Den där Danonino!


Har ni sett den där (hemska) reklamfilmen där två barn går i mataffären tillsammans med sin mamma (som vid det laget är lagom trött på att barnen försöker lura på henne sötsaker). Well, (den duktiga) pojken läser på yoghurtförpackningen och informerar sin mamma om hur väldigt bra den är, och att den innehåller ALLT ett barn behöver för att må bra. Mamman verkar föga intresserad tills (den duktige) pojken berättar för henne att den innehåller inga konstigheter och den häärliga röda färgen kommer från rödbetor. Jojo, dom har nog läst på noga och förstått att det är inne och modernt med äkta vara. Precis, mamman tycker detta är något väldigt positivt - att den häärliga röda färgen kommer från rödbetor. För om den häärliga röda färgen kommer från rödbetan, vad är det mer för fejkade matupplevelser som Danonino vill lura på oss? För vem vill egentligen äta en jordgubbsyoghurt som innehåller rödbetor, nu gillar jag rödbetor det handlar inte om det - mest principen. På Danoninos hemsida hittar jag innehållsförteckningen på deras JORDGUBBSyoghurt:

Ingredienser

Kvark (skummjölk, grädde, löpe, färska ostkulturer), socker, fruktpuré (6%) (jordgubb), modifierad stärkelse, surhetsreglerande medel (kalciumcitrat, citronsyra, natriumcitrat), koncentrerad rödbetssaft, aromer, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl/guargummi, karragenan), vitamin D.

Blir du sugen? Om du hellre vill ha banansmak så får du med en släng av pumpa, äpple, tomat och rädisa. Vad är väl fil med banan eller hallon mot lite tomat och rädisa?

Den yoghurt jag äter varje morgon (Arlas milda) innehåller följande: Högpastöriserad mjölk, mjölkprotein, mild yoghurtkultur och vitamin A och D. Easy choice!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback