Jag, en jägare?

Jaa, som sagt det har varit midsommar, och jag hänvisar till Maria och Hannas bloggar för där står det mesta och så finns det bilder, typ samma bilder som jag hade tänkt att lägga upp t ex den fina på tårtan - mums! Det var en mysig midsommar, ingen blev askalas och vi bastade o badade och tillskillnad från vissa andra var det mitt hhmm 15e(?!) dopp i sommar. Björn blev helt kär i deras vedeldade bastu och ska snickra ihop en när han blir stor =) Det tycker jag allt han kan göra, han är händigare än man kan tro, starkare också - hehe Emma, han tog Danne i armbrytning, inte för att det räknas - men ändå =)

Så åkte vi då ner till Jönkan en sväng i lördags, gud vad det är trist med motorväg, inte en bil på hela E4an. Vi hade någon dag innan blivit nerbjudna på middag hos Bisse & Linda, men det slutade med att vi hamnade på Björngatan och svullade cola och chips, så blev det med den middagen. Men jag ger er ett råd, flytta inte till Jönköping om ni vill ha en levande och restaurangtät stad - allt, jag menar allt var stängt i lördags. Vi letade efter Take Away-mat, men tror ni att det fanns nåt öppet. Vi ville har antingen wok eller indisk mat, men ikke. Vi irrade runt i hela stan, det slutade med att vi valde mellan att åka ner till hamburgerträsket eller köpa pizza (som varken Björn eller jag var sugen på), men det blev en pizza till Björne och en kebabrulle till mig. Om vi hade haft något att laga mat av hemma hade ju det gått, men skåpen och kylen var lika tom som stan var på folk. Men det var skönt att komma hem, bara få vara tillsammans utan en massa föräldrar springer oss i hasorna. Så det var mysigt. Men när vi skulle åka tillbaka vägrade jag åka motorväg, så det fick bli den gamla vägen från Jönkan, så fint så.. om bara folk kunde köra i 90 när det är 90 och inte i 60.. 

Dagens efterrättstips: Köp en färsk ananas och skär i fina bitar och pensla på lite limesaft blandat med socker, honung och vaniljsocker och lägg på grillen - mums!! Det var oslagbart, nyttigt och mkt gott.

Dagens fundering: Jag funderar på att ta en jägarexamen, fatta vad coolt. Pappa skulle bli såå stolt!






Kim Novak badade aldrig i Rinnasjön

En helg i matens och svullningarnas tecken har det allt varit. Det började i fredags med grillad korv och potatissallad runt kl 18, sen så var Björns föräldrar å hämtade Emma som varit i London hela våren, så när dom kom hem runt kl 23 så blev det lite skumpa och smörgåstårta, jag brukar inte vara nåt stort fan av varken gräddig potatissalad eller smörgåstårta men det var mumsmums! Sen åkte vi till Sörping i lördags å tillsmultronstället och åt dyr å smarrig glass, och mycket, jag är fortfarnade mätt =) Sen på kvällen åt vi lax och quinoasallad (det enda nyttiga på hela helgen). Tillsist igår var vi en mkt kort sväng på Vätterviken, typ en timme bara å då åt vi mackor, kex o saft och som man gör på sommaren blev det grillade karrékotletter med potatissallad på kvällen, men ingen flötig gräddpotatissallad utan en med haricot vertes, vitlök, rödlök, olivolja, citronsaft, salt å peppar - mums! Jag har gått upp alla dom kilona som jag gick ner i våras så nu är jag rund igen, well well.. Jag jobbar på det, var precis ute å gick i en timme och igår var Elin och jag ute å sprang och så åkte vi ner till Rinnabadet för att "duscha". Med andra ord tvättade vi håret i sjön, det är verkligen sommar - iaf om man är lantis som jag. Det är såå mysigt, håret blir så mjukt å lent då ju. Får se om det blir en likadan kväll idag, så kan man ligga i sängen och vara alldeles ren och läsa i flera timmar - underbart. Just nu läser jag Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, helt ok bok lite småsöt och lagom sommarläsning. Måste passa på att läsa mkt nu i sommar, för nu slipper jag läsa en massa kursböcker med en massa diagram och staplar.

