjobb, och den intervjun är på måndag. Bara det att dom kräver arbetsintyg och betyg, shit tänkte jag - jag har inget sånt. Så jag fick sätta igång å ringa runt, första till Mjölby kommun om mina betyg - inte så konstigt om dom är borta efter alla flyttar hit å dit, men dom skulle fixa det. Sen ringde jag Posten, och hon chefen verkar inte ha jobbat där när jag jobbade där så jag var tvungen att rabbla upp allt jag gjorde hos dom (brevbäring, kvällsskiftet, utkörning av Corren på landet kring Åsbo, julkort, tömning av lådor etc etc), men hon skulle fixa det. Men nu har jag bara Burger King kvar, ska ringa dom idag igen. För BT har jag ifrån, dom är ordentliga och skickar ut sånt utan att man behöver säga nåt. Jag ringde ju Frasse igår, om det finns nåt jobb i sommar, men han svarade ju inte. Men får se om jag orkar ringa idag - vill ju hellre ha jobb här nere.

I'm so confused, help me somebody?

Jag är så effektiv! Jag läser kurslitteratur på storföreläsningarna, dom som inte ger nåt alltså.. Eftersom momentet examineras genom närvaro så ger de inte så mkt mer än att vi ska ha lyssnat på dem i tre timmar, typ. Så idag hann jag med 70 sidor i en bok som ska vara utläst tills på fredag (men till seminariet så ska vi ha skrivit 1-1½ sida om dessa fyra böcker). Men det vore ytterst pinsamt om någon lärare såg det, men har man inte tid annars får man använda tiden så effektivt som möjligt. Annrs händer det inte så mkt just nu, jag är inne i en fas i mitt liv där jag inte orkar bry mig om nåt, jag orkar inte laga mat (jag är hungrig men orkar inte laga mat - jg vill bara bli mätt, mättnadspiller?), jag orkar inte bädda sängen, städa, plugga, engagera mig i nåt, jag vet inte om det är vårtermin eller hösttermin (pga den här jäkla envisa vintern), jaa, jag orkar inte med nåt. Men en sak är positiv, jag har inte blivit förkyld än, jag är sällan sjuk (peppar, peppar..), jag har väl bra imunförsvar, eller så kan det bero på att jag tvättar händerna flera gånger i timmen - då blir man inte sjuk.. 



"Guud, vad myjsit dä ä här neu.."

Så var denna helgen över då, men jag börjar inte förens kl 13 idag, wheiii föreläsning med äckelläraren. Många som läser det här vet kanske redan vad det handlar om, råkade ut för en liten incident i fredags. En äckellärare hade suttit å glott på mina fötter (jag hade svarta nylonstrumpor på ett studiebesök), å efteråt kom han fram å flåsade i örat hur vackert det är med mörka strumpor när huden lyser igenom, hur vackert det är med röda tånaglar, å jag kommer inte ihåg allt han sa men fy fan vad äckligt.. Mådde inte så bra sen, det gör jag fortfarande inte men det är bättre. Ska upp och prata med kursansvarig idag så hon får veta vad det handlar om.

Annars har helgen varit super, hemma hos mamma å pappa. Shit vad snö det är hemma, vi hade säkert en meter i trädgården, och kallt var det, som varmast var det -11°C.  Å i lördags var jag först i Mjölby, härligt ställe =) Jag gick in på Lindex å så var det några tanter i 40årsåldern som pratade på värsta östgötskan; "Guud, vad myjsit dä ä här neu, dä finns ju allt, en behöver inte längre åke in te linkööping, men dä endä jag sakner dä ä ju HååEm"  Haha! Tack, ni förgyllde min lördag. Som förövrig spenderades i Linkööping =) på chokladmässa på konsert å kongress, det var inte fel. Mary o jag letade bara efter smakprover tills vi mådde illa, såg inte så många kändisar Bao å Elin annars vad det bara okändisar. Elin pratade t o m med mig, hon har nog haft lite svårt för mig tidigare (vad kan det bero på..?) Så blev det en lugn kväll på Ö-gatan. Å igår, var det ännu lugnare, en tvdag sen hem till jönkan, somnade med 2fast 2furious i bakgrunden, men insåg att sängen är skönare. Så nu är jag här, får se vad som händer under veckan. På onsdag händer det nåt iaf.. =) Jag är fortfarande så ung så jag gillar att fylla år..

Hett nattliv..

