Denna dagen, ett liv..

Jaha, julen '07 är slut, om fem dagar är det ett nytt år, kanske dags för en summering av året som gått. 2007 var året som började trögt, jobbigt, med ångest och menlankoli. Januari, februari var väldigt jobbiga månader. I mars blev jag ett år äldre och mitt nya liv började, sen dess har allting flytit på. Våren var alldeles underbar, många långa munkispromenader med Lotta och lata dagar på min takterass. Våren den gick och sommaren den kom, dagarna spenderades för det mesta i ett fönster i Linköping, hemma i Rinna eller på jobbet. Trots brist på sol och bad var det den bästa sommaren - ever! Sommaren swischade förbi och hösten kom med ångest, plugg, kärlek, skratt & glögg. Nu sitter jag i Rinna, världens bästa Rinna! Imorgon åker pappa och jag till Scheelegatan, för sista gången. Så imorgon vid den här tiden är jag åter igen linköpingsbo, vem hade trott det.. Men det kommer bli tomt utan min Elin, men vi kommer att fortsätta ses, det lovar jag. Du är en otroligt, underbar vän! Nu börjar ett nytt liv.. Jag är nyfiken på hur det ska bli.. ♥

Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar

Om jag får säga det själv är det egentligen ett under att Elin & jag inte blivit osams en enda gång under hela vår vänskap. Vi har t o m klarat av ett gemensamt examensarbete och vi har träffats varje dag under hela hösten. Vi har suttit framför en dator, drunknat i böcker, hinkat i oss kaffe (mest jag..) och svullat choklad (även här är det mest jag, Elin äter inte godis). Men ingen kan ha haft så kul som vi, guuud vad vi har skrattat. Alltid mellan två och fyra har vi ballat ut totalt. Bakom denna C-uppsats finns det mycket glädje, ångest, suckar, irritationer men mest av allt väldigt mkt humor. Om vi får säga det själva är vi jävligt roliga. Den enda gången vi var nära att sura ihop var förra veckan, jag hade vaknat på fel sida. Dessutom saknade jag min H. såå mycket, det var en otroligt jobbig vecka på många vis. Men så bra som jag mår nu har jag inte mått på länge. Julpussar på er alla!

(vad skönt det är att skriva utan att tänka på meningsbyggnad, fina och vetenskapligt korrekt använda ord).


Ulf höll benet upp och ner, jaha. Då är julen slut!

Today is my lucky day! Allt har bara flutit på utan några hinder. Dock vaknade jag 05.24 när mobilen ringer, dolt nummer. Hhmm, tänkte jag, men svarade ändå. Hej hej, det är Cissi på Slomarp, vill du jobba idag? Inget ursäkta, väckte jag dig.. Nä pang på bara. Men jag tackade vänligt med bestämt nej till en dag på Slomarp. Försökte somna om, men ikke. En hel timma låg jag och tittade i taket sen gav jag upp. Frulle, kaffe, dusch, Corren. Bilen in till stan, klippte mig, köpte julklapp till Darling. Åkte ut till Ikano tillsammans med resten av slätten som tagit sig in till stan, hittade en klänning till julafton i den första butiken jag gick in i. Alla köer jag ställde mig i gick tio gånger så fort som dem bredvid. Hängde lite back stage på TPH, lunch på Sannes, latte från Kalhs, hemfärd, julklappsinslagning. Så nu sitter jag här i Rinna, hungrig men världens bästa mamma lagar kycklinglasagne. Mums! Imorgon kommer syster hem!! Whheii! Eller båda systrarna.. Fick ett sms av den lilla som skrev att hon tyckte att jag skulle komma hem för att hon saknar mig, men hon är ju aldrig hemma när jag är där.. Men imorrn är Nyberg family samlad.