Ett mkt sägande sms

Till skillnad från Hanna är jag en riktig spårtfåne när Sverige är med å spelar, det kvittar om det är fotboll, hockey eller pingis =) Gud vad nervös jag var igår, trodde inte det skulle gå vägen, men det gjorde det. När klockan var 23.20 fick jag ett mkt kort men ändock sägande sms från syrran down under, det löd endast: FREEEDDIEEE! WooHoo!

Idag är det pressa som gäller, jag måste bli brun, det känns som om det bara magen som blir knallbrun men resten av kroppen är fortfarande blek. Å imorrn ska vi till Vätterviksbadet, underbart! Nä, nu ska jag smörja in mig med nån bronzekräm jag hittade nån fet oljig sak så jag blir brun =)

Var är alla muffins?

Det är vad jag alltid har sagt, hon har inte alla muffins i korgen, bananer i klasen, chipsen i påsen eller alla getter i hissen. 



Kor gör trots allt inte såå mycket.

Grattis grattis..! Ni vet vilka ni är men ni/du läser nog inte det där på ett tag kanske.. =)

Idag då, vad har hänt idag..? En brandinformation på Kolonigatan, sen en sväng till Mjölby, hittade ett vitt, billigt esprit-linne, endast 129 pix, det var nog dagens kap. Eller vänta nu.. jag köpte ju färgningsmedel till kläder, jag hittade en gammal, lång å svart linnekjol som jag inte har haft på ett tag, vilket berodde på den dassiga färgen så nu är den fin och svart igen. Måste bara sy in den lite uppe vid midjan, det är ju trots att H&M. Så har det nog inte hänt så mkt mer, det är så skönt på landet, lugnt å tyst. Jag var ute å gick igårkväll o när jag gått några hundra meter gick jag förbi en hage som brukar vara tom, men det var massor av kalvar och kor och varenda kossa stannade upp med allt dom höll på med (dom gjorde ju iofs inte såå mkt, dom är trots allt kor) och illglodde på mig när jag gick förbi. Dom får väl inte se så mkt annat än dom andra korna i hagen. Dom var såå söta, alla kalvar, men det var nog fjolårets kalvar (japp Ich bin eine lantis..) Men så fick jag en aningen dåligt samvete när jag kom å tänka på att jag äter såna som dom.. bort bort dumma tanke. Men de onda tankarna kompenserades med att jag inte äter en massa andra djur, får och kyckling till exempel.

Ikväll blir det en kväll i Mantorp, kl 20.00 är vi alla bänkade.. Får  se vem som behagar infinna sig.. Hoppas nu att dom går å vinner, annars emigrerar jag till Trinidad & Tobago =) Kanske lite väl drasktiskt men..

"Vadå, får vi inte låna den..?"

Dagens civilkurage-insats: Elin å jag var då å badade igårkväll (nån som missat att jag gillar att bada =) så var det ett gäng fjortiskillar där (+ några små, smala, blonda fjortisbrudar). Men när vi höll på att åka därifrån så ser jag en kille som håller på att ta bort livbåten å ska åka ut med den, smart! Så jag säger till honom: "den där ska du absolut inte röra om du inte behöver" han svarar lite nonchalant: "Vadå då, jag ska bara låna den.." Men herregud, vadå bara låna, ska han åka runt ön eller det är ju bra om den finns kvar när den verkligen behövs. Han blev skitsur och gick tillbaka till dom andra, så ropade han till dom andra fjortiskillarna: "Öh, vi fick inte låna den.." Då svarar resten av gänget: "Vaa, är de sant, fick vi inte låna den..?" Men vad tror dom, att dom bara kan gå å ta en livbåt hur som hellst.. gaah, därför mina vänner vill jag inte bli högstadielärare...

"Vi komma vi komma från pepparkakeland.."