"Polisen jagar våldsam yxman", "Aggressiv man greps efter fest", "Ungdomar i gängbråk" etc etc.. Visst låter det mysigt, jaa Boxholm alltså =) Det är rubriker från corren.se, men lugn bara lugn, det finns mer upplyftande rubriker; "Hjälp till förskolan i bxhlm", "Det har vänt för Boxholm Ost" eeh men det var nog det :) Jag är inte helt negativ till bxhlm, jag tycker att det är så kul och tragikomiskt med såna små orter. Jag har ju trots allt bott i den kommunen i 19 år, men inte i centrum utan i fina fina Rinna! Men jag gillar verkligen en tjejs fråga till Mary om hon skulle med på pubrunda i boxholm, ok pubrunda? Vilket med andra ord innebär, Stenbocken, Torget och Palace (heter pizzerian så? - dom visste inte ens vad en piña colada var för nåt..!). Nu avslöjade jag dock mig själv med att ha varit på en s.k. pubrunda kommunens heta nattliv, men jag kan garantera att det inte var någon vidare succé. Men den gången gick vi bara till Palace, en gång gick (åkte bil, man går inte i bxhlm) vi till Stenbocken, å fy aldrig mer.. Jag kände igen 90% av alla som var där, och det var dom man förväntade sig skulle vara där med.. Jag var o klippte mig häromdan (så nu är rufsatufsa borta), och min frisör har bott i Molkom vilket är Ulf Malmros hemtrakter och hela filmen Smala Sussie handlar om människorna och livet i Molkom, 95% av alla karaktärer finns i real life. Varför åka till Molkom (eller bxhlm) se Smala Sussie, jag gillar verkligen den filmen. Så det var dagens filmtips!

Har Kalle fått fnatt?

"Men jaa, vi tar Kalles kaviar och mojsar i ägg, det måste ju bli jättegott.." Usch för nya Kalles, jag äter iofs inte kaviar men ändå, jag kan tänka mig stanken.. Å häromdan så var det en smart tjej som satt och åt en leverpastejmacka på storföreläsningen i aulan, jag var nästan påväg att springa ut, jag fick såna klökningar. Men så råkade jag säga det väldigt högt; Vad är det för smarto som käkar en leverpastejmacka i aulan? Hon satt visst precis framför, men vadå jag höll på att dö för jag höll andan så länge =) Jag måste bara berätta om en rolig incident som hände i matsalen på k-höga. Vi satt då i matsalen, vid bordet bredvid oss satt ett gäng natur-killar, alla sitter å äter på sin otroligt goda skolmat och några har även en knäckemacka (knäcken är viktig i sammanhanget) då en av killarna tar fram en tub med mjukost ur fickan och frågar de andra om de vill ha lite på knäckemackan, alla ser lite förvånade ut och kollar väldigt konstigt på honom. Liksom bara tanken att ta med en mjukosttub (en familje-tub dessutom) och lägga den i fickan, ta med den till skolan och matsalen och bjuda laget runt på lite fesljummen skinkmjukost..! Jag tycker iaf att det är jätteroligt.

Jag är rätt så bra faktiskt!

Japp, my dear friends - Jag klarade tentan! Härligt härligt, jag hade ställt in mig på en omtenta men det kan jag ju strunta i nu. Självklart var detta ett ypperligt tillfälle att gå ner på stan, måste ju firas! Men det blev inte så mkt kul, två nya kursböcker. Killen i kassan var helhemlig, jag såg bara hans ögonvitor, inte själva ögat han flackade med blicken, undrar hur han kunde se nåt. Men så fick jag min tionde stämpel vilket innebär 100:- rabatt, men det gäller inte förens nästa köp(!) Hur dumt är inte det? Jag frågade vad han menade, men jag fattade nada - får gå ner en annan dag. Annars blev det inte så mkt mer, ett paket med snoddar, lypsyl, tandtråd och ett paket O.B. Men så slank jag in på Godishuset å köpte lite plugggodis, det går alltid bättre med lite godis i magen =) Kanske skulle fixa nåt att äta först, men nu är jag i en anti-laga-mat-period. Jag vill ha mat men orkar inte anstränga mig för att få nån mat, får blir spagetti med ketchup. Håll föresten ögonen öppna för ett band, som dock inte har något namn för tillfället, men kallar sig Street lights. Fick några låtar (av sångaren själv..)  igår, och det var riktigt bra. Jag har blivit lovad ett signerat ex av skivan när den kommer ut sen! Du vet att jag kräver att bli nämnd i tacktalet när du får din första grammis =)

Jag vill rätt så mkt..

Snälla någon, ta bort all snö, is och alla hundbajsar så skulle mitt liv se liite bättre ut..! Jag vill ha värme och sol! Jag tar tillbaka allt jag sagt om kyla, snö och innekvällar. Jag vill gå i flip-flops till Ica och köpa en glass och bara strosa runt. Ännu hellre köpa glass hos Bosse och äta den i domkyrkoparken, saknar allt Linköping ibland, ganska ofta.. Eller ha grillkvällar på landet med musik, vänner och en massa vin! Saknar! Vill vara färdig på lärarprogrammet, vill jobba, vill tjäna pengar och slippa vända på varenda öre. Men först och främst vill jag ha värme! För om exakt en vecka fyller jag, det får ni inte glömma bort. Anteckna!! =)