Till mina älskade vänner:
Om ni undrar var julkortet är från mig så har jag inte skrivit några i år. Det har varit fullt upp med examensarbete, you know.. Så tänker jag på miljön också.. ueehhm. Men traditionsenligt kommer det bli smsmaraton på julafton, jag sätter en tia på att Maria hinner först i år =)

OBS; Kolla in Kvarteret Skatan firar jul imorgon kväll! Humor utlovas!

Men är den inte lite väl gles?

Jul, jul, strålande jul! Äntligen ser jag ljuset i tunneln. Ikväll 18.45 går bussen hem till Rinna, till ett hus fullt av jul. Mamma är en hejjare på att fixa och feja för att få jul i huset, pappas roll i det hela är att hugga en julgran ute i vår skog. Men det är samma visa varje år, den är alltid väldigt gles, den har inte bara en topp utan två-tre stycken, och den är alltid lite jaa vad ska jag säga? Den är alltid lite opropotionerlig, men det är en jultradition vi har i vår familj. Det kan inte heller vara lätt för pappa att ha tre döttrar (plus en fru) som alltid ska kommentera denna glesa gran, då blir pappa sur och tycker vi kan hugga en egen gran, han påpekar att det är otrooligt svårt att hitta en fin gran. Men farmor & farfar och våra andra grannar som hugger gran i samma skog har alltid en tät fin disneygran väldigt konstigt. Han ger nog upp för tidigt. Denna diskussion om julgranen har blivit lite av en tradition i familjen Nyberg. Kanske ska göra som the Dufmats, ha en färdigklädd plastgran i flygeln som är smidig att plocka in när det är dags =)

Förra året, precis vid den här tiden, bar jag på en hemlis. Det var så jobbigt att inte få berätta för nån, inte ens till lillasyster. Carin som inte hade firat jul i Sverige på fyra år kom hem från Australien, eller Indien var det ju eg. Ingen visste nåt, hon hade inte tänkt att komma först. Men jag skrev ett ilsket sms till henne och skällde ut henne, varpå hon svarar Jag har bokat flyg, vi åker från Indien 22e, mellanlandar i London, i Sverige den 23, kan du hämta mig på Arlanda? Men säg inget till dom andra, det är en överraskning.. Jaja, i år slipper jag tänka på att inte försäga mig. På lördag kväll kommer dom till Rinna, kul kul! Tänk vad söta barn dom kommer få..! Jag vill bli moster ju! Hoppas bara hon lär ungen svenska och inte bara engelska.. Jaja, annars får jag som fröken Sara lära dom allt om det svenska språket =)


Flytt

Ibland börjar jag undra.. Jag är som som sagt mitt uppe i en flytt och ska sälja av några möbler, bl a min svarta Klippansoffa. Nyss ringde det en kille som typ: Eeh Hej! Har du en eeh svart Klippansoffa? Me: Jaa, det har jag. Han: Vill du typ sälja den eller? Me: (jag kunde varit oartig och sagt att varför tror du jag har en annons ute på den? Men det gjorde jag inte) Mm, den finns kvar, om du är intresserad får du gärna komma upp och kika på den. Han: Ööhh, mm jag kan la komma upp å kolla på den (måste läsas med överdrivet bred jönköpingska. Så nu nu ska han komma upp och kolla på den, mitt i min tvkväll!! Ååh, jag som har längtat hela dan.. I know i-landsproblem.

Well well, flytten är pågång. Möbler är ute på annons, jag har gjort adressändring och inventerat alla mina grejor, det är alltid mer än vad man tror. Alltid när jag flyttar (denna gången är nog den åttonde) brukar jag vara rätt så positiv och alltid se möjligheter, men har man närmat sig 50 och heter mamma & pappa ser man bara problem med allt. "Hur ska du göra med det?" "Hur tror du att det nånsin ska kunna lösas..?" Ååh, blir så trött på alla negativa människor. Nädå, den här flytten kommer gå lysande! Det är bara drygt två veckor kvar, äntligen!

Dagens ord: Inventera


Till tomten i skogen, i år önskar jag mig tid.