Njae.. inte riktigt en pepparkaka men jag jobbar på det =) Jag har jobbat på brännan mellan kl 10.30-15.30 idag, mamsen å jag var vid Vätterviksbadet helt underbart, inte alls mkt folk och vattnet var ljummet. Så jag har ordentliga märken efter bikinin, det är som två metallliknande ringar som är vid banden och det blev en snygg bonnbränna efter dom. Men jag tycker nästan synd om Björn som jobbar som takläggare.. gaah vad varmt. Det skulle jag nog inte orka med, det är skönt när man bara kan ta det lugnt men att jobba i solen - njae.. Föresten, jag är ju ledig nu fram tills första veckan i juli så om det är någon ensam själ som har lite tid över att umgås så finns jag här - ledig! Jag bangar sällan när det erbjuds sol och bad eller glassätning eller annan härlig sommaraktivitet som kubb eller likande. Maria - vad sägs om ett dopp i Torrsjön?

Ska snart iväg med syrran för ett dopp i Rinnasjön, men om ni råkar vara där samtidigt får jag i förhand be om ursäkt för min groteskt fula frisyr. En dag på stranden får sina spår. Men jag var ju inne en sväng i Mjölby i eftermiddags å jag verkligen kände hur flötigt håret var. By the way jag har köpt jobbarskor, ett par riktigt fotriktiga tantskor, haha! Nu ser jag verkligen ut som en tant som jobbar i vården.. =)

Dagens I-landsproblem: Att vakna kl 04.17 med att det är en geting i rummet. Att vakna kl 04.45 med att getingen har kommit in igen. Att vakna kl 07.38 av att det är såå varmt och att varenda fågeljävel kvittrar, men när klockan blir över nio håller dom käften..

Dagens fundering:  Jag funderar på att börja äta kyckling igen.. om jag vågar. Nu förstår jag hur det är för vegitarianer att börja äta kött igen. 

Badsäsongen har börjat

Nu är sommaren här.. men på onsdag ska det regna..! Well well helgen har varit superbra. I lördags var vi först på 75årsparty hos farmor, det var lika kul som det låter och jag skämtar inte när jag säger att det var tio (TIO!) olika sorters kakor + wienerbröd OCH tårta. Shit vad gamlingar kan äta. Men vi stannade inte så länge vi stack till Mantorp istället och laddade upp och korkade upp för fotbollen, kul att träffa dom igen, Tobias, Linda å Andreas. Men som vi alla vet blev det en svensk besvikelse och vi struntade i eftersnacket och gick direkt på grillen å korkade upp lite till. Jag älskar verkligen kött, det är såå gott, Björn å jag grillade hemmagjorda hamburgare, mkt mkt gott men lite väl mkt jabanerosås i smeten =) Sen så jaa, satt vi å tjåka hela kvällen tills jag somnade i en stol - obs jag däckade inte! Jag ville bara vila ögonen lite.. Å så igår var vi vid Vätterviksbadet, det var ju jätteskönt inte alls kallt. Helt underbart, jag kunde lätt vara kvar flera timmar till, så fick jag ju inviga min bikini me. Men när jag kom hem till Bergåker så tog jag med syrran till Rinna Lake, mmm underbart, det finns nästan inget bättre än att bada på sommaren. Helgen avslutades med att jag gjorde en rabarber och jordgubbsdricka - mums mums! Sen gluttade jag lite på Titanic, det var ett tag sen jag såg den, men den är ju såå lång.. Nu ska jag dra på mig bikinin o pressa ute i solen. Tror ni att solen tar nåt kl halv nio på morgonen? Det måste den väl göra, I hope so..!

No one kicks the football like the one: Zlatan, jag säger Zlatan..!

Dagens låt är definitivt Who's da man med Elias Feat. Frans. Haha vilken go unge, kan inte bestämma om den svenska eller engelska versionen är bäst.

Fick tillbaka nästan 4000 :- på skatten idag, kul om man kunde använda dem till något kul, men ikke - det kommer gå till hyran. Som tur är det enda räkningen förutom mobilen. Ska ändå ner på stan sen se om jag hittar nåt plagg å ha imorgon på 75-årspartyt. Ni hör ju själva hur attans kul det låter..

