Oh it's what you do to me



A thousand miles seems pretty far,
But they've got planes and trains and cars,
I'd walk to you if I had no other way,
Our friends would all make fun of us,
And we'll just laugh along because,
We know that none of them have felt this way







"Så varför ligga här själv varje natt när du kan ta på mig som ingen annan kan.."

Varför Jönköping, varför? Jag vet enligt säkra källor att det har varit fint väder i andra delar av landet idag. Men inte här i Småland inte, om ni är människor som bara älskar regn och dis ska ni flytta till Jönköping. Välkomna hit! jag vaknade tidigt av regnet som smattrade mot mina fönster. Men jag är inte det minsta bitter, jag bryr mig inte heller om att jag har slagit i huvet i snedtaket minst fem gånger sen i söndags eller att jag satte mina mjöliga fötter i min svarta soffa förut. Nää, sånt är bara kul! Well well, dagen har varit bra. Den började rätt så slappt med tvtittande, lite msn och youtube (så nu vet jag hur det går i Gilmore Girls). Sen har jag varit en typiskt hemmafru, jag har lagat köttbullar med potatis, sås och lingon. Under den stund jag lagade mat kom solen fram så jag tänkte då ta en Munkispromenad, men när allt var klart så kom alla molnen tillbaka o jag ville inte riskera att få en störtskur över mig så jag gjorde nåt jag inte gjort på länge, jag bakade bullar! Taaa daaah! Så om ni är sugna på lite bullar med en kopp te/kaffe så vet ni var jag bor. Här lite bildbevis på min dag, kolla på den ogräddade bullen, visst ser den ut som en liten snigel..




Dagens låt: Chasing cars - Snow patrol





Konstigt

Vad ska man säga, sista rycket för om mindre ett halvår har jag en lärarexamen! Det tog mig bara fem år att nå dit, vägen har varit krokig och smal på sina ställen och den gick via Halmstad, Linköping och Jönköping. Det har varit både ups and downs, tentaångest, snåla dagar innan den 25e, Swebus, fest, vänner. Det kommer kännas konstigt när allt är över, mina pluggår är snart över! Men att ha en examen! Vuxet!

Det var en konstig känsla som jag fick idag, det känns som om det är hundra år sen jag var på skolan men samtidigt känns det som igår. Samma personer som man mötte i trappan och i aulan. Dessutom var det en massa stackars nya studenter med flera år framför sig. De såg helt vilsa ut i sina gräsliga overaller, usch dom har kurser som GMÖ, KMÖ och vetmet framför sig..! Jag är ändå lite glad att jag är där jag är just nu. Jag har ännu inte vant mig att bo själv, jag har haft människor omkring mig hela sommaren och att komma till min lilla etta är konstigt. Nu har jag visst använt ordet konstigt flera gånger, men det är så det är nu, det är konstigt. Men jag mår samtidigt bättre än nånsin.


Vissa låtar kan man lyssna på hur många gånger som helst,
denna är ett exempel på en sån låt!

Summering av sommar '07 (part two)

Sommaren 2007 var sommaren då..

.. jag lärde mig att dricka kaffe och nu kan jag inte vara utan denna svarta dryck
.. de flesta dagarna och kvällarna har spenderats i ett väldigt speciellt fönster i centrala Linköping
.. sovmornarna har blivit förstörda pga diverse ljud som slagborr, skrotdammsugare, gatusopare m.m.
.. Mjölby folktandvård inkasserade 590:- pga en inflamerad visdomstand
.. jag har haft låtar som "three is a magic number", "tutti frutti, taste of chocolate.." på huvet - konstant
..
vi kollade på kanal lokal och skrattat gott åt Christopher 'O Regan och "så ska vi göra ett sånt här foliepaket.."
.. Jag har betalade 8000:- i hyra för en lägenhet jag har besökt i 1½ timme
.. en viss person fick pangkakskoma minst två gånger =)
.. varannan svensk är innehavare till minst ett par s.k. foppatofflor (sällan ett par riktiga Crocs utan en kopia från en marknad nära dig!)
.. "Jag vill inte lägga mig." Haha!


Kort sagt, denna sommar har varit den bästa - ever! Anledningen till det är DU!

Summering av sommar '07 (part one)

Sommarens soundtrack:

Ingen soldat - Lars Winnerbäck
Closed eyes - Niprone
The sun is shining - Bob Marley
Most of the time - Bob Dylan
Fresh feeling - Eels
Confort in sound - Feeder
Kärlekens bandvagn - Timbuktu
Chasing cars - Snow patrol
Drifting along - Jamiroquai
Love you 'til the end - The Pogues
Bitter sweet symphony - The Verve
Good riddance - Green day
Wake up alone - Amy Winehouse
I can buy you - A camp
Elite - Kent
Big fan - The Wannadies
Today is a good day - Anna Ternheim
Strange invitation - Beck
Wonderwall - Oasis

Wonderwall


Veckan i punktform..

Onsdag:
En ledig dag som slutade med en Skänninge-dejt med Linda. Dock var det inget öltält så vi satt med resten av 55plussarna på en liten uteservering på Skänninge statt (där förövrigt Björn Borg hade sin 50årsfest.. bara det, dock inte samtidigt bör tilläggas..)
Bildbevis på Linda och mig ser ni nedan.

   


Torsdag:
05.00 ringde mitt alarm och ungefär vid samma tidpunkt förbannade jag mig själv som hade gått med på att jobba 06.45-15.30 men men.. hopp in i duschen, lite frulle, jag han t o m en snabbkoll i Corren, klädde på mig, åkte till Slomarp och tog dagens första kopp kaffe. Jaa, på grund av min tystnadsplikt kan jag ju inte säga så mkt mer än så.. Kvällen spenderades först i en biosalong tillsammans med The Simpsons (när vi till slut fick rätt platser..), om jag inte minns fel tillbringade vi nån timme på O'Learys uteservering.


Fredag:
♥ Sovmorgon! Jag vaknade inte ens av gatsoparna som brukar dundra fram kl sex på morgonen. Lunch på Gulan med mycket peppar.. Sen satt vi och kollade på folk som ett gammalt pensionärspar. Det kom världens dunderskur men som tur hade jag ett paraply när jag gick ner till Maria & Fredrik där det bjöds på nybakade hålkakor och kaffe - mkt gott! Kvällen började med The Holiday, pastasallad med räkor och så avslutades även denna kväll på O'Learys uteservering. Men varför känner inga svenska bartenders till Midori Splice?


Lördag:
♥ Även denna dag började bra med sovmorgon. Och vi konstaterade att skrammelgubben is back och att han har nya kläder sen förra gången, vi vet inte vad han heter men han ser ut att heta Åke eller Arne. Han är tydligen K-märkt av Linköpings komun och har samlat in en miljon kronor till Röda korset. Jag tog tåget hem, gjorde lite mat, spenderade tre timmar i solen med bra musik, massa vatten och lite glass. Dock så fick jag i uppdrag av mamma att städa altanen och det var sådär kul kan jag säga.. Massa massa löv och så har jag nog sett Sveriges största spindel. Tyvärr har jag inget bildbevis då den var snabbare än snabbast. Kvällen avslutades med grillning i trädgården med mams, paps & syster. När detta skivs sitter jag med en flaska sockerdricka och två dumlekolor och funderar på om jag ska passa på att läsa lite skönlitterärt innan skolan drar igång med all facklitteratur. 


Dagens låt: Bitter Sweet symphony - The Verve
Bubblare: Jag vill gå hem med dig - L Winnerbäck
Veckans bästa: Att myggen inte alls tycker om mig..