Klockan är nu 19.08 och jag har precis lagt undan alla papper och stängt ner dokumentet som går under namnet C-uppsats. Skönt. Jobbigt. Ångest. Imorrn är det full fart igen så får vi sitta i helgen, när nu det ska hinnas med.. Vi får finbesök från hufvudstaden på lördag, fotograf-linda med man. Det bli julmys med julgottigheter sen en efterlängtad Winnerbäckkonsert. Men hur jag ska ha tid att hinna leva de närmsta veckorna har jag svårt att se. C-uppsats ska vara klar 20 december, hem till Rinna 21 december, följande två dagar kommer jag att jobba på Slomarp, jaa sen är det julafton, juldagen och annandag jul. Mellandagsmys med syster som kommer hem, jobba. Helt plötsligt är det nyår och när, exakt när ska jag hinna flytta? Eller hinna flyttpacka? Om drygt tre veckor baxar jag in alla mina grejer i Linköping och det ska bli precis hur underbart som helst! Men snälla tomte, i år önskar jag mig tre ton tid i julklapp. Går det att fixa?

(tystnad) Eeh är det hon till vänster?

Det här inlägget kommer att tillägnas världens bästa Elin! Min vapendragare och vän!

Det finns inte ord för hur mycket jag kommer sakna henne och våra totalt galna stunder tillsammans. Hur började vår historia tillsammans? Man skulle kunna tro att vi känt varandra i evigheter, sen vi var små bebisar. Men nädå. Det var nämligen i kursen Globala Miljö och överlevnadsfrågor som våra vägar möttes. I en stor aula med trista föreläsningar om mangroveregnskogar och en torr lärare som drog upp en gitarr och sjöng miljölåtar. Vi slog ihjäl tiden med Metros korsord och sudoku, skrev stafettberättelser om en kvinlig anstäld på Astra Zeneca i Karlstad. Vi ritade fula vikgubbar och fick skrattanfall. Det är ju bra att vi tar våra studier på så stort allvar.. Åren går, nu står vi här och trampar i vår C-uppsats och innan dess har vi tragglat statistik och vetenskapliga metoder. Vi är, om vi får säga det själva, otroligt bra på att sjunga, fantastiskt roliga och dessutom jäkligt snygga.

Du ställer alltid upp för mig och du ska veta att jag alltid kommer göra samma för dig. Det kommer bli såå tomt att inte ha dig inpå knuten när mitt flyttlass går till Linköping om mindre än en månad.

Love you!!!  Tillsist så kan jag väl säga om jag nånsin blir en skådis vill du bli min lök? Haha..

You're all I have

Torsdagen blev visst inte som alla andra torsdagar. Efter plugg, stress, bussåkande, kyla, regn slutade kvällen i fönstret på Klostergatan med glögg, peppisar, vin, saffransbullar, rom & cola, shot på absolute pear och djupa filosofiska diskussioner om feminism, Comopolitan och annat smått & gott.  Det där med shoten var ju en mindre lyckad idé, men kul hade vi, Puttrik, Fina Henrik & jag. En av de bättre kvällarna på länge. Runt två- halv tre avrundade vi kvällen och jag tror jag talar för oss alla att vi sov rätt gott den natten. Men var det upp o hoppa igår, sovmorgon, shopping på stan, ut till Krongården för att ha julmys med brudarna från förr. Så kul att träffa alla, sp tack till Hanna som hade ordnat så fint, hmm lite hjälpte jag o Maria till med. Glögg, peppisar, ädelostkräm, kycklingpanna med ädelost, pepparkakspaj, skumtomtar, vin och julklappsspel. Mysigt värre!

Jag tror att jag är klar med alla julklappar nu, var nere på stan nyss och hittade en rolig sak till H. men så var den andra julklappen slut så jag hoppas på att min beställning kommer innan jul.. vi får de vad tomten har hittat på!

49 dagar kvar till examen..

Dagens låt:  Sigur Rós - Staràlfur