Bikiniproblem..

Det ser ut som om vi kanske ska flytta.. Wheeii! Till en tvåa som ligger typ 400 meter från där vi bor nu. Den är på 55 kvm men det mest intressanta är hyran - 3232:-/månad. Fatta, det är typ 1600:- var per månad, det är ju superbilligt. Men nu kanske ni tror att den är assunkig.. nädå. Den var helt ok, ett gammalt hus (som jag vill ha det), hoppas bara dom gillar vår lägenhet med. Men den hyran är lägre än den lägenheten jag hade innan på Gjuterigatan och det var en pluttig etta.

Igår var en av årets bästa och sämsta dagar.. Den var bäst för att mitt s.k. sommarlov börjar (jag ska jobba men va fan..) och så var det sista dagen på terminen - härligt härligt. Vi hade vår egna lilla skolavslutning nere på Twin där lunchen intogs, här kommer det första I-landsproblemet - det tog 30 minuter för oss att få pizzan.. Sen så satt vi en stund nere vi vattnet och solade lite. Men nu kommer jag till varför det var den västa dagen: Eftersom min bikini blev så solkig (och med en gedigen fågelskitsfläck) i Australien så slängde jag den, vilket innebär att jag inte har någon bikini nu, bara min baywatchröda baddräkt. Så sagt å gjort, jag gick in på Åhléns för att prova bikinis. Men jag varnar er, prova inte bikinis på Åhléns eller H&M, shit man ser ut som jordens fetaste flodhäst.. Men jag tror jag var inne i alla affärer som sålde bikinis, men tillslut hittade jag en liten älskling på Twilfit, 328:- inte så farligt dyrt tycker jag inte. Den var röd o grann.. med lite vita runda ringar, snyggt så. Nu ska jag bara träna lite så man kan gå omkring utan att skämmas för muffintopen =)

Dagens fundering: Ni vet aquafresh finns det ju en tandkräm som heter. Den är ju randig när man trycker ut den, men även om man mosar och kramar tuben så är den fortfarande randig när den kommer ut. Why?

Dagens i-landsproblem: Dagens fundering ↑

Dagens låt: Radiohead - Karma police






Det blir en sommar i Sverige igen!

Äntligen är jag klar med arbetet.. puh! Det var ju inte så jobbigt egentligen, men innan jag kom igång och verkligen engagerade mej. Men nu är det klart, det ska egentligen in senast på fredag - exakt hur skönt känns det inte att ha det klart fyra dagar innan - slå det om ni kan! Så ikväll ska jag tillbaka till Björngatan. Fick ett sms av Johanna så det blir grillning nere på Vätterstranden imorgon, härligt härligt. Hoppas att nån har kubb å sånt med sig, hoppas vädret håller sig bara. Sen har jag min sista skoldag för terminen på onsdag mellan 11-14, helt ok. Sen blir det sommarlov! Jag tror jag åker hem på fredag, sen på lördag är det 75-årsparty hos farmor å farfar (grattis farmor!) och sen ska vi se Sverige - Trinidad Tobago. Hoppas dom vinner bara.. men viktigast är att dom vinner över England! Efter det är det snart midsommar, ska bli så mysigt så! Och sen ska mamma å jag försöka hitta på nåt, hon har semester så det kanske blir en Ålandskryssning eller nåt. Nu ska jag passa på att äta innan jag kommer hem till en tom kyl =)

Sara+Converse=?

Jag har då traskat omkring lite i syrrans Converse ett par dagar nu, det känns lite ovant och kanske inte riktigt min stil men dom var helt ok , dom är svarta så dom är ju rätt så neutrala iaf. Kanske ska köpa ett par ändå.. Hoppas hennes fötter inte växer mer för hon har också 37 så då blir det ju en dubbel skouppsättning =) Carin har ju 39 så hennes skor kan jag ju inte ha.. Dagen har varit helt ok, den har gått i pluggets och fotbollens tecken, jag pluggade fram till kl 16 eller nåt (med lite mat och fikapauser förstås) då åkte vi in en sväng till Motala för Elin spelade match. Resultatet blev LSW - Strålsnäs 4-1. Men som mamma sa, Motala är staden med dom höga popplarna och den låga moralen. Domaren hade noll koll, ingen kondition, dömde till Motalas fördel hela tiden (hans dotter spelade i laget) och verkade lite småyr och spelarna var heldryga och konstiga. Dom kanske inte vet att det är lika illa att vara en dålig vinnare som en dålig förlorare. Men det var en mkt spännande match! Kom hem, åt, bakade bröd, fortsatte plugga å så har jag pratat med VärmlandsElin. Det var dagen i korthet.

Men vad det är underbart här på landet, speciellt på sommaren. Jag gillar kvällarna mer än dagarna, det är så lugnt o tyst. Så igårkväll runt kl tio på kvällen gick jag en runda, det är så vackert... Jag älskar Rinna! Jag låter säkert som värsta tanten, men det var verkligen vackert. Förutom att en bonde åkte på gärdet precis bredvid huset och sprutade på nån konstgödsel. Men men.. alldeled ljummet och alla dofter, det är helt enkelt underbart. Hoppas mamma å pappa aldrig flyttar, för jag vet inte om jag vill bo så pass mkt på landet. Men om dom flyttar står alltid Norra Vi kvar.

Ni vill inte känna andedräkten..

49366-7

Hittar en hel del roliga bilder på datorn här hemma, bl a denna på min katt Mimmi. Haha, hon ser ju för rolig ut, men som sagt lukta inte gärna på hennes andedräkt.. =)

Måla era naglar! Röda!

Hemma på landet igen, det är alltid så lugnt och skönt här ute. Det finns en annan möjlighet att ta sig ut i naturen, och idag heter naturen Linköping, hehe! Ska in i eftermiddag och umgås med Maria, jag har lite nytt skvaller jag måste delge mig av =) Igår så åkte jag hem med 14.15 bussen, det var mest pensionärer och dom är ju roliga, dom är mästare på att tränga sig och ta plats.. jaja, jag blir väl med gammal en dag då ska jag med tränga mig.. Och så var jag i supermetropolen Strålsnäs igår och hämtade syrran efter fotbollsträningen. Men Ingemarsgården ser verkligen annorlunda i dagsljus, shit vad det har hänt saker där. Sen så tog mamsen och jag en promenix, jättevarmt och skönt fast klockan var åtta - härligt värre. Hoppas att värmen kommer nu när skolan slutar på onsdag. Tanken var ju att jag skulle plugga idag men jag gick och lade mig efter frukosten och nu är det ju nästan ingen idé att börja =) Men det går väl rätt så fort när jag väl kommer igång så imorrn ska jag ha en hel pluggdag! Men det ska vara klart på onsdag, får se när jag åker tillbaka till Småland igen, det pratas om grillning på Vätterstranden på tisdag kväll, det skulle vara supermysigt. Men jag har endast tre (3) timmar kvar i skolan och tre (3) terminer kvar, det kommer att gå så fort så fort. Får se vad vi får för härliga lärare i höst, men kul kommer vi nog ha, hoppas vi får välja studiegrupp =)

Schalger!

Det var en lyckad kväll igår, jag drack inte så mkt. Jag har hittat den perfekta förfestalkoholen om man inte vill bli så full, halvvinflaskor, perfekt 37,5 cl. Det blir ungefär två glas vin, det var bara det jag drack igår. Vi var på nån förfest med några INGare, helt ok å på kåren hade det varit schlagersittning så det var bara schalgermusik men duktig som jag är drack jag bara vatten, åkte hem rätt så tidigt typ vid midnatt eller så. Men jag träffade en tjej hemifrån som jag inte sett på väldigt länge.  Jag tror vi har pluggat lika länge här nere utan träffa på varandra. Det har hänt mkt sedan dess tydligen.. Men men, det dansades en hel del till Carola, Abba, Herreys, Kicki Danielsson =) En mkt trevlig kväll, det får vi göra om. Måste tillägga att jag verkligen gillade Saras Carola out fit! Läckrast på golvet!